Φωτογράφος Chris A. Koutsotolis – View Photo Studio

O Chris A. Koutsotolis τρελαίνεται να φωτογραφίζει γάμους, λατρεύει να βρίσκεται ανάμεσα σε ανθρώπους την σημαντικότερη μέρα της ζωής τους, τη στιγμή που θα ενώσετε τις ζωές σας ενώπιον του Θεού, που θα ενώσετε τις οικογένειες σας, που θα ξεκινήσετε την δική σας. ο Chris A. Koutsotolis θα είναι εκεί να κρατήσει αυτές τις στιγμές, μετατρέποντας την ημέρα του γάμου σας, σε ζωντανές αναμνήσεις για εσάς, για τους συγγενείς σας, για τους φίλους σας. για πάντα.

1)Ποιος είναι ο Chris A. Koutsotolis ;
Ο Chris AK είναι επαγγελματίας φωτογράφος ο ιδρυτής και ο έχον την υψηλή εποπτεία της εταιρείας View Photo Studio την οποία ίδρυσε το 1999 και απαρτίζεται από ελάχιστους, αυστηρά επιλεγμένους, νέους και ιδιαιτέρως ταλαντούχους φωτογράφους, εικονολήπτες και έναν μοντέρ. Από τότε μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει εξελιχθεί, έχει μεγαλώσει και έχει αναπτυχθεί σε δύο κυρίως τομείς με κύρια εξειδίκευση την φωτογράφηση γάμων και δευτερεύουσα απασχόληση της την φωτογράφηση μόδας με πολλές συνεργασίες με περιοδικά και πρακτορεία μοντέλων. Από το 2010 επίσης διοργανώνει, με ιδιαίτερη επιτυχία, workshops με θέμα την φωτογράφηση μόδας στο προσωπικό studio του Chris AK. Καθηγητές είναι από την Apple Computers που διδάσκουν για το workflow μιας φωτογράφησης, από την Nikon που μας παρέχουν όλο τον φωτογραφικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και διδάσκουν τεχνική και επιμέρους στοιχεία για την φωτογραφική μηχανή ως εργαλείο δουλειάς, και το μάθημα του φωτισμού και της τεχνικής λήψης κάνουν οι φωτογράφοι Δημήτρης Μαρίνης & ο Chris AK.

2)Τι υπηρεσίες προσφέρετε για δυο ανθρώπους που επρόκειτο να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου;
Καταρχήν είναι εξαιρετικά σημαντικό να επισημάνουμε ότι υπάρχουν τρεις διαφορετικές τάσεις στην φωτογράφηση γάμου. 1) η ‘κλασσική’ φωτογραφία που έχουμε όλοι δει με πολλά στημένα κάδρα χωρίς ίχνος καλλιτεχνίας, κάτι σαν απλή, στεγνή καταγραφή του γεγονότος. 2) η πιο ‘editorial’ προσέγγιση όπου ο φωτογράφος επεμβαίνει πολύ περισσότερο, στήνει και ποζάρει το ζευγάρι, και κάνει εκτεταμένη χρήση Photoshop προκειμένου να δείχνει το ζευγάρι περισσότερο σαν μοντέλα παρά κανονικοί άνθρωποι που παντρεύονται. 3) η πιο ‘δημοσιογραφική’ προσέγγιση, με ελάχιστα στημένα κάδρα, πολλές αυθόρμητες στιγμές, πολύ συναίσθημα με στόχο την περιγραφή της ημέρας παρά την απλή καταγραφή τους.
Εμείς, είναι προφανές και από το site μας www.chrisak.com λειτουργούμε με τον τρίτο τρόπο, αυθόρμητες και γεμάτες συναίσθημα εικόνες. Η δουλειά μας ξεκινάει μέρες πριν τον γάμο, κάνοντας pre-wedding φωτογραφίσεις, την ημέρα του γάμου τους, ξεκινώντας από τις προετοιμασίες τους, και τελειώνουμε μέρες μετά τον γάμο τους όπου κάνουμε και το location shooting σε σημεία που το ζευγάρι επιθυμεί.

Φωτογραφος γάμου View Photo Studio Chris A. Koutsotolis

3)Η φωτογράφηση μετά την τελετή και πριν την δεξίωση, ως συνήθως που γίνεται και πόσο καθοδηγεί το ζευγάρι ο φωτογράφος;
Ιδανικά η οικογένειες φωτογραφίζονται από εμάς στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας ή κάπου κοντά σε κάποιο πάρκο προκειμένου να είναι όλοι μαζί μας και να μην ταλαιπωρούνται. Όταν τελειώσει η διαδικασία αυτή, τότε το ζευγάρι και εμείς πάμε σε διάφορα που έχουμε προ-συμφωνήσει και κάνουμε την δική τους φωτογράφηση. Σημεία υπάρχουν άπειρα από μια παραλία κοντά στην εκκλησία, μέχρι ένα περιποιημένο και όμορφα φωτισμένο βενζινάδικο. Μια από τις πιο αγαπημένες μου φωτογραφίες έχει τραβηχτεί στην μέση του δρόμου όπου δεξιά και αριστερά περνάνε αυτοκίνητα και εμείς σαν τρελοί φωτογραφίζουμε στην μέση του δρόμου. Δυστυχώς δεν μπορώ να την παρουσιάσω διότι είναι ζευγάρι επωνύμων και οφείλω να σεβαστώ την επιθυμία τους για μη-δημοσιοποίηση, όμως με αυτό το παράδειγμα, θέλω να πω ότι όμορφες εικόνες μπορείς να πάρεις παντού, αρκεί να έχεις το όραμα και να ταιριάζει κάθε φορά στο ζευγάρι.

4)Για τα ζευγάρια που πιστεύουν πως ο γάμος τους αφορά κυρίως τους ίδιους…απαντάς πως αφορά και την ομάδα σου η οποία ζει την ημέρα και βάζει τα δυνατά της για το καλύτερο αποτέλεσμα;
Η συγκεκριμένη κουβέντα έχει μάλλον προκύψει από το website μου,«Πιθανότατα νομίζετε ότι ο γάμος σας αφορά κυρίως ΕΣΑΣ, αλλά εγώ θα έλεγα ότι ο γάμος σας, αφορά κυρίως ΕΜΑΣ!!!» Με το ‘ΕΜΑΣ’, δεν βάζω το ζευγάρι και τις επιθυμίες του σε δεύτερη μοίρα, ίσα ίσα, απλά συμπεριλαμβάνω και την φωτογραφική ομάδα στο ‘Εμάς’. Ο κάθε γάμος, για εμάς γίνετε προσωπική υπόθεση, γινόμαστε ένα με τα παιδιά που παντρεύονται και μας εμπιστεύονται. Κατά την γνώμη μου, μόνο έτσι μπορεί να βγει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

 

Φωτογραφος γάμου View Photo Studio Chris A. Koutsotolis

5)Εκτός του γάμου ,σε ποιες άλλες περιστάσεις προσφέρετε τις υπηρεσίες σας;
Εκτός του γάμου, έχουμε ασφαλώς και τις βαπτίσεις, μια ακόμα συναρπαστική και σημαντική στιγμή στη ζωή του καθενός μας. Επίσης λατρεύω όταν φωτογραφίζω ζευγάρια στο studio σε πολύ χαλαρές στιγμές τους, για το κέφι τους, ή ζευγάρια που περιμένουν παιδάκι, κάνουμε φωτογράφηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, και όταν πλέον έχουν γεννήσει, τότε κάνουμε την βρεφική φωτογράφηση όπου είναι κάτι το καταπληκτικό. Ουσιαστικά είμαστε μαζί, παρέα, σε κάθε σημαντική και ευχάριστη στιγμή της ζωής τους, και αυτό είναι εξαιρετικά συναρπαστικό και τεράστια τιμή για εμένα.

6)Ποιο είναι περίπου το κόστος μια φωτογράφησης γάμου, δεδομένου και της τωρινής οικονομικής κρίσης;
Οι τιμές μας έχουν μειωθεί ελαφρώς, όμως δεν μπορώ να πω ότι είμαστε μια οικονομική λύση για κάποιο ζευγάρι που διαθέτει ιδιαίτερα στενό budget. Από τα ελάχιστα κομμάτια που έχουν διαχρονική αξία και αποτελούν επένδυση στη τεράστια βιομηχανία του γάμου που έχει στηθεί, είναι η φωτογράφηση και η εικονοληψία. Έχοντας αυτό κατά νου, καθώς και τα μεγάλα κόστη για εξοπλισμό, την τεχνογνωσία που απαιτείται και τις πολλές εργατοώρες πριν, κατά την διάρκεια, αλλά και μετά την ημέρα του γάμου, οι τιμές μας κυμαίνονται από 2000 έως 6000 ευρώ. Ξέρω ότι ακούγεται υπερβολικό το νούμερο, αλλά το σημαντικό όμως, είναι να γνωρίζουμε όλοι, ότι σχεδόν πάντα, ότι πληρώνεις, αυτό παίρνεις.

7)Πόσο καιρό πριν πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί σας οι ενδιαφερόμενοι;
Εκ πεποιθήσεως, δεν αναλαμβάνω γάμους που μου προτείνονται την τελευταία στιγμή. Ακόμα και εάν υπάρχει διαθεσιμότητα, δεν τον αναλαμβάνω διότι το ζευγάρι που αφήνει για τελευταία στιγμή την επιλογή του φωτογράφου, μάλλον δεν δίνει και ιδιαίτερη σημασία στο κομμάτι της φωτογραφίας, οπότε δεν βρίσκω τον λόγο για συνεργασία. Καλό είναι 3-4 μήνες πριν την ημερομηνία του γάμου τους, να κάνουν την έρευνα τους τα ζευγάρια, προκειμένου να μπορούν να συζητήσουν με πολλούς φωτογράφους και να επιλέξουν αυτόν που πραγματικά θέλουν, χωρίς άγχος, με ψυχραιμία, και όχι να καταλήξουν απλά με αυτόν που μπορεί. Η φωτογραφία είναι κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, χημεία μεταξύ του φωτογραφιζόμενου, και του φωτογράφου. Είναι σημαντικό να ταιριάζεις και να σου ‘πηγαίνει’ ο φωτογράφος που θα επιλέξεις για την μεγάλη μέρα του γάμου σου.


Στοιχεία επικοινωνίας
View Photo Studio Chris A. Koutsotolis
Photographer
Show room: 43 Haritos str. KOLONAKI 106 76
Studio: 45 Marasli str. KOLONAKI 106 76
Fashion Studio: 29 Neapoleos str. VYRONAS 162 32
tel: +30 210 7252681
fax: +30 210 7257819
mob: +30 697 7225115
e-mail: chris@chrisak.com
website: www.chrisak.com
fb: www.facebook.com/chrisak.photographer

Anny Perez για το www.provagamou.gr

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.