Οι «τάσεις» στα Χριστουγεννιάτικα Δένδρα

Το κλασσικό πράσινο παραμένει φουντωτό και καμαρωτό, το άσπρο να μας θυμίζει χιόνι και τα χρωματιστά να δίνουν παιχνιδιάρικο ύφος. Όμως η είσοδος των μαύρων δέντρων και των ανάποδων (λέγεται πως πρόκειται για μια μόδα που ξεκίνησε από την Αμερική όταν κάποια παιδάκια στην προσπάθειά τους να βρουν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο όσο περισσότερα δώρα γινόταν, το αναποδογύρισαν) εκομοντέρνευσε αρκετά τα πράγματα! Ωστόσο φέτος άλλες τρείς εκδοχές κάνουν την είσοδο στο μαγευτικό σκηνικό των Χριστουγένων. Δέντρα μισά για εξοικονόμηση χώρου και χρόνου, δέντρα ταπετσαρία για τους λάτρες του minimal και οικολογικά ξύλινα δέντρα Lovi όπου με κάθε αγορά ενός τέτοιου δέντρου φυτεύεται αντίστοιχα ένα κανονικό!

Το μέγεθος του δένδρου εξαρτάται από το χώρο που έχετε στο σαλόνι σας αλλά και την τσέπη σας! Φυσικό ή ψεύτικο και πάλι εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας….αν και το φυσικό λερώνει αρκετά προς το τέλος, έχει άλλη χάρη και μη στεναχωριέστε, τα συγκεκριμένα φυτεύονται μόνο για αυτό τον λόγο! Το ψεύτικο από την άλλη είναι πιο οικονομικό καθώς το αγοράζεις μια φορά και το έχεις για αρκετά Χριστούγεννα, τα τελευταία χρόνια τα ψεύτικα είναι τόσο καλοφτιαγμένα από το χρώμα την πυκνότητα και την ποιότητα που δεν έχουν να ζηλέψουν και πολλά από τα φυσικά!

Φωτάκια….όσο πιο πολλά τόσο πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα θα έχετε, γιατί φωτίζει τα υπόλοιπα στολίδια. Οι λεγόμενες ψείρες, σε λευκό χρώμα ή στο χρώμα του πάγου που δίνουν μια απόχρωση γαλάζιου είναι από τις καλύτερες επιλογές!

Μαύρο, ασημί, λευκό, χρυσό και φυσικά κόκκινο είναι τα χρώματα που κυριαρχούν στις μπάλες! Είτε μεγάλες είτε μικρές μην τσιγκουνευτείτε…το γεμάτο δένδρο είναι χαρά οφθαλμών! Ανεξάρτητα όμως απο το χρώμα που θα επιλέξετε, θα πρέπει να παίξετε με μία ή δύο αποχρώσεις έτσι ώστε να αποφύγετε ένα παραφορτωμένο αποτέλεσμα.

Όσον αφορά τώρα στον στολισμό των εξωτερικών χώρων μπορείτε να τοποθετήσετε φωτάκια στα φυτά της εισόδου εάν έχετε αυλή ή στο μπαλκόνι σας. Ένα χιονάνθρωπο ή έναν Άγιο Βασίλη καθώς και κάτασπρα λούτρινα αρκουδάκια που παραπέμπουν σε χιονισμένο τοπίο, το οποίο ταιριάζει απόλυτα στο κλίμα των Χριστουγέννων. Αν έχετε σκάλες, τοποθετήστε αλεξανδρινά δεξιά και αριστερά ή ακόμα και φανάρια με κεράκια στο εσωτερικό τους.

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.