Χρήστος Κοντσαλούδης φωτογραφία γάμου γεμάτη συναίσθημα

Ο Χρήστος Κοντσαλούδης μέσω των φωτογραφιών του, ελπίζει να ανοίξει τα μάτια του κόσμου και να αφήσει την πραγματική ομορφιά να λάμψει.Να εκπαιδεύσει τους πελάτες του ότι το καλύτερο πορτρέτο δεν είναι απαραίτητα αυτό που όλοι οι απεικονιζόμενοι κοιτάνε χαμογελαστοί τον φωτογραφικό φακό, αλλά αυτό που απεικονίζει συναίσθημα και το αληθινό τους πνεύμα.
Μπορεί να αποτυπώνει στιγμές και να τις μετατρέπει σε τέχνη στον υπολογιστή του. Αγαπά όλη την διαδικασία και είναι πολύ παθιασμένος με αυτό.

1)Μιλήστε μας για τον Χρήστο Κοντσαλούδη...
Πάντα μου άρεσε να φωτογραφίζω. Για τον λόγο αυτό εγκατέλειψα μία σημαντική καριέρα στον χώρο του Marketing και ασχολήθηκα επαγγελματικά με την φωτογραφία, κάτι που αρχικά ήταν απλώς ένα χόμπι.
Μετά από μακροχρόνια ενασχόληση με τη φωτογραφία, σε διάφορους τομείς, όπως φωτογράφηση ξενοδοχείων, χώρων, φαγητών, τοπίων κα,  κατέληξα ότι αυτό που με γεμίζει περισσότερο καλλιτεχνικά είναι η φωτογράφηση πορτρέτων απλών ανθρώπων.
Αποφάσισα λοιπόν να κατευθύνω αυτή μου τη χαρά και το πάθος στη φωτογράφηση γάμων και βαπτίσεων, αλλά και σε κάτι τελείως νέο στην Ελλάδα, στην καλλιτεχνική φωτογράφηση εγκυμοσύνης.

2)Ποιός είναι ο στόχος του Χρήστου φωτογραφίζοντας ένα γάμο;
Ως καλλιτέχνης, στόχος μου δεν είναι απλώς να αποτυπώσω ωραίες μεμονωμένες φωτογραφίες, αλλά να διηγηθώ την ιστορία της ημέρας του γάμου.
Πιστεύω ότι οι φωτογραφίες ζωντανεύουν όταν αποτυπώνουν αληθινά συναισθήματα, όταν αναδεικνύουν σχέσεις και εξιστορούν μικρές ιστορίες.
Για να γίνει αυτό, πρέπει να πέσουν οι ρυθμοί, να χαλαρώσει το ζευγάρι και να ζήσει μία συγκλονιστική εμπειρία με τις οικογένειες και τους φίλους του. Εγώ θα είμαι εκεί για να μεταμορφώσω την εμπειρία αυτή σε μία ιστορία που θα αποτελείται από πολλές μικρές ενότητες.
Το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς μου είναι το άλμπουμ. Φωτογραφίζω έχοντας στο μυαλό μου το άλμπουμ και πως θα στήσω κάθε σαλόνι (δισέλιδο)., ώστε να εξιστορεί μία μικρή ιστορία.
Βασικά στοιχεία είναι η λιτότητα, ο αρνητικός χώρος για να τονίζονται οι φωτογραφίες, και η γραμμικότητα για να δίνεται η αίσθηση της εξιστόρησης.
Τελικός στόχος μου λοιπόν φωτογραφίζοντας έναν γάμο είναι η δημιουργία ενός  μοναδικού “story telling” άλμπουμ που να ξεχειλίζει από συναίσθημα.

3)Πλέον τα ζευγάρια δεν κάνουν το γνωστό χαιρετισμό στην εκκλησία αλλά στη δεξίωση. Βοηθάει αλήθεια αυτό το φωτογράφο και τη δουλειά του;
Για τον τρόπο που φωτογραφίζω και το στυλ μου, ο χαιρετισμός στην εκκλησία, δεν παρέχει ιδιαίτερες στιγμές με φωτογραφικό ενδιαφέρον. Το ίδιο ισχύει και για τον χαιρετισμό στην δεξίωση.
Αυτό που πιθανόν να αναζητήσω στις στιγμές αυτές είναι κάποιες έντονες εκφράσεις στα πρόσωπα του γαμπρού και της νύφης και το φυσικό χαμόγελο τους, ιδιαίτερα αν ήταν αγχωμένοι και σφιγμένοι κατά την διάρκεια του μυστηρίου.
Η απάντηση λοιπόν στην ερώτηση είναι ότι το σημείο του χαιρετισμού δεν αλλάζει ιδιαίτερα την αντιμετώπιση και το αποτέλεσμα της δουλειάς μου.

4)Κάνετε όμως τη διαφορά και προσφέρετε καλλιτεχνική φωτογράφηση εγκυμοσύνης;
Θεωρώ ότι η εγκυμοσύνη είναι μία μοναδική στιγμή, όπου το σώμα, το πρόσωπο και ο χαρακτήρας της γυναίκας αλλάζει και έχει μία μοναδική ομορφιά και λάμψη που αξίζει να αποτυπωθεί με καλλιτεχνικό τρόπο.
Η πρόκληση για εμένα είναι διπλή: να αποτυπώσω την μοναδικότητα κάθε μέλλουσας μητέρας, αλλά και να βρω το φως και τα ιδανικά σημεία φωτογράφησης σε κάθε σπίτι, δεδομένου ότι κάθε φωτογράφηση γίνεται στο σπίτι της εγκύου.
Η καλλιτεχνική φωτογράφηση εγκυμοσύνης είναι κάτι που συνηθίζεται στο εξωτερικό, στην Αμερική κυρίως, όπου υπάρχουν φωτογράφοι που ασχολούνται μόνο με αυτό. Βέβαια εκεί υπάρχει και μία άλλη φωτογραφική παιδεία που στην Ελλάδα δεν την έχουμε ακόμα
Αυτό που έχω βιώσει μέχρι στιγμής είναι ότι πολλές γυναίκες το βρίσκουν ωραία ιδέα, αλλά διστάζουν να το κάνουν, είτε γιατί δεν αισθάνονται άνετα με το σώμα τους, είτε γιατί ο άντρας τους τις αποτρέπει.
Πιστεύω ότι η καλλιτεχνική φωτογράφηση εγκυμοσύνης θα διαδοθεί αρκετά, εφόσον υπάρξουν αρκετοί φωτογράφοι που θα το κάνουν καλά και θα συνεργαστούν για να προβάλλουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους.

5)Πέραν του γάμου και τις εγκυμοσύνης,ποιές άλλες σημαντικές στιγμές προτίθεστε να φωτογραφήσετε;
Πιστεύω ότι όλες οι σημαντικές στιγμές στην ζωή του ανθρώπου έχουν φωτογραφικό ενδιαφέρον, ειδικά αν υπάρχει έντονο συναίσθημα. Μία σημαντική στιγμή που με ενδιαφέρει να αποτυπώνω και προσπαθώ να την συνδιάσω με την φωτογράφηση εγκυμοσύνης, είναι η φωτογράφηση μωρών και ειδικότερα νεογέννητων.

6)Πόσο καιρό πριν πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία μαζί σας οι ενδιαφερόμενοι;
Το συντομότερο το καλύτερο. Η δουλειά μου είναι απολύτως προσωπική, όπως είναι και το φωτογραφικό μου στυλ. Η μεγαλύτερη στεναχώρια μου είναι όταν μου ζητήσουν μία ημερομηνία που έχω ήδη κλεισμένη.

Στοιχεία Επικοινωνίας
http://www.ckp.gr/
christoskonts@gmail.com
Τηλέφωνο επικοινωνίας:  6944-300935

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.