Louis Kostantinou Οι κλασσικές φωτογραφίες γάμου τελειώνουν εδώ!

Ο Λούης Κωνσταντίνου δεν είναι απλά ένας φωτογράφος….είναι ένας καλλιτέχνης φωτογράφος ο οποίος μισεί τα τετριμμένα και συνηθισμένα στη φωτογραφία. Μέσα από τα γεμάτα φαντασία μάτια του αποτυπώνει ανθρώπους, τοπία, πράγματα, καταστάσεις με το δικό του εναλλακτικό και ιδιαίτερα ενδιαφέρον τρόπο. Την μοναδική του ιδεολογία γύρω από τη φωτογραφία δεν θα μπορούσε να μην υλοποιήσει και στον τομέα της φωτογράφησης γάμου. Λατρεύει τις εκρηκτικές, δυναμικές, ασυνήθιστες πόζες και με οδηγό όλα τα παραπάνω σφραγίζει μέσα στη μηχανή του ζευγάρια ευτυχισμένα στην πιο δική τους στιγμή. Πάντα σεβόμενος τις ανάγκες και τις προτάσεις των υποψήφιων ζευγαριών ο Λούης Κωνσταντίνου θεωρείται εγγύηση για όλα εκείνα τα μελλόνυμφα ζευγάρια που αναζητούν ανατρεπτικές και άκρως ιδιαίτερες φωτογραφίες.

1)Πως ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με τη φωτογραφία?

Από πολύ νεαρή ηλικία συνειδητοποίησα την αγάπη μου για την τέχνη γενικότερα αλλά και για την δύναμη της εικόνας ειδικότερα. Γι αυτό και επεδίωκα πάντα ακόμα και από τα χρόνια του λυκείου να συμπεριλαμβάνω στην εκπαίδευση μου μαθήματα που σχετίζονταν με τη φωτογραφία. Αυτό φυσικά συνεχίστηκε ακόμα πιο δυναμικά σε όλα τα έτη των πανεπιστημιακών μου σπουδών στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να μου δώσει μια άλλη οπτική που προσπαθώ να καλλιεργώ αδιάκοπα.

 

2)Ποιες είναι οι δικές σου προτάσεις στη φωτογραφία γάμου?

Κύριο μέλημα μου είναι ένα αποτέλεσμα, το οποίο να αντικατοπτρίζει τις αισθητικές επιθυμίες του εκάστοτε ζευγαριού, την προσωπικότητά τους και βέβαια πάντα σε συνδυασμό με τη δική μου προσωπική πινελιά. Μου αρέσει ακόμα και οι πιο σκηνοθετημένες φωτογραφίες να αποπνέουν μια φυσικότητα, να αποτυπώνουν την αγάπη και την χαρά του ζευγαριού αβίαστα.

 

3)Οι φωτογραφίσεις που κάνεις είναι το αντίθετο από τις μέχρι τώρα στημένες που έχουμε συνηθίσει. Βάση της εμπειρίας σου, τα νέα ζευγάρια αναζητούν κάτι τέτοιο?

Φυσικά. Οι στημένες και σφιγμένες φωτογραφίες γάμου έχουν αρχίσει τα τελευταία χρόνια να φθίνουν. Επικρατεί μια αισθητική αλλαγή στο χώρο, οι στημένες φωτογραφίες δίνουν τη θέση τους στις σκηνοθετημένες – τύπου concept, ενώ οι σφιγμένες αντικαθιστούνται από τις αυθόρμητες, ρομαντικές, ενίοτε χιουμοριστικές ή ακόμα και –ας μου επιτραπεί η έκφραση- τρελιάρικες φωτογραφίες. Εκεί καλείται ο φωτογράφος να ακολουθήσει τον σφυγμό του ζευγαριού και να αποδώσει στο μέγιστο την προσωπικότητα τους.

 

4)Ποιος είναι ο στόχος σου φωτογραφίζοντας ένα νεόνυμφο ζευγάρι?

Πρωταρχικός μου στόχος μου είναι να μείνει απόλυτα ικανοποιημένο το ζευγάρι με το αποτέλεσμα και να είναι όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτό που είχαν ονειρευτεί. Πέραν αυτού και χωρίς να αποκλίνω από τις αρχικές κατευθυντήριες γραμμές προσπαθώ να δημιουργήσω κάτι εντελώς διαφορετικό μέσα από τη δική μου ματιά. Μια προσέγγιση που έως τώρα όλα τα ζευγάρια έχουν αγκαλιάσει, δίνοντάς μου ώθηση να συνεχίσω για ακόμα πιο καλλιτεχνικές παρεμβάσεις.

 

5)Ποιό θεωρείς ως βασικό στοιχείο που πρέπει να έχει ένα ζευγάρι για να το φωτογραφήσεις?

Για αρχή πάντα βοηθάει να αναπτυχθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης και άνεσης μεταξύ μας. Από κει και πέρα, η διάθεση και η όρεξη για δημιουργία εγγυώνται ένα δυνατό αποτέλεσμα.

 

6)Εκτός της φωτογράφησης γάμου σε ποιους άλλους τομείς προσφέρεις τις υπηρεσίες σου?

Η αγάπη μου για τη φωτογραφία με έχει οδηγήσει στην ενασχόληση μου με σχεδόν όλους τους τομείς αυτής της τέχνης: portfolio καλλιτεχνών, μοντέλων, αθλητών κ.ά. , φωτορεπορτάζ, θεατρική φωτογραφία (concept), editorial, φωτογραφία τοπίου και αρχιτεκτονικής, διαφημιστική φωτογραφία, κάλυψη εκδηλώσεων/συναυλιών, φωτογραφία βάπτισης, κ.ά.

7)Έχεις φωτογραφήσει γνωστές προσωπικότητες και δουλειές σου έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα sites, μίλησε μου λίγο για αυτό.

Πράγματι είχα την ευτυχία να φωτογραφίσω και να δημοσιεύσω στο περιοδικό Esc σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Άλκης Παναγιωτίδης, ο Διογένης Δασκάλου, κ.ά. από τον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και πολύ σημαντικούς διεθνείς αθλητές μας, όπως η Αλεξάνδρα Τσιάβου, οι αδερφοί Γκουντούλα, αλλά και ολόκληρη η εθνική ομάδα κωπηλασίας. Μεγάλο κεφάλαιο της δουλειάς μου επίσης είναι οι φωτογραφίσεις μεγάλων ονομάτων της μουσικής σκηνής, κυρίως από το εξωτερικό, εκ των οποίων αρκετές έχουν δημοσιευθεί και λάβει μεγάλη αναγνωρισιμότητα και από ελληνικά αλλά και sites του εξωτερικού. Μεγάλη μου χαρά ήταν επίσης η συνεργασία μου με τον Αιγύπτιο ανατρεπτικό καλλιτέχνη Nader Sadek, το έργο του οποίου φιλοξένησε και η Biennale 3– συνεργασία που μου χάρισε προβολή της δουλειάς μου παγκοσμίως. Τελευταία αλλά εξίσου σημαντική θέλω να αναφέρω τη συνεργασία μου με τον Γιώργο Μαυρίδη και την ομάδα των Tattooligans, από όπου και δημοσιεύτηκε η δουλειά μου στα περιοδικά Max, Max Power και Soul.

8)Ποιο είναι το χρονικό διάστημα πρίν το γάμο,  που πρέπει να έρθει σε επικοινωνία το ενδιαφερόμενο ζευγάρι μαζί σου?

Για να είμαι ειλικρινής, έχει τύχει να με προσλάβουν μέχρι και τρεις μέρες πριν από το γάμο! Βέβαια το θεμιτό είναι να έρθει το ενδιαφερόμενο ζευγάρι σε επικοινωνία μαζί μου όσο το δυνατόν νωρίτερα, ούτως ώστε να εξασφαλίσουν την ημερομηνία που με χρειάζονται (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες το πρόγραμμα είναι πολύ σφιχτό) αλλά και προκειμένου να οργανωθούμε με άνεση, να ανταλλάξουμε ιδέες και προπάντων να γνωριστούμε.

9)Πρίν απευθυνθεί ένα ζευγάρι σε σένα τι πρέπει να γνωρίζει ως αναφορά το κόστος των υπηρεσιών σου?

Αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες της εποχής και προσπαθώ να προσφέρω ρεαλιστικά και αρκετά οικονομικά πακέτα προσφέροντας περισσότερες τελικές επεξεργασμένες φωτογραφίες από ότι συνηθίζεται στην αγορά.

10)Η έδρα σου είναι η Θεσσαλονίκη ωστόσο καλύπτεις γεγονότα και γάμους και σε άλλες πόλεις?

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι γάμοι που έχω αναλάβει είναι εκτός Θεσσαλονίκης, τόσο σε πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και σε νησιά. Είμαι διαθέσιμος τόσο για ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και για το εξωτερικό.

11)Οι υπηρεσίες που προσφέρεις στη φωτογραφία είναι πολλές, πως τα προλαβαίνεις όλα αυτά?

Στην ομάδα μου υπάρχουν δύο νέα παιδιά που με βοηθάνε σε μεγάλο ποσοστό. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τη Λένα Μπερζόες που αναλαμβάνει ένα μεγάλο όγκο επεξεργασίας εικόνας και το Νίκο Τζάκα που με βοηθάει σημαντικά στις φωτογραφίσεις και διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό την ενασχόληση μου με πολλούς τομείς της φωτογραφίας.

www.louiskonstantinou.com
https://www.facebook.com/luez2
Studio: Ταντάλου 7, Βαρδάρης, τηλ. 536-058
Κιν. 6977481451

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.