Πως να μην βγάλετε στημένες φωτογραφίες γάμου

Όλο αυτό τον καιρό, τρέξατε, αγχωθήκατε, νευριάσατε, πολλές φορές φτάσατε στα όρια του πανικού έτσι ώστε η σημαντικότερη μέρα της ζωής σας να είναι τέλεια. Το μόνο πράγμα που θα πρέπει να θυμάστε στο τέλος είναι η μέρα του γάμου σας. Ή μήπως όχι;

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα των ζευγαριών είναι οι λεγόμενες “στημένες” φωτογραφίες από το γάμο τους. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί, από την βιασύνη του ζευγαριού να τελειώνει με της φωτογραφίες για να μπει στο κέντρο και να διασκεδάσει με τους καλεσμένους του, μέχρι και την κάλυψη των φωτογραφιών από μη επαγγελματίες που δεν έχουν εμπειρία σε τέτοιου είδους φωτογραφίες.


Τι συμβαίνει όμως όταν έχουμε επαγγελματία φωτογράφο γάμου και ζευγάρι που είναι έτοιμο να διαθέσει τον απαραίτητο χρόνο για την φωτογράφηση; Ο κυριότερος λόγος των στημένων φωτογραφιών είναι η έλλειψη οικειότητας μεταξύ του ζευγαριού και του φωτογράφου με αποτέλεσμα να μην είναι ελεύθερο και αυθόρμητο το ζευγάρι, οπότε και οι φωτογραφίες να φαίνονται “στημένες”.

Το πρόβλημα αυτό μπορεί να βελτιωθεί με το να γνωριστεί το ζευγάρι από πριν με το φωτογράφο και να τραβήξουν μαζί κάποιες φωτογραφίες. Παραδείγματος χάρη αν το νυφικό πρόκειται να το νοικιάσετε και όχι να το αγοράσετε θα μπορούσατε να πείτε στο φωτογράφο να σας τραβήξει φωτογραφίες στις πρόβες που θα κάνετε, όπως και στις πρόβες για το χτένισμα για το γάμο.


Όσο πιο φιλική είναι η σχέση σας με το φωτογράφο τόσο πιο ζωντανές θα βγουν οι φωτογραφίες. Συνήθως ο “πάγος” σπάει όταν φωτογραφίζεται η νύφη και ο γαμπρός στο σπίτι τους με φίλους και συγγενείς οπότε με τα γενικότερα αστεία ο φωτογράφος έρχεται πιο κοντά σε κάθε έναν ξεχωριστά από το ζευγάρι. Όταν αυτό συνεχιστεί και στο κέντρο τότε οι φωτογραφίες είναι πολύ φυσικές και όμορφες.

Ένα άλλο συνηθισμένο “πρόβλημα” με τις φωτογραφίες του γάμου υπάρχει όταν ο γαμπρός και ο κουμπάρος γνωρίζουν για πρώτη φορά τον φωτογράφο στο κέντρο και ουσιαστικά σε όλες τις φωτογραφίες απλά πλαισιώνουν χαμογελώντας τη νύφη. Αυτό θα πρέπει να προσεχτεί τόσο από το φωτογράφο όσο και από τη νύφη που τους γνωρίζει καλύτερα. Αν αυτό συνεχιστεί τότε το καλύτερο θα ήταν να αφήσουν την φωτογράφιση στη μέση και να συναντηθούν μια άλλη μέρα με το φωτογράφο που θα έχουν πολύ χρόνο στην διάθεση τους οπότε και να εξοικειωθούν μπροστά στο φακό και να βγάλουν όσο το δυνατόν καλύτερες φωτογραφίες.


Στο εξωτερικό δίνεται η δυνατότητα από μεγάλα ξενοδοχεία να υπάρχει φωτογράφος, ο οποίος να βρίσκεται στις πιο ιδιαίτερες και γλυκές στιγμές του ζευγαριού τραβώντας φωτογραφίες που πραγματικά θα μείνουν αξέχαστες.

Αναζητήστε ένα φωτογράφο που θα σας τραβήξει υπέροχες χαλαρές, πόζες στο ξενοδοχείο που θα σας φιλοξενεί κατά τη διάρκεια του γαμήλιου ταξιδιού σας. Με φόντο εντυπωσιακούς κήπους, χρυσές αμμουδιές και εξωτικά ηλιοβασιλέματα είναι σίγουρο πως θα έχετε υπέροχες εντυπωσιακές φωτογραφίες που θα σας θυμίζουν τόσο το γάμο σας όσο και το ταξίδι σας για μια ζωή.

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.