Μετά το γαμπρό διαλέξτε το φωτογράφο

Για να υπάρξει ένα γεγονός, είναι απαραίτητη μια φωτογραφία. Αλλιώς το γεγονός, αγνοείται. Όμως ο γάμος δεν είναι ένα απλό ρεπορτάζ του αστυνομικού δελτίου, για να επιλέξουμε τον φωτογράφο μας τυχαία ή να απευθυνθούμε αβασάνιστα στον γνωστό του ξαδέρφου μας ή του γείτονα. Όσο δελεαστική κι αν είναι η τιμή που σας προσφέρει, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε την δουλειά του. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι για ένα άριστο αποτέλεσμα, χρειάζεται να πληρώσετε μια περιουσία.

Στις μέρες μας το οικονομικό είναι ένας βασικός παράγοντας που πρέπει να υπολογιστεί στα συν του φωτογράφου, μαζί με την τέχνη και την τεχνική του. Για να καταγράψετε το οικογενειακό σας παρελθόν, πρέπει να απευθυνθείτε στον φωτογράφο εκείνο που μπορεί να σας δώσει το αποτέλεσμα που θέλετε. Μην τον αφήσετε να σας παρασύρει καθώς θα σας παινεύει τη δουλειά του. Η καλύτερη απόδειξη των όσων λέει, δεν είναι τα επιχειρήματα του, αλλά οι ίδιες οι φωτογραφίες του. Πως «είδε» τις προηγούμενες φωτογραφίες γάμου που έκανε; Ποιες πιστεύεται ότι επέδωσε καλύτερα; Τις μαυρόασπρες ή τις έγχρωμες; Αυτές που δημιούργησε με φιλμ ή αυτές που αποθανάτισε η ψηφιακή μηχανή;

Συνήθως οι φωτογράφοι δεν είναι εξίσου καλοί στη φωτογράφηση με φιλμ και ψηφιακή. Όσοι υπηρετούν το ένα είδος απορρίπτουν το άλλο. Εσάς δεν σας αφορά με ποιο τρόπο θα βγάλει τη φωτογραφία του, αλλά η ίδια η φωτογραφία. Τα άλλα είναι δική του δουλειά και μην αφήνετε κανέναν επαγγελματία να σας μπερδέψει. Ίσως να σας διευκολύνει αν γνωρίζεται ότι μια αναλογική μηχανή και μία ψηφιακή με τον ίδιο φακό, δημιουργούν το ίδιο αισθητικό και ποιοτικό αποτέλεσμα.

Επίσης δεν υπάρχουν διαφορές στην εμφάνιση. Όμως η ψηφιακή κερδίζει σε ένα πολύ δυνατό σημείο. Η οθόνη της συγκρατεί τα είδωλα και μας επιτρέπει να στήσουμε πολλές φορές την ίδια πόζα, μέχρι να επιτύχουμε την ιδανική. Επίσης την ψηφιακή φωτογραφία μπορούμε να την επεξεργαστούμε στον υπολογιστή για να σβήσουμε ή να προσθέσουμε φώτα και γωνίες. Αντίθετα οι λάτρεις της αναλογικής μηχανής αυτό το απεχθάνονται και αφήνουν το φυσικό φως να λειτουργήσει.

Το μυστικό βρίσκεται στον καλό φωτογράφο που για την συγκεκριμένη στιγμή της ζωής σας, πώς να το κάνουμε απαιτείται να είναι ικανός σε δύο πολύ απαιτητικούς ρόλους. Στον ρόλο του τεχνίτη και στον ρόλο του καλλιτέχνη.

Ζωή Κυροπούλου

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.