Μελώδημα : Μουσική υψηλής αισθητικής για όλες τις στιγμές του γάμου

Μουσική υψηλής αισθητικής για όλες τις στιγμές του γάμου: ερωτική καντάδα, στολισμός και συνοδεία νύφης, χορωδία γάμου, απαλή μουσική στο χαιρετισμό, μουσική δεξίωσης. Ο στολισμός και η συνοδεία της νύφης με γνωστά τραγούδια του γάμου και του έρωτα κρύβει ιδιαίτερες συγκινήσεις, καθώς επιτρέπει στη νύφη να χορέψει για τελευταία φορά ‘ελεύθερη’ με τους γονείς και τις φίλες της.

Provagamou : Μιλήστε μας για το ”Μελώδημα”…

Μελώδημα : Το εργαστήρι μουσικής Μελώδημα ιδρύθηκε το 2007 από μια ομάδα νέων αλλά καταξιωμένων μουσικών και καθηγητών μουσικής, με σκοπό τη μελέτη και διάδοση των μουσικών εθίμων του γάμου. Ακολουθώντας τις απαιτήσεις των πελατών μας, γρήγορα συμπεριλάβαμε και άλλα είδη μουσικής, όπως η κλασική, η τζαζ, η ιρλανδική, κ.α.

Provagamou : Για την περίσταση του γάμου τι προσφέρετε;

Μελώδημα : Πλαισιώνουμε μουσικά όλες τις στιγμές του γάμου: την ερωτική καντάδα, το στολισμό της νύφης, τη συνοδεία της νύφης στην εκκλησία, τη χορωδία του γάμου, την απαλή μουσική κατά το χαιρετισμό στο προαύλιο της εκκλησίας και τη μουσική της δεξίωσης. Το ζευγάρι μπορεί να επιλέξει μέσα από μια πληθώρα υπηρεσιών, τις οποίες μπορούμε να συνδυάσουμε συνθέτοντας μια αξέχαστη βραδιά.

Provagamou : Περιγράψτε μας μια αξέχαστη βραδιά που έχετε διοργανώσει…

Μελώδημα : Ένας γάμος που διοργανώσαμε πέρυσι το καλοκαίρι στην αίθουσα Balux Prive στο συγκρότημα Asteras Glyfadas περιελάμβανε 15 καλλιτέχνες, και συγκεκριμένα σόλο σαξόφωνο κατά την είσοδο του ζευγαριού στο χώρο της δεξίωσης, ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής για το ξεκίνημα του χορού, παράσταση παραδοσιακών χορών στο φαγητό, ορχήστρα ιρλανδικής μουσικής και DJ για νεανικό πάρτυ στο τέλος.

Provagamou : Στολισμός και συνοδεία νύφης;

Μελώδημα : Η συνοδεία νύφης είναι ένα παλιό έθιμο, το οποίο έχουμε φροντίσει να κάνουμε πιο προσιτό στο ευρύ κοινό, συμπεριλαμβάνοντας γνωστά τραγούδια του γάμου και του έρωτα. Η επιλογή της μουσικής ανήκει αποκλειστικά στη νύφη, αν και συχνά η παρουσία μας αποτελεί έκπληξη από κάποιο συγγενή ή φίλη/ες. Αν το σπίτι της νύφης είναι κοντά στην εκκλησία, παίζουμε μουσική κατά την προετοιμασία της νύφης μια ώρα πριν το γάμο και στη συνέχεια συνοδεύουμε τη νύφη ως την εκκλησία. Αλλιώς, υποδεχόμαστε τη νύφη στα σκαλιά της εκκλησίας δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα από τη στιγμή που θα φτάσει το νυφικό αυτοκίνητο μέχρι να μπει το ζευγάρι και οι καλεσμένοι στην εκκλησία.

Provagamou : Ποια είναι τα όργανα που διαθέτει η ορχήστρα σας;

Μελώδημα : Μια σημαντική παράμετρος της επιτυχίας μας είναι το γεγονός ότι η σύνθεση της ορχήστρα μας δεν είναι συγκεκριμένη και το πρόγραμμά μας δεν είναι τυποποιημένο. Σε συνεργασία με το ζευγάρι και ανάλογα με τις μουσικές του προτιμήσεις, δημιουργούμε το ιδανικό σχήμα και πρόγραμμα, καθώς διαθέτουμε μεγάλο αριθμό οργάνων παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής: βιολί, κλαρίνο, λαούτο, σαντούρι, τουμπελέκι, φλογέρα, νταούλι, ζουρνά, μαντολίνο, μπουζούκι, κιθάρα, κ.α.

Provagamou : Ως συνήθως, από τις υπηρεσίες που προσφέρετε στην περίσταση του γάμου, ποια είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση;

Μελώδημα : Η υπηρεσία που έχει αγαπηθεί περισσότερο είναι ο στολισμός της νύφης με παραδοσιακή μουσική, η οποία κρύβει ιδιαίτερες συγκινήσεις, καθώς επιτρέπει στη νύφη να χορέψει για τελευταία φορά “ελεύθερη” με τους γονείς και τις φίλες της. Τα τσαλιμάκια της νύφης, τα πειράγματα από τις κολλητές, οι φιγούρες των ανύπαντρων φίλων και η συγκίνηση της μάνας είναι στιγμές που κάθε κοπέλα θέλει να ζήσει.

Provagamou : Οι χρεώσεις των υπηρεσιών σας είναι ανάλογες της δύσκολης οικονομικής περιόδου που διανύουμε;

Μελώδημα : Οι χρεώσεις των υπηρεσιών μας είναι ανάλογες της ποιότητας της δουλειάς μας, στην οποία χρωστάμε και την ως τώρα επιτυχία μας. Δεδομένου ότι μια φορά παντρεύεται κανείς, πιστεύουμε ότι δε χωρούν πειραματισμοί και εκπτώσεις στην ποιότητα. Αν και η χρέωση της ορχήστρας μας είναι λίγο υψηλότερη από ορχήστρες που έχουν συγκεκριμένα όργανα και τυποποιημένο πρόγραμμα, όλοι οι πελάτες μας νοιώθουν ενθουσιασμένοι από την επιλογή τους να συνεργαστούν μαζί μας.

Provagamou : Πέραν του γάμου, ποιους άλλους τομείς καλύπτουν οι υπηρεσίες σας;

Μελώδημα : Αν και το Μελώδημα ιδρύθηκε με σκοπό τη μελέτη και διάδοση των μουσικών εθίμων του γάμου και της βάπτισης, η ποιότητα της δουλειάς μας γρήγορα αναγνωρίστηκε και επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς. Οι μουσικοί μας έχουν συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό μουσικών εκδηλώσεων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται παραδοσιακά γλέντια, συναυλίες και τηλεοπτικές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτό τον καιρό βρίσκεται στο στάδιο της ηχογράφησης ένα CD με παλιά ξεχασμένα παραδοσιακά τραγούδια από την Ευρυτανία, δουλειά που μας ανατέθηκε από πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής.

Provagamou : Πόσο καιρό πριν πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία μαζί σας οι ενδιαφερόμενοι;

ΔΜελώδημα : ιαθέτουμε μεγάλο αριθμό μουσικών για να καλύπτουμε αρκετές εκδηλώσεις ταυτόχρονα. Συνιστούμε πάντα στους ενδιαφερόμενους να κάνουν την κράτησή τους αμέσως μετά την κράτηση της εκκλησίας και του χώρου δεξίωσης, χωρίς όμως αυτό να είναι δεσμευτικό. Στην πράξη, συνήθως η κράτηση της ορχήστρας γίνεται 3-6 μήνες πριν το γάμο, ενώ η κράτηση των μουσικών για συνοδεία νύφης 1-2 μήνες πριν. Μας έχει τύχει όμως να ειδοποιηθούμε μόλις την παραμονή του γάμου από ενδιαφερόμενο που τελευταία στιγμή διαφώνησε με την ορχήστρα που είχε αρχικά κλείσει. Εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα, είμαστε πάντα έτοιμοι να προσφέρουμε μια αξέχαστη βραδιά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν δείγματα της δουλειάς μας στην ιστοσελίδα μας (www.melodima.gr).

Στοιχεία Επικοινωνίας

www.melodima.gr

e-mai :l info@melodima.gr

τηλ : 6997 113397

210 2920728

Anny Perez για το www.provagamou.gr

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.