Gustozo Catering : χειροποίητες συνθέσεις υψηλής γαστρονομικής τέχνης

Η εταιρεία catering Gustozo με την πολύχρονη πείρα της στην μαζική εστίαση παντρεύει την παράδοση με την σύγχρονη τεχνολογία και δημιουργεί χειροποίητες συνθέσεις υψηλής γαστρονομικής τέχνης…

Μιλήστε μας για το Gustozo Catering…

Gustozo Catering : H Gustozo Catering, δραστηριοποιείται στον χώρο της παραγωγής, μεταφοράς και παράθεσης τροφίμων, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες της μαζικής εστίασης. Ιδρύθηκε, πριν από 6 χρόνια με απόλυτη εξειδίκευση στον χώρο παραγωγής τροφίμων, οργανώνοντας αυτοτελή υπερσύχρονα εργαστήρια, μέσα μεταφοράς και εξοπλισμό. Όλα αυτά προέκυψαν μέσα από την πείρα δύο δεκαετιών στον χώρο των γεύσεων, αφού η εταιρία είναι η μετεξέλιξη επιχειρήσεων εστίασης που άφησαν το δικό τους στίγμα στην περιοχή της Δ. Μακεδονίας για τις χειροποίητες δημιουργίες τους. Ένα “μυθικό” ταξίδι στον χώρο των γεύσεων έφτασε αισίως στο τέλος του και ξεκίνησε ένα άλλο ταξίδι στον χώρο του catering.

Η εταιρία αναπτύσσει δραστηριότητα από την Αλεξανδρούπολη μέχρι Αθήνα και από την Κέρκυρα μέχρι την Σκόπελο, έχοντας στο ενεργητικό της εκατοντάδες επιτυχημένες δεξιώσεις και εκατοντάδες ευχαριστημένους πελάτες στους οποίους προσφέραμε τις υπηρεσίες μας. Εδώ και μερικούς μήνες μάλιστα στο νησί της Κέρκυρας δραστηριοποιείται ομάδα Δημόσιων Σχέσεων και Οργάνωσης Δεξιώσεων της εταιρίας. Τέλος θα ήθελα να σημειώσω ότι η Gustozo Catering, είναι η πρώτη μονάδα που αδειοδοτήθηκε στην Δ. Μακεδονία, πιστοποιήθηκε με HACCP και έχουν εγκριθεί οι εγκαταστάσεις της από τις Υγειονομικές, τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και τον ΕΦΕΤ.

 

Στο γεγονός του γάμου τι παροχές προσφέρετε;

Gustozo Catering : Ένας γάμος, αλλά και οποιαδήποτε δεξίωση, ανοιχτού ή κλειστού χώρου είναι μία πολύπλοκη διαδικασία. Εάν θέλαμε να μιλήσουμε σχηματικά για μία δεξίωση, πρέπει αναγκαστικά να την χωρίσουμε σε τρία διαφορετικά μέρη.

-Πρώτο μέρος είναι ο εξοπλισμός που θα μεταφερθεί για να καλύψει τις πάγιες ανάγκες της. Δηλαδή τραπεζοκαθίσματα, υφάσματα, εξοπλισμός τραπεζιού και κουζίνας κλπ. Επίσης στέγαστρα και τέντες που θα ασφαλίσουν μία δεξίωση από μία εκτροπή των καιρικών συνθηκών.

-Δεύτερο μέρος είναι τα υλικά ντεκόρ. Ένα μεγάλο κομμάτι μιας πετυχημένης δεξίωσης που θέλει γνώση και εμπειρία και προπάντων μεγάλη έρευνα αγοράς. Γυαλί, μέταλλο, ξύλο, υφάσματα και όποιο άλλο υλικό μετατρέπεται με επιδεξιότητα σε έργα “γλυπτικής” τέχνης δημιουργώντας μία μοναδική εικόνα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα έλεγα ότι μοναδικές στιγμές όπως αυτή του γάμου έχουν το μοναδικό δικό τους ντεκόρ. Είναι μεγάλη η συζήτηση που πρέπει να γίνει με τους οργανωτές γι αυτό το θέμα και κυρίως για το χρώμα που πρέπει να δεσπόζει σε μία δεξίωση.

-Τέλος και κυριότερο, τα τρόφιμα. Η ασφαλής παραγωγή, συσκευασία και μεταφορά των τροφίμων, η διαχείριση τους στον χώρο της δεξίωσης από ειδικευμένο προσωπικό και η προσφορά τους στους προσκεκλημένους. Αυτό είναι και το δυσκολότερο κομμάτι σε μία δεξίωση. Το να φτάσουν δηλαδή τα εδέσματα στον χώρο της δεξίωσης διατηρώντας τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και να είναι ασφαλή για τον τελικό καταναλωτή. Επίσης μία παραίνεση στους ανθρώπους εκείνους που σκέπτονται να οργανώσουν μία δεξίωση. Μακριά από ερασιτέχνες και παράνομα εργαστήρια που παράγουν τρόφιμα. Να απαιτήσουν να δουν από οποιονδήποτε δηλώνει catering, την άδεια λειτουργίας του, να επισκεφτούν τον χώρο του και να βεβαιωθούν ότι στην επιχείρηση αυτή υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για ασφαλή παραγωγή και μεταφορά του τροφίμου.

 

Υψηλή γαστρονομική τέχνη ελληνικού αλλά και διεθνούς πιάτου;

Gustozo Catering : Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός και καμία συγκεκριμένη κατεύθυνση για τον χαρακτήρα και την ταυτότητα ενός “πιάτου”. Βλέπετε ότι η “παγκοσμιοποίηση” της κουζίνας είναι γεγονός. Οι γευστικές πληροφορίες που συλλέγουν οι άνθρωποι από ταξίδια, δεκάδες εκπομπές μαγειρικής τέχνης, εκατομμύρια πληροφορίες από το διαδίκτυο, είναι η νέα πραγματικότητα στον χώρο των γεύσεων. Όπως καταλαβαίνετε έχουμε φύγει από την εποχή του “τσελεμεντέ”, όπου η γευστική ιστορία των καταστημάτων ή των νοικοκυριών περιστρεφόταν σε μερικές έτοιμες φόρμες μαγειρικής. Χωρίς να μειώνω με αυτό την ιστορικότητα οποιονδήποτε συγγραμμάτων που άφησαν την σφραγίδα τους στην ελληνική κουζίνα. Όμως η απίστευτη ταχύτητα που ταξιδεύουν οι πληροφορίες, η γνώση και η περιπλοκή των ιδιαιτεροτήτων κάθε τοπικής κουζίνας στην χώρα μας, οι προσμίξεις στην μαγειρική τέχνη της μεγάλης ¨γειτονιάς¨ που λέγεται Μεσόγειος αλλά και παγκόσμιες γεύσεις που είναι κοντά στις δικές μας προτιμήσεις, είναι ένα αποδεκτό αποτέλεσμα στις τελικές συνθέσεις. Αυτά όμως σε γενικές γραμμές, γιατί την κατεύθυνση των γεύσεων σε μία δεξίωση την δίνουν οι ίδιοι οι διοργανωτές. Εμείς απλά εμπλουτίζουμε την σκέψη τους βοηθούμε να συμπληρώσουν τα κενά, προτείνουμε μία πιο προχωρημένη συνολική πρόταση, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι πραγματικά καταπληκτικό. Πάντως στατιστικά η Ελληνική και Μεσογειακή κουζίνα είναι στο 90% των προτιμήσεων των πελατών μας.

 

Για την δεξίωση του γάμου θα προτείνατε buffet η a la cart και για ποιο λόγο;

Gustozo Catering : Υπάρχει μία ολόκληρη φιλοσοφία που διέπει την διαδικασία μιας δεξίωσης και πολλοί τρόποι διαχείρισης. Αυτό πάντα καθορίζεται με τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρου με την γεωγραφική του θέση, τις διαστάσεις του και το φυσικό περιβάλλον. Παράδειγμα δεν μπορείς να κάνεις έναν μπουφέ σε χώρο που μετά την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων είναι οριακός, όπως και να κάνεις ένα μενού “σερβιριστό” σε έναν τεράστιο φυσικό χώρο περιορίζοντας τους καλεσμένους στα τραπέζια.

Εάν ήθελα να γίνω πιο συγκεκριμένη, θα σας έλεγα πως :

1. Ο μπουφές είναι στολίδι στον χώρο, προσφέρει την πολλαπλότητα των επιλογών σε εδέσματα και δημιουργεί κίνηση στον χώρο.

2. Το σερβιριστό μενού έχει την απλότητα και την άμεση εξυπηρέτηση.

Δύσκολα μπορώ να πω ότι είμαι με την μία ή την άλλη πλευρά. Όλα είναι συνάρτηση της επιθυμίας του πελάτη και των δυνατοτήτων του χώρου όπου θα γίνει μία δεξίωση. Πολλές φορές έχει τύχει το μενού να είναι μικτό και μπουφές και σέρβις.

 

Πέραν του γάμου ποιους άλλους τομείς καλύπτετε;

Gustozo Catering : Σχεδόν όλα τα γεγονότα. Συνέδρια, γάμοι, βαπτίσεις, εταιρικά καφέ κλπ. Επίσης παρέχουμε και υπηρεσίες ενοικίασης εξοπλισμού. Τέντες, πίστες, τραπεζοκαθίσματα, υφάσματα, πιάτα ποτήρια κλπ.

 

Ποιο είναι το χρονικό διάστημα που πρέπει να έρθει σε επικοινωνία μαζί σας το ζευγάρι πριν την δεξίωση;

Gustozo Catering : Όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αφού κλείσουν την εκκλησία και έχουν την ημερομηνία καλό είναι να έρθουν σε επαφή για την δεξίωση. Αυτή την στιγμή το 90% της σεζόν είναι κλειστό και κάποιες ημερομηνίες του χρόνου.

 

Ως επί το πλείστον τα ζευγάρια προτιμούν το catering έξω από την εκκλησία η σε ένα χώρο δεξίωσης;

Gustozo Catering : Πραγματικά μία άλλη τάση αναπτύσσεται ραγδαία στον χώρο μας και είναι ίσως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης αλλά καμία φορά και αποτέλεσμα ενός άλλου τρόπου σκέψης. Πολλές δεξιώσεις τα δύο τελευταία χρόνια δεν έγιναν σε χώρους δεξιώσεων, κτήματα κλπ, αλλά έξω από την εκκλησία ή σε σπίτια χωρίς πλήρη ανάπτυξη εξοπλισμού. Δηλαδή γρήγορες διαδικασίες με έναν απλό μπουφέ και σαφώς πιο χαμηλού προϋπολογισμού. Επίσης πολλές γαμήλιες δεξιώσεις είχαν τον χαρακτήρα ενός πάρτι. Εν κατακλείδι αυτό είναι απόφαση του ζευγαριού, εμείς απλά πρέπει να το βοηθήσουμε και να ζήσουμε μαζί το όνειρό τους.

 

Σε αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο ανταποκρίνεστε με πακέτα προσφορών η προσιτές τιμές;

Gustozo Catering : Όπως σας είπα νωρίτερα, δεν είμαστε τυποποιημένοι. Ακούμε τον πελάτη. Φτιάχνουμε μενού με απόλυτη κοστολόγηση και κοιτάμε να βγάλουμε ένα λογικό εμπορικό κέρδος, όχι πάνω από 20-25%. Προσπαθούμε να είμαστε κοντά στον προϋπολογισμό των πελατών μας και να τους βοηθήσουμε να πετύχουν το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με το χαμηλότερο κόστος.

Στοιχεία Επικοινωνίας

www.gustozo.gr

τηλ. 24630 22720

e-mail info@gustozo.gr

Πτολεμαΐδα

Anny Perez για το www.provagamou.gr

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.