Κάντε το γάμο σας, ιταλική ταινία!

Από την ώρα της δημιουργίας της, η βιομηχανία του σινεμά, προσπαθεί να μας βρει είδωλα ώστε να ταυτιστούμε. Η Γκάρμπο, η Βίβιαν Λη η Κίμ Μπέσινκερ έως και η σύγχρονη Angelina Jolie , μας βάζουν με το μυθικό τους τρόπο, στις περιπέτειες τους. Εμείς κρυφά τρώγοντας πατατάκια, ονειρευόμαστε ότι είμαστε οι πρωταγωνίστριες. Πως φιλιόμαστε εμείς με τον πρωταγωνιστή!

Αυτό σκέφτηκε και ο Roberto Pansini, ιδιοκτήτης του ιστορικότερου κινηματογράφου ODEON στην πόλη Μαλφέτα, της Νότιας Ιταλίας. Ο νεαρός επιχειρηματίας, μετέτρεψε τους γάμους σε ολοκληρωμένες ρομαντικές ταινίες με θεατές το ζευγάρι, τους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους τους!

Η ιδέα του επιχειρηματία, αγαπήθηκε αμέσως και τα νεαρά ζευγάρια της Ιταλίας, σπεύδουν με ενθουσιασμό να απολαύσουν την κινηματογραφική εκδοχή, της ερωτικής τους κατάληξης.

Η συγκεκριμένη ιδέα, αποτελείται από ολοκληρωμένο concept και οι συμμετέχοντες το απολαμβάνουν από την αρχή μέχρι το τέλος. Καταρχήν οι πρωταγωνιστές, την ημέρα της προβολής, πηγαίνουν στην πρεμιέρα τους με την απαραίτητη λευκή λιμουζίνα. Μετά περπατάνε πάνω στο κόκκινο χαλί, δίνουν συνεντεύξεις στους ρεπόρτερ της παραγωγής σαν κινηματογραφικοί ήρωες που σέβονται τον εαυτό τους και στη συνέχεια απολαμβάνουν την δική τους ταινία από ένα παλιό προτζέκτορα.

Η αίθουσα έχει μια ένδοξη ιστορία 40 ετών στην Ιταλία. Είναι προσεκτικά επιμελημένη, ώστε να αποπνέει, μια ρομαντική ατμόσφαιρα αντάξια του γεγονότος. Μεγάλες κινηματογραφικές αφίσες διακοσμούν τους τοίχους με σκηνές από το γαμήλιο φιλμ ενώ ένας παρουσιαστής επιμελείται και συντονίζει την «πρεμιέρα» Η βραδιά ολοκληρώνεται με υπέροχα κοκτέιλ στο φουαγιέ.

Η ιδέα ήδη γίνεται ντοκιμαντέρ και στέφεται από απόλυτη επιτυχία παρ’ όλο που έχει μόνο λίγους μήνες ζωής. Ξεκίνησε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο και ήδη υπάρχει η πολύ σοβαρή σκέψη από τον εμπνευστή της να την επεκτείνει και σε άλλες πόλεις της Ιταλίας. Μάλλον θα πάρει αρκετό καιρό μέχρι να έρθει και στην Ελλάδα όμως ποτέ δεν ξέρει κανείς. Όσοι διψούν για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν το: www.matrimovie.it

 

Ζωή Κυροπούλου

 

 

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.