Mπουτονιέρες: Λουλούδια Γάμου για το κουστούμι του Γαμπρού

Τα μικρά λουλούδια που φοριούνται στο πέτο των ανδρικών κοστουμιών σε έναν γάμο είναι γνωστά ως μπουτονιέρες. Μερικές φορές αναφέρονται ως boutonnières, συνήθως φοριούνται από τους άνδρες στη δεξίωση του γάμου: ο γαμπρός, ο κουμπάρος, οι νεοφερμένοι, ο πατέρας της νύφης, ο πατέρας του γαμπρού και μερικές φορές οι φίλοι του γαμπρού. Εδώ είναι ο οδηγός μας για τα διαφορετικά στυλ των κουμπιών του γάμου και ακριβώς πώς να τα φορέσετε.

 

 

Είναι ίσως το τελευταίο πράγμα στη λίστα σας, όταν σχεδιάζετε το γάμο σας, αλλά οι μπουτονιέρες που ζητάτε από τον ανθοπώλη σας να δημιουργήσει μπορεί να είναι πολύ πιο φανταστικές από ένα απλό γαρίφαλο.

Γάμος εθιμοτυπία

Παραδοσιακά είναι οι άνδρες που φορούν μπουτονιέρες στο αριστερό πέδιλο των κοστουμιών τους. Η μητέρα της νύφης και η μητέρα του-γαμπρού συχνά φορούν μια παρόμοια λουλουδένια διακόσμηση που ονομάζεται κορσάζ, είτε κολλημένη στη δεξιά πλευρά της στολής τους είτε δεμένη με μια κορδέλα γύρω από τον καρπό τους.

 

Ενώ το χρώμα του επιλεγμένου λουλουδιού είναι συνήθως το ίδιο είτε με το νυφικό μπουκέτο είτε με τα υπόλοιπα λουλούδια του γάμου, μπορεί επίσης να δοθεί κάποια προσοχή στο πώς θα συμπληρώσει ή θα αντιπαραβάλει το κοστούμι με το οποίο θα φορεθεί.

 

Πώς να φορέσετε τις μπουτονιέρες 

Όπου υπάρχει μια πραγματική τρύπα κουμπιού στο σακάκι του γαμπρού, ο στέλεχος του λουλουδιού σπείρεται μέσω του αριστερού πτερυγίου του σακακιού του κοστουμιού και ασφαλίζεται με έναν πείρο.

Όπου η τρύπα για το κουμπί δεν είναι ανοιχτή αλλά καθαρά διακοσμητική, το στέλεχος θα πρέπει να προσκολληθεί στο μπροστινό μέρος του υφάσματος. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η κεφαλή του λουλουδιού πρέπει να δείχνει προς τα πάνω και προς τον αριστερό ώμο του ανθρώπου.

Όταν οι μίσχοι του λουλουδιού θα είναι ορατοί, μπορούν να συνδεθούν είτε με μεταλλικό νήμα για να πιάσουν το φως είτε με κορδέλα για να ταιριάζουν με τα βασικά χρώματα του γάμου.

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.