Ο μινιμαλισμός στο γάμο

Είστε λάτρης του minimal? Τα βαριά διακοσμητικά και οι γεμάτοι χώροι από αντικείμενα σας πνίγουν? Τότε ναι, είστε άκρως minimal τύποι. Το minimal σε ότι αφορά το σχέδιο, την αρχιτεκτονική και την διακόσμηση ως όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει οτιδήποτε έχει κρατηθεί στα βασικά, δηλαδή διακοσμητικά που δεν τα επιβαρύνουν περιττά στοιχεία, αλλά αντίθετα συγκροτούνται μόνο από τα χρήσιμα. Το κίνημα αυτό διεύρυνε το πεδίο εφαρμογής της οργάνωσης πολύ απλών στοιχείων (γραμμών και επιπέδων) με συγκεκριμένους τρόπους.
Ο αρχιτέκτονας Ludwig Mies van der Rohe υιοθέτησε το σλόγκαν “less is more” (το λιγότερο είναι περισσότερο ή πιο απλά ουκ εν τω πολλώ το ευ) για να περιγράψει το αποτέλεσμα του minimal.

  • Αν θέλετε ο γάμος σας να έχει αυτό το ύφος θα πρέπει να κινηθείτε ανάλογα. Αρχικά τα προσκλητήρια θα πρέπει να τυπωθούν σε σκληρό χαρτί με χρώμα για να δώσετε τόνο χαράς, χωρίς κορδέλες ή σχέδια επάνω. Ο φάκελος σκέτος και λιτός. Οι μπομπονιέρες μπορούν να γίνουν σατέν φάκελοι ή ακόμα καλύτερα κουτάκια.
  • Το νυφικό και το κοστούμι θα πρέπει να απέχει από διακοσμητικά στοιχεία όπως βολάν, κορδελίτσες, πετραδάκια και πολλές στρώσεις υφάσματος για το νυφικό και μπουτονιέρα, γιλέκο, μαντήλι για το κοστούμι. Επιλέξτε νυφικό και κοστούμι όπου οι γραμμές θα είναι εφαρμοστές και θα έχουν «κοψιές» απλές και λιτές. Για παράδειγμα ένα νυφικό στράπλες χωρίς κανένα σχέδιο με ένα τεράστιο χρωματιστό φιόγκο στο πίσω μέρος θεωρείται άκρως minimal.
  • Το αυτοκίνητο στολίστε το μόνο με κορδέλες, φαρδιές και κοντές .Εάν χρησιμοποιήσετε λουλούδια για τη διακόσμηση της εκκλησίας προτιμήστε μεγάλα λουλούδια και σε αριθμό λίγα, χωρίς ανθάκια, δεμένα με μια απλή σατέν κορδέλα. Οι ανθοστήλες εάν είναι σε ευθεία γραμμή ο σκελετός τους και χωρίς πρόσθετα στοιχεία όπως σκαλιστά σχέδια είναι άριστη επιλογή. Διαλέξτε ένα ύφασμα όπου θα κυριαρχεί παντού όπως το σατέν και πείτε στον ανθοπώλη να ντύσει τις ανθοστήλες μόνο με ένα κόμπο από σατέν ύφασμα στο τελείωμα της ανθοδέσμης. Η καλύτερη επιλογή όμως είναι το plexiglass, τετράγωνα κουτιά διαφανείς ή σωλήνες αρκετά ψηλοί όπου θα γεμίσουν με λουλούδια ή φρούτα χωρίς να χρειαστεί να προσθέσετε ύφασμα.
  • Καράφα και ποτήρια χωρίς ανάγλυφα σχέδια με δίσκο τετραγωνισμένο χωρίς επιπρόσθετα στοιχεία. Για το ρύζι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε καλάθια σε απλή γραμμή χωρίς πολλά δεσίματα και με την εμφάνιση ενός υλικού πχ όλο από ξύλο.
  • Στη διακόσμηση του χώρου όπου θα πραγματοποιηθεί η δεξίωση θα κρατήσετε το ύφος όπου είχε η διακόσμηση στην εκκλησία και ότι χρώμα θα επιλέξετε για την εκκλησία, τις μπομπονιέρες και τα προσκλητήρια φυσικό ακόλουθο είναι να χρησιμοποιήσετε το ίδιο και εδώ.
  • Μια καλή ιδέα είναι τετράγωνα κουτιά από plexiglass όπου θα γεμίσουν με λευκά τριαντάφυλλα και θα στολίσουν το κέντρο του τραπεζιού. Για τις πετσέτες των καλεσμένων αρκεστείτε σε ένα δαχτυλίδι από plexiglass. Για τα καθίσματα επιλέξτε μόνο το άσπρο κάλυμμα άψογα σιδερωμένο, χωρίς φιόγκους. Φροντίστε ο χώρος όπου θα επιλέξετε να έχει μεγάλα πολύφωτα και κυρίως σε μοντέρνα γραμμή, αυτό γεμίζει το χώρο αλλά και το μάτι και σε συνδυασμό με την απλή διακόσμηση των τραπεζιών θα αποκτήσει αρμονία η όλη εικόνα της δεξίωσης.
  • Το γλυκό του γάμου, η τούρτα είναι καλό να γίνει τετράγωνη ή στρόγγυλη με χρώμα σε δύο επίπεδα, καλυμμένη από αμυγδαλόπαστα και στολισμένη περιμετρικά από σατέν κορδέλα. To minimal πέραν ότι δεν κουράζει και δεν αγχώνει το μάτι των καλεσμένων σας βγαίνει και πιο οικονομικά!!

Anastasia PoiR

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.