Το μαύρο χρώμα στο γάμο

Το μαύρο είναι το διαχρονικότερο χρώμα μακράν, κατέχει το νούμερο ένα στις προτιμήσεις και είναι το μοναδικό χρώμα όπου και στα πιο γιορτινά και χαρμόσυνα γεγονότα οι άνθρωποι το προτιμούν στο ντύσιμο τους, κόντρα στα χαρούμενα ανοιχτόχρωμα!

Εάν επιθυμείτε ο γάμος σας να έχει άκρως μοντέρνο ύφος τότε το all time classic μαύρο είναι μια δυνατή επιλογή. Ωστόσο θα πρέπει σαν κανόνα να έχετε ότι το μαύρο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να παίξει μόνο του, γιατί εκτός του ότι θα είναι σαν γάμος της οικογένειας Adams θα δώσει εντελώς αποπνικτικό σκηνικό. Το μαύρο θα πρέπει να συνδυαστεί με ένα ακόμα χρώμα όπως άσπρο, χρυσό, ασημί τα οποία έχουν την δυνατότητα να τονίσουν το μαύρο χωρίς να φορτώσουν το χώρο όπως πχ το κόκκινο που είναι πολύ δυναμικό χρώμα και θα δώσει πολύ βαρύ κλίμα σε συνδυασμό με το μαύρο. Ωστόσο το άσπρο είναι η πρώτη και ιδανικότερη επιλογή.

Ένας ασπρόμαυρος γάμος χρειάζεται προσκλητήρια λευκά με μαύρες λεπτομέρειες όπως κορδέλα σατέν ή δαντελένια για το δέσιμο του φακέλου, ενώ σχέδια σε μαύρο χρώμα όπως λουλούδια επάνω στο λευκό είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Στο νυφικό και το κοστούμι θα βάλετε μια πινελιά μαύρου όπως ένα φιόγκο ή κεντήματα στο νυφικό. Στο κοστούμι το οποίο εάν είναι ολόλευκο η γραβάτα τα παπούτσια και το ζωνάρι μπορεί να είναι μαύρα και σε περίπτωση μαύρου κοστουμιού τα ίδια στοιχεία σε λευκό. Η νυφική ανθοδέσμη δεν μπορεί παρά να έχει λευκά λουλούδια όπως κλασσικά τριαντάφυλλα τα οποία μπορεί να τα τυλίγει ύφασμα όπως δαντέλα σε μαύρο χρώμα, κορδέλα ή σχοινί το οποίο θα διακοσμήσει τον κορμό του μπουκέτου σας. Για πιο μοντέρνες νύφες ανάμεσα από τα τριαντάφυλλα μπορούν να ξεπηδούν μαύρα φτερά. Προσοχή, μαύρα λουλούδια φυσικά δεν υπάρχουν παρά μόνο ένα είδος τουλίπας το οποίο δεν είναι εντελώς μαύρο αλλά μαυροκόκκινο άρα μην αφήστε κάποιον να σας το πουλήσει για μαύρο.

Για τη διακόσμηση της εκκλησίας μπορείτε να επιλέξετε σατέν άσπρο διάδρομο για τον εξωτερικό χώρο με γυάλινα μπολ γεμάτα με νερό και μαύρα κεράκια να επιπλέουν στη επιφάνεια. Στο εσωτερικό αρκεστείτε σε μπουκέτα άσπρων λουλουδιών με μαύρα δεσίματα από κορδέλα.

Μεγάλα σατέν άσπρα τραπεζομάντιλα για τα τραπέζια της δεξίωσης με μαύρα runners, άσπρα μεγάλα και πληθωρικά λουλούδια στο κέντρο μέσα σε μαύρο βάζο. Ενώ μαύρες χαρτοπετσέτες και μαύρο μοτίβο για τα σερβίτσια, με καρέκλες σε λευκό χρώμα με σατέν μαύρη κορδέλα όπου θα δένει σε φιόγκο ολοκληρώνει το σκηνικό του τραπεζιού. Άσπρα φτερά, μαύρα μπαλόνια και χάρτινα μεγάλα μονογράμματα των ονομάτων σας που θα αερίζουν από το ταβάνι είναι εναλλακτικές λύσεις για εσάς που δεν επιθυμείτε λουλούδια στο σκηνικό της δεξίωσης.

Η τούρτα καλό είναι να μην γίνει όλη μαύρη αλλά μόνο τα σχέδια που θα έχει ή ακόμα καλύτερα προτιμήστε μια ολόλευκη τούρτα όπου στα πλάγια θα έχει ασπρόμαυρες φωτογραφίες με εσάς τους δύο. Οι μπομπονιέρες είναι ιδανικό να ακολουθήσουν τον συνδυασμό άσπρο τούλι – οργάντζα – σατέν κλπ με μαύρη κορδέλα για το δέσιμο. Τα δωράκια των καλεσμένων ανεξαρτήτως είδους μπορούν να έχουν περιτύλιγμα μαύρο με άσπρη κορδέλα.
Σε περίπτωση που ακόμα και στο νυφικό επιθυμείτε να κυριαρχεί και όχι να διακοσμεί το μαύρο χρώμα, δεν έχετε παρά να πάρετε συμβουλές από το παρακάτω άρθρο του provagamou για ένα μαύρο νυφικό!

Anastasia PoiR

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.