Φωτογραφίες γάμου – βάφτισης Αναστασόπουλος Γιώργος

Φωτογραφίες γάμου και βάφτισης με φως και συναίσθημα. Μια φωτογραφία δεν είναι μόνο το θέμα αλλά και ό,τι το περιβάλει. Η προσεκτική επιλογή της τοποθεσίας και της ώρας του γάμου αποτελούν σημεία κλειδιά για το αποτέλεσμα των φωτογραφιών σας…

Provagamou : Πόσες φωτογραφίες τραβάτε σε κάθε μυστήριο;

Photofineart – Αναστασόπουλος Γιώργος : Ο αριθμός των φωτογραφιών σε κάθε μυστήριο είναι πάντα εντελώς διαφορετικός. Οι παράγοντες που συντελούν σε αυτό είναι πολλοί. Π.χ.: Το πόσο αρέσει γενικότερα οι φωτογραφία στο ζευγάρι, αν είναι πολύ αγχωμένοι στην διάρκεια ή όχι (αυτό αποτυπώνεται στην εικόνα οπότε και οι φωτογραφίες είναι ανάλογα ευχάριστες η απλά τυπικές). Το περιβάλλον και η ώρα που θα γίνει το μυστήριο συντελούν επίσης πάρα πολύ στο συνολικό αποτέλεσμα των εικόνων.

Provagamou : Μπορώ να έχω και έναν δεύτερο φωτογράφο;

Photofineart – Αναστασόπουλος Γιώργος : Προσωπικά το θεωρώ απαραίτητο διότι ο δεύτερος φωτογράφος έχει την δυνατότητα να καλύψει πλάνα από εντελώς διαφορετικές οπτικές γωνίες, οπότε και το ζευγάρι έχει μεγαλύτερη ποικιλία στις φωτογραφίες που θα επιλέξει.

Provagamou : Τι πρέπει να προσέξω όσον αφορά στην βιντεοσκόπηση;

Photofineart – Αναστασόπουλος Γιώργος : Εκτός από τον εξοπλισμό που παίζει μεγάλο ρόλο στην απόδοση της εικόνας αλλά και τον τρόπο λήψης του κάθε βιντεολήπτη, μεγάλο ρόλο παίζει το μοντάζ που γίνεται μετά τη λήψη. Η καλύτερη μέθοδος είναι να δει 2-3 διαφορετικές δουλειές το ζευγάρι, οπότε θα ξεχωρίσει εύκολα την καλή από την κακή.

Provagamou : Προσφέρετε ασπρόμαυρες ή εικόνες σέπια, μαζί με τις έγχρωμες;

Photofineart – Αναστασόπουλος Γιώργος : Το κάθε ζευγάρι έχει το ελεύθερο να επιλέξει ανάλογα τις προτιμήσεις του, όποιες και όσες φωτογραφίες θέλει να γίνουν ασπρόμαυρες ή σέπια χωρίς έξτρα χρέωση.

Provagamou : Μπορούμε να πάρουμε τις εικόνες μας σε ψηφιακή μορφή;

Photofineart – Αναστασόπουλος Γιώργος : Κατ’αρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οποιαδήποτε λήψη γίνει από ένα φωτογράφο τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στον ίδιο και δεν μεταβιβάζονται βάσει του Ν. 2121/93. Τα δικαιώματα χρήσης όμως είναι στην κρίση του φωτογράφου. Συνήθως τα πρωτότυπα αρχεία δεν δίνονται, εκτός αν γίνει συμφωνία με το ζευγάρι με κάποιο επιπλέον κόστος που καθορίζει ο φωτογράφος. Σε ψηφιακή μορφή δίνονται τα δείγματα (σε χαμηλή ανάλυση), ή κάποιο CD που περιέχει τις φωτογραφίες σε μορφή slideshow.

Provagamou : Υπάρχουν οποιεσδήποτε «κρυμμένες» χρεώσεις στις προσφορές σας;

Photofineart – Αναστασόπουλος Γιώργος : Οι χρεώσεις είναι πολύ συγκεκριμένες σε αυτά που περιλαμβάνουν, και αν προκύψει κάτι διαφορετικό είμαστε υποχρεωμένοι να τις αναφέρουμε επί τόπου και όχι κατόπιν.

Provagamou : Υπάρχουν κάποιες συμβουλές που δίνει ο φωτογράφος ειδικά για την εμφάνιση της νύφης; (μαλλιά, μακιγιάζ κ.ά.);

Photofineart – Αναστασόπουλος Γιώργος : Σε ότι αφορά στο μακιγιάζ της νύφης, η γνώμη μου είναι ότι επειδή το βίντεο θέλει διαφορετικό μακιγιάζ από τη φωτογραφία και η ασπρόμαυρη διαφορετικό από την έγχρωμη, δεν υπάρχει κάποιο μακιγιάζ που να τα καλύπτει όλα αυτά μαζί. Αυτό που προτείνω στις νύφες είναι να κάνουν ο,τι αυτές τις κάνει να νιώθουν όμορφες (με την συμβουλή ενός επαγγελματία φυσικά) γιατί όπως είπαμε και παραπάνω η ψυχολογία τους θα αποτυπωθεί στο φακό είτε αυτή είναι καλή είτε όχι. Για το χτένισμα είναι σημαντικό το πρόσωπό τους να είναι ανοιχτό και ξεκάθαρο οπτικά και από μπροστά αλλά και από τις δυο πλαϊνές πλευρές του έτσι ώστε να φαίνονται καλά σε όλα τα πλάνα. Αν όχι απλά περιορίζουν τις επιλογές που θα έχουν κατόπιν στις φωτογραφίες (ιδιαίτερα στον Ησαΐα όπου σκύβουν το κεφάλι προς τα κάτω).
Τέλος θα ήθελα να σημειώσω ότι ενώ ζούμε σε μια χώρα με άπλετο φως, είμαστε από τις ελάχιστες που τελούμε τα μυστήρια μας νύχτα, με αποτέλεσμα ο φωτογράφος να μην έχει την δυνατότητα να δώσει τον καλύτερο εαυτό του άρα και το καλύτερο αποτέλεσμα στις εικόνες (με το ίδιο κόστος).
Γι’αυτο προτείνω στα ζευγάρια να σκεφτούν φωτεινά πριν οργανώσουν την τελετή τους.

Αναστασόπουλος Γιώργος – Φωτογραφία γάμου – βάφτισης
Λ. Αλεξάνδρας 91 – Αθήνα
Τ: 6932 892828
www.photofineart.gr

Γεωργία Κωτσιοπούλου για το provagamou.gr 

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.