Design προσκλητήρια, μπομπονιέρες και άλλες δημιουργίες από το κατάστημα Fluffy Cloud

 

Provagamou : Ποιά ήταν τα «βήματά» σας που οδήγησαν στη δημιουργία του Fluffy Cloud;

Fluffy Cloud : Κατ’ αρχάς για να σας συστηθώ, ονομάζομαι Στέλλα Βεντούρη και έχω σπουδάσει γραφιστική στην Ελλάδα και την Αγγλία. Η πρώτη μου δουλειά ήταν στο δημιουργικό γραφείο s&team του Βαγγέλη Σπηλιόπουλου που μετράει 13 χρόνια στο χώρο της διαφήμισης. Οι δρόμοι μας για κάποια χρόνια χώρισαν και ξανασυναντήθηκαν τυχαία. Η απροσδόκητη συνάντησή μας εξελίχθηκε στο σχήμα του συνεταιρισμού αυτή τη φορά. Χωρίς να γνωρίζει ο ένας τις προθέσεις του άλλου, είχαμε την ίδια ιδέα και το ίδιο όραμα όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό ήταν. Συνεργαστήκαμε και μαζί δημιουργήσαμε το Fluffy Cloud. Ανέλαβα το δημιουργικό κομμάτι και εκείνος την παραγωγή. Το Fluffy Cloud γεννήθηκε μέσα από την αγάπη μας για τη γραφιστική σε συνδυασμό με το χειροποίητο στοιχείο και την ανάγκη να προσφέρουμε ειδικά στους νεότερους ανθρώπους, την επιλογή στο «διαφορετικό». Θέλουμε να εκφράζουμε τη δική μας ματιά στην αισθητική και το design των γάμων και βαπτίσεων.

 

Provagamou : Πόσο καιρό λειτουργεί το Fluffy Cloud;

Fluffy Cloud : Το Fluffy Cloud λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο. Εάν και είμαστε «φρέσκοι» στο χώρο του γάμου και της βάπτισης, ο κόσμος ανταποκρίθηκε μέσα σε λίγους μήνες αρκετά θετικά, εντυπωσιακά θα έλεγα. Πριν από μία βδομάδα, έγιναν και τα επίσημα εγκαίνια του καταστήματος και υπήρχε μεγάλη προσέλευση κόσμου, φίλων αλλά και κυρίως πελατών με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν με επιτυχία καθώς φαίνεται.

 

Provagamou : Τι είδους «υπηρεσίες» προσφέρει το κατάστημα;

Fluffy Cloud :Στο Fluffy Cloud δημιουργούμε προσκλητήρια και μπομπονιέρες για γάμους και βαπτίσεις. Επίσης, σχεδιάζουμε και «κατασκευάζουμε» χειροποίητα βιβλία ευχών, φωτογραφικά άλμπουμ, κουτιά για βαπτιστικά, λαμπάδες και οτιδήποτε έχει να κάνει με τη διακόσμηση σε επίπεδο εκτύπωσης, όπως για παράδειγμα τυπωμένα νούμερα για τραπέζια σε πάρτυ γάμου ή βαπτισίων. Με άλλα λόγια, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι είναι στο χέρι μας και κυριολεκτικά, για να ικανοποιήσουμε όποιες ιδιαίτερες επιθυμίες.

 

Provagamou : Σε τι πιστεύετε ότι διαφέρει το Fluffy Cloud από ένα άλλο κατάστημα που ειδικεύεται στη δημιουργία προσκλητηρίων κ.ά.;

Fluffy Cloud :Αυτό που μας ξεχωρίζει είναι η φαντασία και η προσωπική μας καλλιτεχνική ματιά, σε ένα χώρο όπου κατά τα άλλα δεν είχαμε δει, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, ιδιαίτερα δημιουργικές προσεγγίσεις. Μέσα από μία σειρά πρωτότυπων και δημιουργικών προτάσεων, στόχος είναι η επιλογή του πελάτη μας να εκπλήξει ευχάριστα και να προκαλέσει το ενδιαφέρον. Να ξεφεύγει δηλαδή, τελείως από το τυπικό και συνηθισμένο.

 

Provagamou : Το γεγονός ότι σχεδόν κάθε φορά δημιουργείτε διαφορετικό concept βασισμένο στις απαιτήσεις και το γούστο του εκάστοτε πελάτη σημαίνει ότι και οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα; Με άλλα λόγια, είναι ακριβή υπόθεση;

Fluffy Cloud :Όχι πάντα, το διαφορετικό δεν σημαίνει απαραίτητα και ακριβό. Εξάλλου το Fluffy Cloud διαθέτει και μία σειρά από έτοιμες προτάσεις, οι οποίες είναι και πιο οικονομικές. Δεν σχεδιάζουμε πάντα από την αρχή, εξαρτάται από την περίπτωση, τις επιθυμίες και το “budget” του πελάτη.

 

Provagamou : Μπορείτε να μας δώσετε κάποιο παράδειγμα οικονομικής λύσης;

Fluffy Cloud :Για να έχετε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για το που κυμαίνονται οι λεγόμενες οικονομικές προτάσεις του Fluffy Cloud, θα σας δώσω δύο παραδείγματα. Ένα απλό αλλά πάντα όμορφο προσκλητήριο με φάκελο και κλείσιμο κορδέλας ή προσκλητήριο σε μορφή κάρτας με κλείσιμο κορδέλας κοστίζουν 2 ευρώ ανά τεμάχιο. Βέβαια, ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει ότι η ποσότητα της παραγγελίας επηρεάζει και την τελική τιμή. Όσο πιο μεγάλη είναι η παραγγελία τόσο πιο οικονομική είναι και η προσφορά.

 

Provagamou : Πώς διαμορφώνονται οι τάσεις του 2011, όσον αφορά τα χρώματα, σχέδια και υλικά σε προσκλητήρια και μπομπονιέρες;

Fluffy Cloud :Στα προσκλητήρια κυριαρχούν οι λευκοί, μπεζ και γενικότερα οι παλ χρωματισμοί. Όπως, επίσης, η δαντέλα και φλοράλ συνδυασμοί με αρκετά ρομαντική διάθεση αλλά ακόμη και έντονες κόκκινες πινελιές, ανάλογα με τη διάθεση και το γούστο του ζευγαριού ή των γονιών.


Provagamou : Μπορείτε να μας περιγράψετε τη διαδικασία δημιουργίας προσκλητηρίων από την αρχή μέχρι το τέλος, σε αναλυτικά στάδια;

Fluffy Cloud :Το πρώτο βήμα είναι φυσικά η γνωριμία. Στην πρώτη γνωριμία θέλουμε να δούμε κατ’ αρχάς πως σκέφτεται ο άνθρωπος, το ζευγάρι ή οι γονείς που έχουμε απέναντί μας. Τι επιζητούν, εάν επιθυμούν μία «έτοιμη» λύση ή εάν θέλουν να δημιουργήσουμε κάτι από την αρχή. Στη δεύτερη περίπτωση, συζητάμε για τις απόψεις τους, τα αγαπημένα τους χρώματα, τις συνήθειές τους, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ιδέες που να τους αντιπροσωπεύουν. Το επόμενο βήμα είναι η εφαρμογή της ιδέας, ο σχεδιασμός του προσκλητηρίου. Σε αυτό το στάδιο, παρουσιάζουμε προσχέδια και αποφασίζουμε από κοινού με τον πελάτη τα χρώματα, το χαρτί και τις ενδεχόμενες ειδικές επεξεργασίες. Στη συνέχεια, βρίσκουμε τη μπομπονιέρα και τις υπόλοιπες εφαρμογές με κριτήριο την ανάδειξη του concept της εκδήλωσης.

Provagamou : Πόσο καιρό πριν μία δεξίωση -γάμο ή βαφτίσια- θα πρέπει να απευθυνθεί κάποιος σε εσάς;

Fluffy Cloud :Καλό θα ήταν να απευθυνθούν σε εμάς δύο με τρεις μήνες πριν το γάμο ή τα βαφτίσια, καθώς τα προσκλητήρια θα πρέπει ιδανικά να έχουν σταλεί ένα περίπου μήνα πριν την εκδήλωση. Σας ευχαριστούμε πολύ. Καλές και δημιουργικές δουλειές!

Fluffy Cloud Δημοκρατίας 29,
15451,
Ν. Ψυχικό
T. 210 6744001
F. 210 6744003
www.fluffycloud.gr

Αλεξία Κομματά για το provagamou.gr

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.