Ο μαγικός κύκλος. Πώς να επιλέξετε τις σωστές βέρες γάμου;

Δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι η ημέρα του γάμου σας, με όλες τις χαρές και τη φασαρία της, να γίνει απλώς μέρος της κοινής σας ιστορίας. Θα χαθεί όλος ο ενθουσιασμός που σχετίζεται με τις προετοιμασίες για τη γιορτή, τα δάκρυα ευτυχίας και τα χαμόγελα των άλλων για αυτή την πιο σημαντική ημέρα της ενηλικίωσης. Θα υπάρχει όμως ένα σύμβολο που θα σας θυμίζει τη νέα σας ιδιότητα κάθε μέρα και κάθε λεπτό – η βέρα σας, ένα κόσμημα με ιδιαίτερη σημασία.

Ιστορία

Η παράδοση του δαχτυλιδιού γάμου είναι πιο αρχαία από τις περισσότερες άλλες γαμήλιες τελετές που γνωρίζουμε. Έχει επιβιώσει στη δοκιμασία του χρόνου, των θρησκειών και των πεποιθήσεων διαφόρων εθνών και έχει φτάσει σε εμάς σχεδόν όπως ξεκίνησε πριν από χιλιάδες χρόνια.

Ορισμένοι μελετητές πιστεύουν ότι η παράδοση της ανταλλαγής γαμήλιων δαχτυλιδιών πρωτοεμφανίστηκε στην Αρχαία Ελλάδα, άλλοι αποδίδουν το τελετουργικό στην Αρχαία Αίγυπτο, αλλά απολύτως όλοι συμφωνούν ότι η ιστορία του είναι εντυπωσιακή: είναι πολύ παλαιότερη από τον Χριστιανισμό και τις σύγχρονες αντιλήψεις για τους γάμους εν γένει. Ορισμένοι μελετητές υποστηρίζουν ότι τα πρώτα γαμήλια δαχτυλίδια κατασκευάστηκαν από καλάμι ή κάνναβη σε μια εποχή που τα πολύτιμα μέταλλα ήταν άγνωστα στην ανθρωπότητα. Αλλά είτε ένα δαχτυλίδι είναι φτιαγμένο από χρυσό είτε από κλαδί, το νόημά του παραμένει το ίδιο μέχρι σήμερα.

Είναι ενδιαφέρον ότι ακόμη και ο αρχαίος Έλληνας συγγραφέας και κοινωνικός ακτιβιστής Πλούταρχος έγραψε για τη χρήση των γαμήλιων δαχτυλιδιών από τους Έλληνες και τους Ρωμαίους στο παράμεσο δάχτυλο. Αυτό το δάχτυλο πιστεύεται ότι συνδέεται άμεσα με την καρδιά μέσω ενός λεπτού νεύρου που επηρεάζει τις ψυχικές προτιμήσεις του ατόμου για αγάπη και αφοσίωση. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι αποκαλούσαν αυτό το νεύρο “vena amoris” (“φλέβα της αγάπης”).

Το έθιμο της ανταλλαγής των δαχτυλιδιών ήταν επίσης σύνηθες στην τσαρική Ρωσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά επρόκειτο για δύο δαχτυλίδια – δαχτυλίδια γάμου και αρραβώνων. Το πρώτο το παρουσίασε ο γαμπρός όταν έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του. Αποδεχόμενη αυτό το δώρο, η κοπέλα έδινε τη συγκατάθεσή της για το γάμο. Το δεύτερο δαχτυλίδι τοποθετούνταν στο ίδιο δάχτυλο την ημέρα του γάμου ή της γαμήλιας τελετής. Αυτό το ενδιαφέρον έθιμο έχει επιβιώσει με τη μία ή την άλλη μορφή μέχρι σήμερα. Σε πολλές περιπτώσεις, το δαχτυλίδι που δίνει ο νεαρός στον αρραβώνα έχει συμβολική σημασία, αλλά δεν χρησιμοποιείται στο γάμο. Το ευτυχισμένο ζευγάρι επιλέγει ένα άλλο ζευγάρι δαχτυλίδια για αυτό.

Όπως χιλιάδες χρόνια πριν και ακόμα και σήμερα, η βέρα είναι ένας κλειστός κύκλος χωρίς αρχή και τέλος. Συμβολίζει την αιώνια αγάπη, η οποία θα συνοδεύει το ζευγάρι στο πέρασμα των χρόνων και των δοκιμασιών.
Πώς φοριούνται οι βέρες στις διάφορες χώρες;

Σε όλες τις εποχές, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες φορούσαν και εξακολουθούν να φορούν βέρες στο δάχτυλο του δαχτυλιδιού τους. Η μόνη εξαίρεση είναι ίσως η εβραϊκή παράδοση της τοποθέτησης του δαχτυλιδιού στο δείκτη της νύφης.

Η κύρια διαφορά μεταξύ των παραδόσεων στις διάφορες χώρες είναι αν το δαχτυλίδι φοριέται στο δεξί ή στο αριστερό χέρι. Για παράδειγμα, στον ορθόδοξο κόσμο και σε ορισμένες καθολικές χώρες, η βέρα τοποθετείται πάντα στο δάχτυλο του δεξιού χεριού. Ο κανόνας αυτός υιοθετείται στην Ελλάδα, την Ουκρανία, το Καζακστάν, τη Λευκορωσία, τις χώρες της Βαλτικής, τη Γεωργία, τη Σερβία, την Πολωνία, τη Χιλή, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Νορβηγία, την Ρωσία, την Ινδία, την Ισπανία, τη Βενεζουέλα και ορισμένες άλλες περιοχές. Αντίθετα, στο μεγαλύτερο μέρος του καθολικού κόσμου και στην Ανατολή, η βέρα φοριέται στο αριστερό χέρι.

Βέρες γάμου δίχρωμες με διαμάντι στην γυναικεία βέρα

Πηγαίνοντας σε ένα κοσμηματοπωλείο. Τι αξίζει να σκεφτείτε εκ των προτέρων;

Έτσι, καταλάβαμε τη συμβολική σημασία των γαμήλιων δαχτυλιδιών, ξεκαθαρίσαμε για τον εαυτό μας την ιστορία αυτής της ασυνήθιστης παράδοσης και μάθαμε ακόμη και σε ποιο δάχτυλο συνηθίζεται να φοριούνται τα γαμήλια κοσμήματα στις διάφορες χώρες. Ήρθε η ώρα να περάσετε από τη θεωρία στην πράξη και να προγραμματίσετε την πρώτη σας βόλτα στα κοσμηματοπωλεία μαζί. Αλλά πριν ξεκινήσετε, αξίζει να σκεφτείτε πως θέλετε να είναι οι βέρες. Τι υλικό προτιμάτε; Πώς αισθάνεστε για τους πολύτιμους λίθους; Προτιμάτε πολυτελή ή διακριτικά, κλασικά ή σύγχρονα κοσμήματα; Ταιριάζουν τα γούστα σας με τις προτιμήσεις του άλλου σας μισού και είναι εφικτός ένας συμβιβασμός; Τέλος, ποιος είναι ο προϋπολογισμός των αγορών σας; Συγκεκριμένες απαντήσεις σε όλες αυτές τις ερωτήσεις αποτελούν εγγύηση ότι οι καλύτερες, πιο ενδιαφέρουσες και κατάλληλες με όλα τα κριτήρια βέρες θα σας περιμένουν σε ένα από τα κοσμηματοπωλεία και σίγουρα δεν θα τις χάσετε μέσα σε όλη την αστραφτερή λάμψη των προθηκών.

Μέταλλα για βέρες: ευγενή και όχι τόσο ευγενή

Ας ξεκινήσουμε με το πιο βασικό – το υλικό από το οποίο θα κατασκευαστεί το δαχτυλίδι. Παραδοσιακά, αυτό είναι το πολύτιμο μέταλλο που υπάρχει εδώ και αιώνες. Ωστόσο, μια τέτοια επιλογή δεν είναι προκαθορισμένη στις μέρες μας, καθώς μπορείτε να βρείτε βέρες σε άλλα μέταλλα και κράματα στο κοσμηματοπωλείο. Τελικά, όλα εξαρτώνται από την τιμή στην οποία υπολογίζουν οι μελλοντικοί νεόνυμφοι και τις αισθητικές τους προτιμήσεις. Ας εξετάσουμε τα κύρια χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα των διαφόρων επιλογών:

  1. Μασίφ χρυσός

    – Ο μασίφ χρυσός είναι το πολυτιμότερο πολύτιμο υλικό. Με την πρώτη ματιά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για καθαρό χρυσό, ακριβό, διάσημο και εξαιρετικό. Ένα από τα μειονεκτήματά του είναι ότι το υλικό είναι πολύ εύπλαστο λόγω της μικρής ποσότητας ακαθαρσιών: με την πάροδο του χρόνου το δαχτυλίδι μπορεί να παραμορφωθεί. Για να το αποφύγετε αυτό, χρησιμοποιήστε μόνο μια αρκετά παχιά στεφάνη: πάχος τουλάχιστον 2 mm και πλάτος 4 mm.

  2. Κίτρινος χρυσός

    – Ο κίτρινος χρυσός είναι μια κλασική επιλογή, με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται. Οι επιλογές τέτοιων κοσμημάτων είναι απεριόριστες: σε οποιοδήποτε κοσμηματοπωλείο είναι πιθανό να βρείτε δεκάδες δαχτυλίδια αρραβώνων για όλα τα γούστα. Το μειονέκτημα του χρυσού, ωστόσο, είναι ότι κάποιοι μπορεί να βρουν τα χρυσά κοσμήματα πολύ απλά και μη πρωτότυπα για τις προτιμήσεις τους. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μπορείτε να βρείτε κομμάτια κίτρινου χρυσού σε δύο κύριους τύπους χρυσού προς πώληση: 585 και 750. Η υψηλότερη σφραγίδα 750, έχει 15 τοις εκατό μεγαλύτερο ειδικό βάρος και είναι 40-50 τοις εκατό ακριβότερη. Τούτου λεχθέντος, τα μέταλλα διαφέρουν ελάχιστα εξωτερικά, με αποτέλεσμα πολλοί αγοραστές να αναρωτιούνται “γιατί να πληρώσουν περισσότερα;”.

  3. Ροζ χρυσός

    – Ο ροζ χρυσός είναι μια εξίσου συνηθισμένη επιλογή. Το ασυνήθιστο χρώμα του υλικού επιτυγχάνεται με κράμα χρυσού 585 με χαλκό. Η τιμή αυτών των κοσμημάτων είναι ελαφρώς χαμηλότερη από εκείνη των χρυσών κοσμημάτων υψηλότερων καρατίων και η απόχρωσή τους μπορεί να εναρμονιστεί καλύτερα με άλλα κοσμήματα στη συλλογή μιας γυναίκας.

  4. Πλατίνα

    – Η πλατίνα είναι ένα ακριβό και διάσημο υλικό με ατσάλινο γκρι χρώμα. Ένα δαχτυλίδι από αυτό το μέταλλο μπορεί να κοστίζει ένα μεγάλο ποσό (σχεδόν διπλάσιο από το χρυσό), αλλά δυστυχώς, λίγοι θα το εκτιμήσουν, επειδή εξωτερικά, τα κοσμήματα από πλατίνα μπορεί να μοιάζουν με κοσμήματα από ασήμι ή ακόμη και αλουμίνιο. Τέτοια κομμάτια κατασκευάζονται συνήθως κατά παραγγελία και μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για όσους δεν έχουν περιορισμένο προϋπολογισμό και προτιμούν αποκλειστικές λύσεις. Η πλατίνα είναι επίσης εντελώς χημικά αδρανής και εξαιρετικά πυρίμαχη, καθιστώντας το δαχτυλίδι όσο το δυνατόν πιο ανθεκτικό και ανθεκτικό στη φθορά.

    Βέρες γάμου από πλατίνα με διαμάντι στην γυναικεία βέρα

  5. Λευκός χρυσός

    – Ο λευκός χρυσός είναι μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση για όσους προτιμούν τα ασημένια κοσμήματα. Ένα δαχτυλίδι από κράμα χρυσού-παλλαδίου συνδυάζεται τέλεια με το ασήμι και πολλά άλλα μέταλλα και η τιμή του είναι ανάλογη με τον πιο γνωστό κόκκινο χρυσό. Το μόνο πιθανό μειονέκτημα του λευκού χρυσού είναι, για άλλη μια φορά, η ψευδαίσθηση ότι το δαχτυλίδι είναι κατασκευασμένο από “συνηθισμένα” κοινά μέταλλα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι αρκετά διάσημο και ακριβό. Ωστόσο, είναι άχαρο καθήκον να καθοδηγείται κανείς από το κριτήριο “τι σκέφτεται ο κόσμος”, γι’ αυτό και ο λευκός χρυσός γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στους κοσμηματοπώλες και στους νεόνυμφους λόγω της εκλεπτυσμένης εμφάνισης και της πρακτικότητάς του.

  6. Ασήμι

    – Το ασήμι είναι μια οικονομική επιλογή για όσους δεν αισθάνονται την ανάγκη να ξοδέψουν χρήματα για ακριβά κοσμήματα. Δεν χρησιμοποιείται συχνά για δαχτυλίδια αρραβώνων, επίσης επειδή τα ασημένια αντικείμενα παραμορφώνονται σχετικά εύκολα και χρειάζονται τακτικό καθαρισμό. Διαφορετικά, σκουραίνουν με την πάροδο του χρόνου και χάνουν την ελκυστικότητά τους.

Σήμερα, ο κατάλογος αυτός δεν είναι σχεδόν εξαντλητικός, καθώς όλο και περισσότεροι νέοι επιλέγουν πολύ αντισυμβατικά υλικά, όπως καρβίδιο βολφραμίου, τιτάνιο ή ακόμη και κεραμικά. Τέτοια κοσμήματα κατασκευάζονται συνήθως κατά παραγγελία. Οι πρακτικές τους ιδιότητες μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές, αλλά το αίσθημα της αποκλειστικότητας είναι σχεδόν εγγυημένο, το οποίο είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται πολλοί εραστές που πρόκειται να παντρευτούν.

Επιπλέον, στα κοσμηματοπωλεία θα παρατηρήσετε πιθανώς συνδυασμένα δαχτυλίδια. Για παράδειγμα, σε λευκό και κίτρινο χρυσό. Τέτοιες παραλλαγές γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς τελευταία, επειδή μπορούν να φαίνονται ασυνήθιστες και πρωτότυπες χωρίς να επηρεάζουν τη μακροζωία του κοσμήματος και την άνεση της χρήσης του.

Βέρες γάμου χρυσές με διαμάντι στην γυναικεία βέρα

 

Πολύτιμοι λίθοι

Είναι φυσικό για πολλές γυναίκες να θέλουν να αγοράσουν βέρες διακοσμημένες με πολύτιμους λίθους. Όπως δείχνει η πράξη, αυτό κάνει τα κοσμήματα πολύ πιο αισθητά και πρωτότυπα. Ωστόσο, η επιλογή ενός πολύτιμου λίθου για ένα δαχτυλίδι μπορεί να μην είναι τόσο απλή όσο νομίζει κανείς με την πρώτη ματιά, καθώς τα ορυκτά έχουν διαφορετικούς συνδυασμούς με τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο το δαχτυλίδι. Επίσης, μην ξεχνάτε τη συμβολική σημασία των πολύτιμων λίθων. Ακόμα κι αν είστε επιφυλακτικοί για τέτοια πράγματα, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα παρατηρήσει κάποια δυσμενή νοήματα στα κοσμήματα για μια νέα οικογένεια και δεν θα αρνηθεί στον εαυτό του την ευχαρίστηση να σας “ευχαριστήσει” με μια τέτοια παρατήρηση. Τι σημασία αποδίδουν λοιπόν οι λαϊκοί οιωνοί σε κάθε πέτρα:

  • -Το διαμάντι (γνωστό και ως κομμένο διαμάντι) συμβολίζει την αγνότητα και την ειλικρίνεια της ένωσης του γάμου. Σύμφωνα με τις ανατολικές δοξασίες, ο πολύτιμος λίθος χαρίζει στον ιδιοκτήτη του καλή τύχη και μακροζωία, κάτι που είναι ιδιαίτερα συμβολικό την ημέρα του γάμου.
  •  Το ρουμπίνι, μια κόκκινη πέτρα, αποτελεί παραδοσιακά σύμβολο της ζωής και της αγάπης. Είναι φυσικό ότι η αγάπη – απεριόριστη, ισχυρή και ακλόνητη – συμβολίζεται από αυτό το ορυκτό στο δαχτυλίδι αρραβώνων. Το ρουμπίνι πιστεύεται επίσης ότι πυροδοτεί το πάθος, βοηθά στην επίλυση συγκρούσεων και θεραπεύει ασθένειες.
  •  Το σμαράγδι είναι ένας πολύτιμος λίθος με βαθύ πράσινο χρώμα, ο οποίος συμβολίζει ισχυρά, διαρκή συναισθήματα, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς και δεν ξεθωριάζουν με τον χρόνο. Στο σμαράγδι αποδίδεται επίσης συχνά η ικανότητα να προστατεύει τον κάτοχό του από σκοτεινές δυνάμεις.
  •  Το ζαφείρι πιστεύεται από την αρχαία γνώση ότι φέρνει ειρήνη και ηρεμία, ανοχή για τον άλλον, ευτυχία και πλούτο. Το ζαφείρι λέγεται ότι συνδέεται ιδιαίτερα με την ευημερία μιας νέας οικογένειας.
  • Η Ακουαμαρίνα στις βέρες βοηθά να βρει κανείς την ειρήνη και την ηρεμία του οικογενειακού σπιτιού που τόσο πολύ επιθυμούν πολλές γυναίκες που παντρεύονται.
  •  Το τοπάζ και ο γρανάτης συμβολίζουν τη συζυγική πίστη και την ικανότητα να μεταφέρει κανείς την αγάπη του μέσα στα χρόνια και τις δοκιμασίες.
  •  Ο κορνεόλιθος είναι ένα ορυκτό που φέρνει ευτυχία και ηρεμία.

 

Αντίθετα, δεν συνιστάται η χρήση μαύρων ή σκούρων λίθων στα δαχτυλίδια αρραβώνων. Πιστεύεται ότι μεταφέρουν αρνητική ενέργεια, επικίνδυνη για τη νέα οικογένεια.

Φυσικά, οι οιωνοί που σχετίζονται με τη συμβολική σημασία των λίθων δεν πρέπει να λαμβάνονται κυριολεκτικά. Σε τελική ανάλυση, η οικογενειακή ευτυχία, η αγάπη, η πίστη και η ψυχική ηρεμία εξαρτώνται από εμάς. Αλλά ποιος από εμάς δεν γίνεται λίγο προληπτικός πριν από έναν γάμο;

Βέρες γάμου σε ρoζ χρυσό με διαμάντι στην γυναικεία βέρα

Αν, παρά τις νέες σας γνώσεις για τους πολύτιμους λίθους, εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε να κάνετε τη σωστή επιλογή, οι ίδιοι λαϊκοί οιωνοί μπορεί να σας βοηθήσουν. Μας δείχνουν έναν απλό τρόπο για να βρείτε τον αγαπημένο σας πολύτιμο λίθο. Μπορείτε να βάλετε ένα δαχτυλίδι που κοσμείται με μια πολύτιμη πέτρα στην παλάμη του δεξιού σας χεριού και να κρατήσετε το δεξί σας χέρι κοντά στην πέτρα χωρίς να την αγγίξετε. Πιστεύεται ότι η κατάλληλη πέτρα θα προκαλέσει αμέσως ένα αίσθημα ηρεμίας, ζεστασιάς και γαλήνης. Αντίθετα, ένα πετράδι που δεν ταιριάζει με τον εσωτερικό σας κόσμο είναι βέβαιο ότι θα σας προκαλέσει μια αίσθηση ανησυχίας και κινδύνου.

Είναι επίσης σημαντικό να εξετάσετε πώς ο επιλεγμένος πολύτιμος λίθος ταιριάζει με το μέταλλο του δαχτυλιδιού. Για παράδειγμα, ένα διαμάντι σε χρυσό πλαίσιο μπορεί να έχει μια θολή κίτρινη απόχρωση. Αντίθετα, σε ένα δαχτυλίδι από λευκόχρυσο ή πλατίνα, το διαμάντι έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να δείξει την καθαρότητα και τη διαύγειά του.

Δώστε προσοχή και στον τρόπο στερέωσης της πέτρας, γιατί αν τα συνηθισμένα κοσμήματα μπορούν να φορεθούν μόνο από καιρό σε καιρό και η ζημιά τους μπορεί να επιδιορθωθεί αργότερα, η βέρα δεν αφαιρείται ποτέ και κάθε πρόβλημα με την ακεραιότητά της θα αναφέρεται αμέσως σε κακούς οιωνούς. Συνεπώς, δεν είναι καλή ιδέα να αγοράσετε ένα κόσμημα με αναδιπλούμενη πέτρα σε εξωτερικό περίβλημα. Αυτή η μορφή τονίζει τις αρετές του πολύτιμου ορυκτού και το τονίζει, αλλά δεν είναι πολύ αξιόπιστη σε μακροχρόνια χρήση. Είναι πιο έξυπνο να επιλέξετε ένα δαχτυλίδι στο οποίο οι πολύτιμοι λίθοι είναι ένθετοι στην επιφάνεια του ίδιου του κοσμήματος, με ελάχιστο κίνδυνο να πέσουν ή να καταστραφούν.

Τέλος, μην ξεχνάτε την τιμή των διαφόρων λίθων. Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι τα διαμαντένια δαχτυλίδια αρραβώνων, τα οποία είναι πολύ δημοφιλή στις μέρες μας, είναι σημαντικά ακριβότερα από τα αντίστοιχα απλούστερα. Αξίζει να ζυγίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας επιλογής σε αυτό το σημείο και να εκτιμήσετε αν ταιριάζει στον προϋπολογισμό του γάμου σας. Ίσως η ψυχρή στάση του γαμπρού απέναντι στο δαχτυλίδι που έχετε επιλέξει να μην οφείλεται τόσο σε διαφορετικά γούστα όσο σε μια ειλικρινή επιθυμία για μια φωτεινή και αξέχαστη γιορτή.

Βέρες γάμου τρίχρωμες σε λευκό, μαύρο και ροζέ χρυσό με διαμάντια στην γυναικεία βέρα

Λίγα λόγια για το σχεδιασμό και την εκτέλεση

Η επιλογή του μετάλλου και ίσως των πολύτιμων λίθων δεν είναι το παν. Ακόμη και με όλες τις επιλογές αγοράς, ένα ερωτευμένο ζευγάρι είναι βέβαιο ότι θα βρει εκπληκτική την ποικιλία δαχτυλιδιών αρραβώνων στα καταστήματα κοσμημάτων. Και αυτό για να μην αναφέρουμε τη δυνατότητα να προσαρμόζουν και να σχεδιάζουν τα δικά τους κοσμήματα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να καθορίσετε εκ των προτέρων το στυλ που θα σας ταιριάζει καλύτερα, θα ταιριάζει απόλυτα με άλλα κοσμήματα που έχετε ήδη. Μην ξεχνάτε την πρακτικότητα, διότι δεν είναι βέβαιο ότι κάθε δαχτυλίδι θα αντέξει τη δοκιμασία του χρόνου, τα απορρυπαντικά, τις τυχαίες γρατζουνιές και άλλους πολύ καθημερινούς κινδύνους του νοικοκυριού. Ορισμένα είδη διακόσμησης που φαίνονται τόσο εξαίσια σε μια βιτρίνα χάνουν τη γοητεία τους πολύ γρήγορα: χάνουν τη λάμψη τους, παραμορφώνονται και λερώνονται.

Σήμερα τόσο τα κομψά, minimal δαχτυλίδια όσο και τα εκλεπτυσμένα κομμάτια με περίτεχνα σχέδια έχουν μεγάλη ζήτηση. Αλλά αν η πρώτη περίπτωση είναι αρκετά ξεκάθαρη, η δεύτερη απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια, καθώς η ποικιλία των διακοσμητικών λύσεων είναι εκπληκτική. Αυτό περιλαμβάνει πλέξεις, σχέδια από πολύτιμους λίθους, συνδυασμένους δακτυλίους από διαφορετικά μέταλλα, διάτρητα σχέδια στην επιφάνεια. Ίσως η καλύτερη επιλογή για εσάς να είναι η βοήθεια ενός εξειδικευμένου κοσμηματοπώλη που θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε μια ενδιαφέρουσα ιδέα και να τη μετατρέψετε με λαμπρότητα σε ένα δαχτυλίδι αρραβώνων που δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

Για παράδειγμα, όλο και περισσότερα ζευγάρια παραγγέλνουν δαχτυλίδια αρραβώνων με χαραγμένες επιγραφές στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό του κοσμήματος. Μπορούν να περιλαμβάνουν μια ημερομηνία, μια όμορφη φράση, μια προσευχή ή το όνομα του άλλου μισού.

Κατά την επιλογή του πιο κατάλληλου στυλ είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στο σχήμα των δακτύλων, επειδή τα σωστά επιλεγμένα κοσμήματα μπορούν να στολίσουν το χέρι της ιδιοκτήτριάς τους καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο μέσο. Ακολουθούν οι βασικές συστάσεις των στιλίστες για το θέμα αυτό:

  • Οι ιδιοκτήτες και οι κάτοχοι μακρών λεπτών δακτύλων μπορούν να θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς, επειδή οι περισσότερες επιλογές είναι κατάλληλες γι’ αυτούς κατά την επιλογή μιας βέρας. Τα στενά δαχτυλίδια με πλάτος 2,5 έως 3,5 mm δείχνουν καλύτερα σε αυτά τα δάχτυλα. Τα φαρδιά μοντέλα (8-10 mm), κατάλληλα επιλεγμένα ως προς το πάχος και τον σχεδιασμό, μπορεί επίσης να φαίνονται ενδιαφέροντα.
  • Για μεγάλα ανδρικά ή γυναικεία χέρια είναι καλά τα φαρδιά δαχτυλίδια πλάτους 7-8mm.
  • Για όσους δεν μπορούν να υπερηφανεύονται για μακριά δάχτυλα (ανεξάρτητα από το βέλτιστο μέγεθος δαχτυλιδιού), οι ειδικοί συνιστούν να επιλέγουν στενά δαχτυλίδια με πλάτος στεφάνης όχι μεγαλύτερο από 3,5 χιλιοστά.
  • Στα μεσαίου μεγέθους δάχτυλα (και αυτά είναι η πλειοψηφία) ταιριάζουν δαχτυλίδια αρραβώνων με πλάτος 4,5-6,0 χιλιοστά.

Φυσικά, η επιλογή του σχεδίου του δαχτυλιδιού μπορεί να οδηγήσει σε διαφωνίες μεταξύ των μελλοντικών συζύγων, καθώς οι άνδρες συχνά επιλέγουν κλασικές λύσεις, ενώ οι γυναίκες θέλουν να αγοράσουν ένα πιο κομψό και ασυνήθιστο κόσμημα. Εδώ είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι τα δαχτυλίδια δεν είναι απαραίτητο να είναι πανομοιότυπα ή ακόμη και παρόμοια, καθώς κάθε κόσμημα αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη του. Από την άλλη πλευρά, ακόμη και αν τα δαχτυλίδια αρραβώνων έχουν διαφορετικό στυλ, είναι πάντα καλό όταν ο σχεδιασμός τους συνδέεται με κάποια λεπτομέρεια ή χαρακτηριστικό: παρόμοιο σχέδιο, ίδια χάραξη, παρόμοια διακοσμητικά στοιχεία κ.ο.κ. Καλό είναι επίσης να επιλέγετε κοσμήματα από το ίδιο μέταλλο, είτε πρόκειται για χρυσό (λευκό, ροζ ή κίτρινο), πλατίνα ή ακόμα και ασήμι. Όλα αυτά τονίζουν την ενότητα των νεόνυμφων και το ταξίδι τους στη ζωή, το οποίο αρχίζει πραγματικά τη στιγμή που φορούν ο ένας τις βέρες του άλλου υπό τους ήχους του εμβατηρίου του Mendelssohn.

 

…Και μερικές ακόμα χρήσιμες συμβουλές

Επιτέλους, έφτασε η πολυαναμενόμενη στιγμή που η επόμενη αγορά σας είναι στον ορίζοντα: έχετε αποφασίσει για το χρώμα, το μέταλλο, το στυλ και το σχέδιο των δαχτυλιδιών σας. Αλλά σε αυτό το στάδιο πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, διότι υπάρχει πάντα μεγάλος πειρασμός να παρασυρθείτε από την ομορφιά των κοσμημάτων εις βάρος της άνεσης της χρήσης. Και αν στον μαγικό κόσμο των κοσμηματοπωλείων και της λάμψης του γάμου μια μικρή δυσφορία θα περάσει απαρατήρητη, μετά από λίγο καιρό σίγουρα θα γίνει αισθητή.

Έτσι, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να επιλέξετε το σωστό μέγεθος. Ο σύμβουλος του καταστήματος ή ο κοσμηματοπώλης θα σας βοηθήσει σίγουρα σε αυτό, αλλά δεν πρέπει να βασίζεστε τυφλά στη συμμετοχή ενός ειδικού, γιατί κανείς δεν σας γνωρίζει καλύτερα από εσάς. Έτσι, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι το καλοκαίρι τα δάχτυλα πάντα πρήζονται λίγο, γεγονός που καθιστά ένα δαχτυλίδι που φαινόταν “ακριβώς σωστό” το χειμώνα, μπορεί να προκαλέσει σημαντική δυσφορία. Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να επιλέγετε βέρες “πολύ μεγάλες”, καθώς αυτό αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο απώλειας ενός αναμνηστικού κοσμήματος. Επιπλέον, ένα δαχτυλίδι που “κρέμεται” στο δάχτυλο δεν είναι πολύ αισθητικά ευχάριστο. Επομένως, σε ένα κοσμηματοπωλείο, θα πρέπει όχι μόνο να επιλέξετε το σωστό μέγεθος, αλλά και να δοκιμάσετε σωστά το δαχτυλίδι: να το φορέσετε και να το βγάλετε αρκετές φορές, παρατηρώντας πώς το αισθάνεστε.

Σημειώστε ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό των διαφόρων κοσμημάτων που δεν γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι. Μιλάμε για το εσωτερικό προφίλ της στεφάνης, το οποίο μπορεί να είναι επίπεδο ή στρογγυλεμένο. Η δεύτερη μορφή, που συνήθως ονομάζεται “comfort fit”, παρέχει στον χρήστη υψηλότερο επίπεδο άνεσης κατά τη χρήση του προϊόντος, επειδή ο δακτύλιος είναι λιγότερο πιθανό να κόψει το δέρμα κατά τη διάρκεια του πρηξίματος και, στη συνέχεια, η εσωτερική επιφάνεια θα είναι εύκολο να λειανθεί εάν η εσωτερική διάμετρος γίνει πολύ στενή με την ηλικία.

Πρέπει να πούμε ότι αυτό το “με την ηλικία” είναι ένα άλλο θέμα που καλό είναι να σκεφτείτε εκ των προτέρων, καθώς τα δάχτυλα σχεδόν όλων μεγαλώνουν με τα χρόνια, γεγονός που μπορεί να αναγκάσει σε μια επίσκεψη σε ένα κοσμηματοπωλείο για να αυξήσετε το μέγεθος του δαχτυλιδιού. Δυστυχώς, οι δυνατότητες τέντωσής του είναι περιορισμένες και εξαρτώνται από δύο βασικούς παράγοντες: την παρουσία λίθων και το πάχος του μετάλλου. Φυσικά, τα ένθετα κοσμήματα αποκλείουν τη δυνατότητα να κυλήσει το δαχτυλίδι: αυτό θα διαταράξει την εφαρμογή του δαχτυλιδιού. Η εσωτερική διάμετρος αυτών των στοιχείων μπορεί να διευρυνθεί μόνο με πρόσθετη στίλβωση και όχι σε όλες τις περιπτώσεις. Όσον αφορά τα δαχτυλίδια χωρίς πέτρες, το πάχος της στεφάνης παίζει καθοριστικό ρόλο. Το βέλτιστο πάχος από την άποψη αυτή είναι 1,8-2,1 mm. Αντίθετα, οι πολύ λεπτές στεφάνες (1,2 mm) σχίζονται και παραμορφώνονται εύκολα όταν τεντώνονται μόλις 0,2 mm.

Τέλος, σε αυτό το άρθρο θα θέλαμε να σας συμβουλεύσουμε να επιλέξετε ένα κόσμημα από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή κοσμημάτων ή ένα εργαστήριο κοσμημάτων με αποδεδειγμένη πορεία. Μόνο έτσι οι βέρες, που είναι τόσο σημαντικές για κάθε οικογένεια, μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στις προσδοκίες σας και να μην αποτύχουν ακόμη και μετά από πολλά χρόνια ευτυχισμένης κοινής ζωής.

Έτσι, υπάρχουν πολλές συστάσεις, η επιλογή των κοσμημάτων είναι σχεδόν απεριόριστη, αλλά όλα αυτά δεν είναι λόγος να αποθαρρυνθείτε. Αντιμετωπίστε την αναζήτηση για τις τέλειες βέρες ως μια ευχάριστη, ενδιαφέρουσα, συναρπαστική περιπέτεια μαζί, απολαύστε την αγορά και πάρτε μαζί τεκμηριωμένες αποφάσεις – από αυτές που θα είναι πολλές σε έναν μακρύ και ευτυχισμένο έγγαμο βίο!

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.