Mια νότα ρομαντισμού για ένα πράσινο γάμο με κεριά σόγιας Nimbus

Στόχος της Nimbus Candles είναι να παράσχουνε ένα ποιοτικό, αβλαβές και φιλικό προς το περιβάλλον κερί για όλες τις περιστάσεις και μέσω των διαφορετικών αρωμάτων τους να φτιάξουνε τη διάθεση όλων ώστε να χορέψει στις φλόγες των κεριών τους…

1) Μιλήστε μας για την Nimbus Candles…

H Nimbus Candles είναι ένα πρωτότυπο, σύγχρονο ελληνικό κηροπλαστείο με όραμα την ποιότητα, την πολυτέλεια και την υψηλή αισθητική.

Είμαστε δύο νέοι, που μεγαλώσαμε και ζήσαμε στο εξωτερικό, στη Γαλλία και την Αυστραλία και αποφασίσαμε να κάνουμε την διαφορά στην χώρα μας. Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες ιδρύσαμε το καλοκαίρι του 2009 μια σύγχρονη επιχείρηση, την Nimbus Candles. Λειτουργώντας με ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας παρουσιάζουμε ένα σχετικά άγνωστο για την Ελλάδα προϊόν, τα αρωματικά φυτικά κεριά σόγιας.

Την μέχρι σήμερα πορεία μας θα την κρίναμε αρκετά ικανοποιητική δεδομένων των οικονομικών δυσχερειών που διανύει η χώρα μας. Υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για τα φυτικά κεριά μας. Ο κόσμος που τα δοκιμάζει αναγνωρίζει την ποιοτική τους διαφορά, την μοναδικότητα των αρωμάτων μας και τις φιλικές προς το περιβάλλον ιδιότητες των κεριών σόγιας.

Με σταθερά βήματα διευρύνουμε το δίκτυο Λιανικής με συνεργασίες με πολυτελή High-end Gift shops. Αναλαμβάνουμε την παραγωγή επαγγελματικών δώρων με Ιδιωτική Ετικέτα, τόσο στη Ελλάδα, όσο και στη Ευρωπαϊκή αγορά ενώ συζητάμε να επεκταθούμε και σε μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων. Επίσης με την συμμετοχή μας στη έκθεση Mostra Rota, παρουσίαση των κεριών σόγιας στο Star Channel και χορηγία στον ANT1 σε πολλά επεισόδια της σειράς “Ονειροπαγίδα” η Nimbus Candles εγκαθιδρύεται στην Ελλάδα και προτρέπει τους καταναλωτές στην χρήση φιλικών προς το περιβάλλον αρωματικών φυτικών κεριών σόγιας.

2) Τι ακριβώς είναι το κερί σόγιας ;

Η σόγια είναι ένας ανανεώσιμος φυτικός πόρος με συνεχώς αναπτυσσόμενη δημοτικότητα λόγω των φιλικών προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον ιδιοτήτων του.

Το κερί σόγιας προέρχεται από το λάδι του φασολιού σόγιας, το σογιέλαιο. Για να γίνει κερί, όπως κάθε φυτικό κερί (σογιέλαιο, φοινικέλαιο, ελαιόλαδο κτλ) ή ορυκτό κερί παραφίνης (παραφινέλαιο) υδρογονοποιείτε για να αποκτήσει στερεά μορφή. Προσθέτουμε δηλαδή άτομα υδρογόνου στο λάδι. Η ίδια διαδικασία χρησιμοποιείτε πχ και για την παρασκευή μαργαρίνης.

3) Για ποιό λόγο να επιλέξουμε κερί από σόγια;

Τα κεριά σόγιας αντιπροσωπεύουν μία σοβαρή φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική με πολύπλευρα προτερήματα έναντι των κεριών παραφίνης ή οποία είναι υποπροϊόν του πετρελαίου και δυστυχώς εκπέμπουν διάφορες τοξικές ουσίες όπως τολουόλιο, βενζόλιο και φορμαλδεΰδη που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας.

Τα κεριά σόγιας παρασκευάζονται από ανανεώσιμο φυτικό πόρο και είναι βιοδιασπώμενα. Παράγουν λιγότερη κάπνα λόγω των φυσικών ιδιοτήτων του κεριού.

Καίνε για περισσότερο χρόνο ως το τέλος χωρίς κατάλοιπα και σε χαμηλότερη θερμοκρασία, πράγμα που τα καθιστά ασφαλέστερα αφού έτσι δεν κινδυνεύουμε από εγκαύματα.

Διαχέουν έντονα και ομοιόμορφα το άρωμα καθ’ όλη τη διάρκεια καύσης του κεριού και αν χυθεί το κερί σόγιας καθαρίζει εύκολα με υγρό πιάτων.

Επίσης η συσκευασία, το δοχείο και το κερί σόγιας είναι όλα ανακυκλώσιμα.

Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το κερί σόγιας που χρησιμοποιούμε είναι 100% φυτικό κερί σόγιας αμερικάνικης προέλευσης, πιστοποιημένο μη μεταλλαγμένης καλλιέργειας και καλλιεργημένο χωρίς φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα. Τα αρώματά μας είναι Ευρωπαϊκής και Αμερικάνικης προέλευσης πιστοποιημένα από των διεθνή οργανισμό αρωμάτων (IFRA) ειδικά σχεδιασμένα για κεριά ελεγμένα και από το χημείο του κράτους. Τα φυτίλια που χρησιμοποιούμε είναι 100% βαμβακερά χωρίς μόλυβδο ή άλλες μεταλλικές ίνες.

4) Για τους μελλόνυμφους τι έχετε να προσφέρετε;

Προσφέρουμε κατά την γνώμη μας νέες πρωτότυπες και χρηστικές προτάσεις όσο αφορά τον γάμο και τις δεξιώσεις. Εκτός ότι προσφέρουμε φυσικά προϊόντα, μεγάλη μας δύναμη είναι η δυνατότητα παραμετροποίησης των κεριών μας με προσωπικές ετικέτες, διάφορα γυάλινα και μεταλλικά δοχεία, αρώματα και χρώματα έτσι ώστε να ταιριάζουν στο θέμα που έχουν επιλέξει οι μελλόνυμφοι.

Όλες οι δημιουργίες μας είναι χειροποίητες, χρηστικές και κατασκευάζονται από εμάς στο εργαστήριο μας. Οι μελλόνυμφοι μπορούν είτε να προμηθευτούν μόνο το κεράκι στην συσκευασία που προτιμούν και να στολίσουν μόνοι τους την μπομπονιέρα είτε να την ολοκληρώσουμε εμείς από την αρχή έως το τέλος.

Επίσης διαθέτουμε διάφορες προτάσεις και ιδέες και μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος από μπομπονιέρες, προσκλητήρια, έως κεριά σόγιας για το στολισμό δεξιώσεων και σύντομα λαμπάδες γάμου της οποίες στο τέλος του μυστηρίου θα μπορείτε να μας τις επιστρέφετε για να σας τις κάνουμε κεράκια έτσι ώστε να μην πηγαίνει χαμένο όλο αυτό το κερί.

Πιστεύουμε ότι επιλέγοντας τα κεριά μας, οι μελλόνυμφοι θα κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση. Ο γάμος τους θα ξεχωρίσει και παράλληλα θα περάσουν και ένα κοινωνικό μήνυμα οργανώνοντας ένα αληθινό πράσινο γάμο.

5) Πείτε μας λίγα λόγια για τον πράσινο γάμο με κεριά σόγιας…

Η οργάνωση ενός γάμου συγκεντρώνει αρκετούς ανθρώπους και αν δεν προσέξουμε στο τέλος ενός γάμου το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα που αφήνουμε πίσω μας είναι αρκετά μεγάλο. Κάπως έτσι ξεκίνησε η τάση από το εξωτερικό για την οργάνωση πράσινων γάμων.

Δεν εννοούμε να στερήσουμε από την οργάνωση του γάμου τίποτα αλλά να δραστηριοποιηθούμε έτσι ώστε να κάνουμε επιλογές που δεν δυσχεραίνουν το περιβάλλον μας. Παράλληλα με την χαρά της πιο σημαντικής μέρας της ζωής μας περνάμε και ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα σε όλους τους καλεσμένους, και πιστέψτε μας όλοι αγκαλιάζουν τέτοιες πρωτοβουλίες… μέχρι και ο πλανήτης!

Τα κεριά σόγιας πρωτοστατούν στο στόλισμα εκδηλώσεων και στους πράσινους γάμους από το στολισμό μίας δεξίωσης ως την επιλογή μίας χρηστικής και φιλικής προς το περιβάλλον μπομπονιέρας. Σε αντίθεση με τα κεριά παραφίνης και σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, τα κεριά σόγιας καίνε καθαρά χωρίς να απελευθερώνουν τοξίνες στην ατμόσφαιρα και διαρκούν σχεδόν το διπλάσιο χρόνο, φανταστείτε ότι τα ρεσώ μας διαρκούν 6 ώρες. Έχουμε επίσης την δυνατότητα να παραμετροποιήσουμε τη ποσότητα του κεριού ανάλογα με την διάρκεια της δεξίωσης έτσι ώστε να μην χαραμίζονται υλικά και χρήματα.

6) Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διανύουμε, πόσο προσιτές και συμφέρουσες είναι οι προτάσεις σας;

Δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε τις δυσμενές οικονομικές συνθήκες, αφουγκραζόμαστε την ανησυχία του κόσμου και για αυτό είμαστε σε συνεχή εγρήγορση να δημιουργούμε προτάσεις στα μέτρα του καθενός προσωπικά. Άλλωστε η παραμετροποίηση και η προσωπικότητα των προϊόντων μας όπως αναφέραμε και πριν είναι το δυνατό μας σημείο.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν παραβλέπουμε την ποιότητα των προϊόντων μας. Δεν είναι στη νοοτροπία μας η προμήθεια μη ελεγμένων φτηνών πρώτων υλών άγνωστης προέλευσης, ούτε η μη τήρηση των Ευρωπαϊκών οδηγιών ασφάλειας για την κατασκευή και καύση κεριών.

Προμηθευόμαστε σε μεγάλες ποσότητες τα υλικά μας και περνάμε το κέρδος από τις ποσοτικές μειώσεις που μας κάνουν οι προμηθευτές μας στους πελάτες μας.

Επίσης για την διευκόλυνση όλων να εμπνευστούν και να πάρουν μία ιδέα έχουμε παρουσιάσει μερικές από τις κέρινες προτάσεις μας σε μορφή e-shop με τιμές και ευκολίες πληρωμών μέσω πιστωτικής κάρτας έως 12 ατόκων δόσεων σε συνεργασία με την τράπεζα Πειραιώς.

7) Πόσο καιρό πριν την περίσταση πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία μαζί σας οι ενδιαφερόμενοι;

Τα προϊόντα μας είναι όλα χειροποίητα και όλα εξαρτώνται από την ιδιαιτερότητα της κάθε κατασκευής. Το ιδανικό για εμάς είναι να έχουμε το χρόνο να υλοποιήσουμε κάτι ξεχωριστό και μοναδικό, δηλαδή να έρθουμε σε επαφή με τους μελλόνυμφους, να δούνε τη δουλειά μας, να μυρίσουν τα αρώματά μας, να πάρουν ιδέες και να τους παρουσιάσουμε όχι κάτι απλά για να βγάλουν την υποχρέωση αλλά αυτό που θα το θυμούνται οι ίδιοι και οι καλεσμένοι τους μέσα από ένα ιδιαίτερο δωράκι για μία ολόκληρη ζωή.

Γενικότερα πάντως μετά από την καταβολή της προκαταβολής απαιτείται περίπου μία εβδομάδα για να ολοκληρώσουμε μία παραγγελία. Βέβαια αυτό σημαίνει ότι έχουμε ήδη έλθει σε επαφή και καταλήξει στις επιθυμίες των μελλονύμφων.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Nimbus Candles
Προπυλαίων 23, Περιστέρι 121 35
Tηλ/Φαξ: 210 57 11 087

www.nimbus-candles.eu
info@nimbus-candles.eu

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.