Δημήτρης Αραμπατζάκης για μια ξεχωριστή φωτογράφηση γάμου

Σε ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής σας, αυτό που θα σας μείνει ως ενθύμιο αυτών των στιγμών, είναι οι ωραίες εικόνες να σας το θυμίζουν. Ο Δημήτρης Αραμπατζάκης με την καλλιτεχνική εμπειρία του θα είναι εκεί για να σας προσφέρει μια ξεχωριστή φωτογράφηση..

 

1) Γνωρίστε μας τον Δημήτρη Αραμπατζάκη…

Η επαγγελματική μου σταδιοδρομία ως επαγγελματίας φωτογράφος ξεκίνησε το 1997 στο χώρο των περιοδικών, όπου έως και σήμερα εξακολουθώ να έχω συνεργασία με τα μεγαλύτερα περιοδικά που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή στην Ελλάδα (π.χ. HELLO, ΕΓΩ, LIFE&STYLE, VOGUE), καλύπτοντας τα εξώφυλλά τους, πορτρέτα κ.α. . Ορμώμενος από αυτή την εμπειρία που την χαρακτηρίζω ως καλλιτεχνική, πήρα την απόφαση να προχωρήσω και στο κομμάτι του γάμου. Να μετατρέψουμε την φωτογραφική πλευρά του γάμου σ’ ένα editorial μόδας. Έτσι το 2000 ίδρυσα την εταιρεία Shooting Stars, με συνεργάτες που είναι επαγγελματίες κι όλοι ως ομάδα εξελισσόμαστε τόσο τεχνολογικά όσο και σε επίπεδο γνώσεων ώστε το εκάστοτε ζευγάρι να πάρει και να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Άλλωστε το μότο μας είναι : «Σ’ ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής ενός ζευγαριού, αυτό που θα μείνει ως ενθύμιο αυτών των στιγμών, είναι οι ωραίες εικόνες να τους το θυμίζουν».

2) Τι υπηρεσίες προσφέρετε για την περίσταση του γάμου;

Την κάλυψη του γάμου την αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και παρέχουμε μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών. Καλύπτουμε την φωτογράφιση και την βιντεοσκόπηση του γεγονότος με κάθε λεπτομέρεια.

Εκτός από την εκτύπωση φωτογραφιών που τυπώνονται σε πολύ καλής ποιότητας χαρτί και με ποικιλία μεγεθών (π.χ. 13×19, 15×21, 20×30 ή καμβά ή kappa fix κ.α.), υπάρχουν και τα ψηφιακά άλμπουμ, τα οποία είναι πολύ ενδιαφέρον. Μετά την επιλογή φωτογραφιών από το ζευγάρι, κάνουμε το στήσιμο το οποίο γίνεται αποκλειστικά από εμάς και στην συνέχεια σε συνεργασία μαζί τους, κάνουμε τυχόν αλλαγές θελήσουν.

Επίσης, οι φωτογραφήσεις «προφωτογράφιση» ή της επόμενης ημέρας «Next Day» είναι ένα concept το οποίο πολλά ζευγάρια επιθυμούν.

Στην προφωτογράφιση, μαζί με το ζευγάρι περνάμε μια μέρα μαζί, γίνεται η φωτογράφισή τους σε μέρη και τοποθεσίες που συχνάζουν ή που τους αρέσουν.

Στο Next Day, γίνεται καλλιτεχνική φωτογράφιση την επόμενη ημέρα του γάμου ή ημέρα που επιθυμούν με τα νυφικά ρούχα. Επιλέγουμε τοποθεσίες που ενδείκνυται για τέτοιου είδους αποτέλεσμα (π.χ. σε μια παραλία). Το ζευγάρι είναι χαλαρό, καθώς έχει φύγει το άγχος εκείνης της ημέρας και μπορεί να αφεθεί σ’ ένα παιχνίδι με το φακό που θα φέρει μοναδικό αποτέλεσμα.

Επίσης, όλες οι φωτογραφίες επεξεργάζονται ώστε να εξαλειφθεί οποιαδήποτε ατέλεια κι όλοι να φαίνονται λαμπεροί και όμορφοι.

Από την άλλη, το video και το videoclip που δίνεται είναι High Definition, με έξυπνο μοντάζ και γρήγορο ώστε να το παρακολουθούν ευχάριστα και να μην είναι βαρετό.

3) Ποιο είναι το στυλ σας στην φωτογράφηση;

Για εμάς η φωτογράφιση του γάμου δεν είναι μόνο μια απλή καταγραφή του γεγονότος, αλλά έχει μια διαφορετικότητα, πιο καλλιτεχνική, πιο ρεπορταζιακή. Δημιουργούμε και αποτυπώνουμε εικόνες σαν editorial μόδας. Αφήνουμε το ζευγάρι να λειτουργεί και να κινείτε ελεύθερα χωρίς να επεμβαίνουμε στην ροή και εξέλιξη τις διαδικασίας με αποτέλεσμα να έχουμε αυθόρμητες, μοναδικές εικόνες (π.χ. ένα αγκάλιασμα του πατέρα στην νύφη). Προσπαθούμε να είμαστε διακριτικοί και φυσικά ευπρεπώς ντυμένοι καθώς ορίζει η περίσταση, σεβόμενοι το ζευγάρι και καλεσμένους τους.

Η διαδικασία που ακολουθούμε έχει ως εξής :

Ξεκινάμε με την προετοιμασία της νύφης, η οποία είναι η αρχή της φωτογραφικής ιστορίας. Τις λεπτομέρειες, τον στολισμό στην εκκλησία και στην δεξίωση, το γαμπρό με τους συγγενείς και τους φίλους του στην εκκλησία, το μυστήριο κι έπειτα την καλλιτεχνική φωτογράφιση που γίνεται ενδιάμεσα του μυστηρίου και της δεξίωσης. Καλύπτουμε όλες της λεπτομέρειες σε έγχρωμες και σε ασπρόμαυρες αποχρώσεις και προσεγγίζουμε την προετοιμασία, το μυστήριο και την δεξίωση με καλλιτεχνική άποψη.

4) Ως συνήθως η παράδοση των φωτογραφιών μετά από πόσο χρονικό διάστημα παραδίδονται στο ζευγάρι;

Η παράδοση των φωτογραφιών είναι άμεση. Αρχικά, κι ενώ έχουμε κάνει την πρώτη επεξεργασία των φωτογραφιών (χρωματική) τους παραδίδουμε εντός 10 ημερών τα δείγματα-contact όπου μπορούν να κάνουν την επιλογή των φωτογραφιών που θέλουν να τυπωθούν. Εφόσον κάνουν την επιλογή τους και γίνει η τελική επεξεργασία, η παράδοση είναι άμεση.

Όταν πρόκειται για τα ψηφιακά άλμπουμ, χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο, διότι γίνεται το στήσιμο, η εκτύπωση και το δέσιμο του άλμπουμ, αλλά πάντα είμαστε σε συνεννόηση και συνεχή επαφή με το ζευγάρι, διότι εκείνοι μας δίνουν την έγκριση για το τελικό αποτέλεσμα του άλμπουμ.

5) Πέραν της φωτογράφησης των μελλονύμφων, που αλλού απευθύνεστε;

Όπως σας προανέφερα και στο πρώτο ερώτημα, συνεργάζομαι με περιοδικά (π.χ. HELLO, ΕΓΩ, LIFE&STYLE, VOGUE κ.α.) όπου κάνω φωτογραφίσεις για εξώφυλλα, πορτρέτα κ.α.)

Καθώς επίσης η αρχιτεκτονική φωτογραφία είναι ένας τομέας που καλύπτω, δηλαδή ξενοδοχεία, χώρους καταστημάτων, εταιρειών, έργων κ.α.

6) Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο, απαντάτε με προσιτές τιμές;

Προσπαθούμε οι τιμές μας να είναι όσο πιο προσιτές γίνεται και πάντα σύμφωνα με τα θέλω του ζευγαριού.

Σε σχέση με προηγούμενες χρονιές έχουμε κάνει ακόμη και μείωση τιμών σε κάποια κομμάτια, όπως στην εκτύπωση φωτογραφιών. Το μέλημά μας είναι το ζευγάρι να είναι ικανοποιημένο απ’ όλη μας την συνεργασία κι επαφή. Και προσωπικά εγώ, αποκτώντας μαζί τους μια σχέση πιο φιλική, με ενδιαφέρει να είμαι ο οικογενειακός τους φωτογράφος που θα καλύπτει όλα τα σημαντικά γεγονότα της ζωής τους και των φύλων και συγγενών τους.

7) Πόσο καιρό πριν πρέπει να έρθουν σε επαφή μαζί σας οι ενδιαφερόμενοι ;

Ο ιδανικός χρόνος είναι όχι λιγότερο από τρεις μήνες. Έτσι θα έχουν την πολυτέλεια του χρόνου να υπάρχει διαθεσιμότητα για την φωτογραφική κάλυψη στην ημερομηνία που επιθυμούν.

Στοιχεία επικοινωνίας

www.studiobatz.com

Dimitris Arambatzakis – Photographer

2 Kirikiou str. & Ermou – 10555, Monastiraki – Athens, Greece

Tel/Fax: +30 210 5742582 Cell: +30 6944603150

email: studiobatz@me.com

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.