Βαφτιστικός σταυρός

Ο βαφτιστικός σταυρός είναι ίσως το πιο σεμνό κόσμημα, από χρυσό ή λευκόχρυσο, με μπριγιάν, διαμάντια ή μαργαριτάρια, είναι το βαρύτιμο σύμβολο που θα σφραγίσει τη βάφτιση του παιδιού σας, ένα κόσμημα που θα διαρκέσει για πάντα. Το κόσμημα που θα περαστεί στο λαιμό του μωρού είναι ο λεγόμενος «βαφτιστικός σταυρός» και είναι κάτι που θα έχει για μια ζωή. Ο νονός / η νονά διαλέγει, από κοινού μερικές φορές με τους γονείς, τον σταυρό και αν το επιθυμούν χαράζεται κάτι στο πίσω μέρος του (το όνομα, την ημερομηνία βάπτισης).

Ο σταυρός είναι χριστιανικό σύμβολο που αποτελεί απαραίτητο στοιχείο του μυστηρίου της βάπτισης. Κατά την επιλογή, οι ανάδοχοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά το σχήμα του σταυρού αφού σύμφωνα με την Εκκλησία ο σταυρός θα πρέπει να είναι πιστό αντίγραφο του Τιμίου Σταυρού. Ακόμη, η Εκκλησία τονίζει πως αν και ο σταυρός είναι ένα κόσμημα, δεν χρειάζεται να είναι «βαριά» διακοσμημένος.

Τι συμβολίζει όμως ο βαφτιστικός σταυρός; Ο σταυρός συμβολίζει την ένταξη του παιδιού στην οικογένεια της Εκκλησίας και στο Σώμα του Χριστού. Μέσα από τον σταυρό λαμβάνουμε την αγάπη του Θεού και θυμόμαστε την θυσία του Χριστού που σταυρώθηκε για την σωτηρία των ανθρώπων.

Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για ένα σύμβολο με τεράστια σημασία γι’ αυτό θα πρέπει να επιμεληθείτε ιδιαίτερα την αγορά του. Εάν η οικονομική σας κατάσταση δεν επιτρέπει κάτι ακριβό αρκεστείτε σε πιο οικονομικές λύσεις χωρίς να νιώθετε άσχημα. Όμως μην ξεχάσετε πως ακόμα και ένας οικονομικός σταυρός θα πρέπει να είναι φτιαγμένος από καλό υλικό γιατί εκτός του ότι θα το φορέσει το παιδάκι μετά τη βάφτιση θα πρέπει και να αντέξει στα χρόνια. Υλικά που θα δημιουργήσουν φαγούρα ή εκζέματα είναι άκρως απαγορευτικά. Προσέξτε να είναι κάτι όμορφο και διαχρονικό μιας και θα θέλετε να το φοράει και όταν θα μεγαλώσει και όχι μόνο κατά την παιδική του ηλικία.

Εάν πρόκειται να γίνετε ανάδοχος μπορείτε να συζητήσετε τα οικονομικά σας με τη μητέρα του παιδιού και να την ενημερώσετε για το τι μπορείτε να διαθέσετε για τις αγορές αυτό, έτσι ώστε να μην έρθετε σε δύσκολη θέση εάν ζητήσει η μητέρα να έρθει μαζί σας για να επιλέξετε σταυρό.

Anastasia PoiR
Εικόνες : mrousopoulos.gr

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.