Thomas Shoes, τέχνη στο χειροποίητο νυφικό παπούτσι

Εδώ και 50 χρόνια η εταιρεία Thomas Shoes, σχεδιάζει και δημιουργεί υποδήματα για κάθε μεγάλη και μικρή στιγμή της ζωής. Στο διώροφο κτήριο σου Ψυρρή ο Κώστας και ο Θωμάς Θωμάς είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν το νυφικό παπούτσι που εσείς ονειρεύεστε, φτιαγμένο αποκλειστικά στα δικά σας μέτρα.

Provagamou : Πόσα χρόνια λειτουργεί η εταιρεία σας;

Thomas Shoes : Η επιχείρηση ξεκίνησε από τον παππού που ήταν σχεδιαστής υποδημάτων στου Ψυρρή από το 1940. Ο πατέρας μας ακολούθησε την ίδια δουλεία και άνοιξε γύρω στο 1960 μια βιοτεχνία. Από 1992 συνεχίζουμε την επιχείρηση εγώ με τον αδερφό μου και την διατηρούμε μέχρι αυτή την στιγμή. Είμαστε από τις τελευταίες βιοτεχνίες που κατασκευάζουν χειροποίητα παπούτσια στην Ελλάδα.

Provagamou : Ποιο είναι το ιδιαίτερο που προσφέρετε στην υποψήφια νύφη;

Thomas Shoes : Η νύφη που θα έρθει σε εμάς έχει πολλές επιλογές . Μπορεί να φέρει μια φωτογραφία και να κατασκευάσουμε το νυφικό παπούτσι της αρεσκείας της, στην απόχρωση που θέλει, με το ύψος στο τακούνι που την βολεύει. Ακόμα έχει την δυνατότητα η νύφη να επιλέξει το υλικό που θέλει για το παπούτσι, και μπορεί να μας φέρει το ίδιο το ύφασμα που θα έχει το νυφικό της. Υπάρχει μεγάλη ευελιξία. Μπορούμε να προσαρμόσουμε δύο τρία σχέδια σε ένα πχ. να πάρουμε το πίσω μέρος από ένα παπούτσι, και να το συνδυάσουμε με το μπροστινό σχέδιο από ένα άλλο και σε όποιο χρώμα επιθυμεί η υποψήφια νύφη.

Provagamou : Το νυφικό παπούτσι ακολουθεί την μόδα;

Thomas Shoes : Ναι αυτό το πιστεύω απόλυτα. Για το καλοκαίρι το πέδιλο είναι ιδανικό, και το peep toe ή το χοντρόσολο. Οι νύφες προτιμούν περισσότερο τα πέδιλα και τα γαλλικά peep toe.

Provagamou : Η Ελληνίδα που ετοιμάζεται να ντυθεί νύφη είναι απαιτητική;

Thomas Shoes : Είναι αρκετά απαιτητική. Θα ψάξει πάρα πολύ για να βρει αυτό που πραγματικά αναζητάει. Στο κατάστημά μας έρχεται κάθε νύφη και εξετάζει τις γραμμές , βλέπει αν είναι αναπαυτικά τα παπούτσια και μετά καταλήγει στην παραγγελία της.

Provagamou : Ποια υλικά χρησιμοποιείτε για το νυφικό παπούτσι;

Thomas Shoes : Κατά το πλείστον χρησιμοποιούμε υφάσματα για τα νυφικά παπούτσια. Κυριαρχούν οι δαντέλες, το σατέν, ή το φίδι. Πολλές φορές χρησιμοποιούμε το ύφασμα που έχει το νυφικό φόρεμα. Φυσικά όπου μας ζητηθεί χρησιμοποιούμε δέρμα.

Provagamou : Μέσα από τόσο χρόνια εμπειρία στην κατασκευή του νυφικού παπουτσιού έχετε να μας πείτε κάποιο περίεργο περιστατικό που σας έχει συμβεί;

Thomas Shoes : Έχουμε κάνει δύο μαύρα νυφικά παπούτσια. Το νυφικό είχε μαύρες λεπτομέρειες και ήθελαν οι νύφες να το συνοδεύσουν με μαύρο παπούτσι. Ακόμα μας έχει ζητηθεί να κατασκευάσουμε μπότα ως νυφικό παπούτσι μέσα στο καλοκαίρι.

Provagamou : Πόσο καιρό πριν το γάμο πρέπει να έρθει ο ενδιαφερόμενος να κάνει την παραγγελία του;

Thomas Shoes : Αναλόγως την περίοδο. Το χειμώνα μετά τις γιορτές είναι τα πράγματα πιο ήσυχα, και έτσι μια εβδομάδα με δέκα μέρες είναι αρκετές. Το καλοκαίρι τα πράγματα είναι πιο πιεσμένα και χρειάζεται 15-20 μέρες. Εξάλλου μπορούμε να πούμε ότι οι Ελληνίδες δεν είναι της τελευταίας στιγμής. Ψάχνουν από νωρίς αυτό που θέλουν.

Provagamou : Προτιμούν οι νύφες το παπούτσι να έχει χρώμα;

Thomas Shoes : Ναι το προτιμούν πολλές φορές ως λεπτομέρεια. Αρκετές φορές συνδυάζουν το χρώμα του παπουτσιού με τα χρώματα που έχουν στον στολισμό. Την καλοκαιρινή περίοδο οι νύφες προτιμούν πολύ το νυφικό παπούτσι να έχει χρώμα. Είναι πολλές και οι περιπτώσεις που οι νύφες φτιάχνουν το νυφικό παπούτσι με τέτοιο τρόπο ώστε να το κρατήσουν και μετά το γάμο σε κάποια άλλη περίπτωση.

Provagamou : Ποιο είναι το κόστος τα νυφικά παπούτσια που δημιουργείτε;

Thomas Shoes : Τα νυφικά παπούτσια ξεκινάνε από 170 -180 ευρώ όταν πρόκειται για ένα απλό παπούτσι όπως για απλή σατέν γόβα ή ένα απλό πέδιλο. Με το κέντημα ανεβαίνει από 220 – 350 . Αν φέρει κάποιος δικό του σχέδιο επιβαρύνεται λιγάκι η τιμή. Ο τρόπος που δουλεύουμε δεν μας επιτρέπει να χαμηλώσουμε τις τιμές. Θέλουμε να κρατήσουμε την σωστή ποιότητα.

ΑΦΟΙ Γ. ΘΩΜΑ
ΩΓΥΓΟΥ 9
ΨΥΡΡΗ
1oς και 2ος όροφος
τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-3220422 και 210- 3219168

http://www.thomasshoes.gr
e-mail: info@thomasshoes.gr

Ελίζα Κυρτσόγλου για το provagamou.gr

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.