Βέρα …στο δεξί – Οι βέρες του γάμου

Οι βέρες είναι εκείνο το στοιχείο που πρακτικά δένει το ζευγάρι. Οι βέρες ενώνουν τις ζωές των δύο ανθώπων που παντρεύονται ενώ το κυκλικό σχήμα που έχουν συμβολίζει την αιώνια αγάπη καθώς δεν έχει ούτε τέλος ούτε αρχή. Υπήρχαν από αρχαιοτάτων χρόνων και μάλιστα λέγεται ότι οι αιγύπτιοι ήταν εκείνοι που φόρεσαν πρώτοι βέρες στο μεσαίο δάχτυλο του αριστερού τους χεριού καθώς πίστευαν ότι σε εκείνο το δάχτυλο κατέληγε η φλέβα της αγάπης!
Οι βέρες περνιούνται στο δεξί παράμεσο αφού ο παππάς σταυρώσει με αυτές και το γαμπρό και τη νύφη. Στο εσωτερικό της βέρας χαράζονται τα ονόματα και η ημερομηνία του γάμου, της νύφης θα έχει χαραγμένο του γαμπρού και αντίστροφα. Παλαιότερα υπήρχαν μόνο οι χρυσές βέρες και μάλιστα ήταν αρκετά φαρδιές, ενώ μετέπειτα έγιναν πιο λεπτοκομμένες. Σήμερα η ποικιλία είναι μεγάλη και το ζευγάρι μπορεί να επιλέξει πέραν του χρυσού, σε ασήμι, σε πολλά σχέδια και δεσίματα με πετράδια.

Οι βέρες θα πρέπει να διαλεχτούν και από τους δύο, από τι στιγμή που ξέρετε πάνω κάτω τι θέλετε θα είναι πιο εύκολο και φυσικά πιο γρήγορο. Το κόστος είναι κάτι που θα το προκαθορίσετε μαζί και θα ψάξετε βέρες με βάση αυτό, ενώ η ποιότητα είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να κοιτάξετε καθώς τις βέρες θα τις φοράτε πάντα(αυτό στις μέρες μας δεν είναι υποχρεωτικό). Συνηθέστερα υλικά είναι ο χρυσός, η πλατίνα και ο λευκόχρυσος ενώ μπορεί να έχουν πετράδια όπως ημιπολύτιμους λίθους και διαμάντια. Αφού διαλέξετε βέρες θα τις χαράξετε, βέβαια τα ονόματα είναι η κλασσική επιλογή. Μπορείτε να γράψετε ότι επιθυμείτε εσείς πέραν του ονόματος, φροντίστε όμως να κάνετε ξεκάθαρο αυτό που θα γραφτεί γιατί γίνονται πολλά λάθη που θα σας κοστίσουν σε χρόνο.

Η ανταλλαγή των δαχτυλιδιών υποδηλώνει επίσης την εξάρτηση του ενός από τον άλλον καθώς και την δέσμευση να παραμείνουν πιστοί ο ένας στον άλλον. Ότι και αν επιλέξετε να θυμάστε ότι η βέρα είναι κάτι που συγκινεί κυρίως τις γυναίκες, φροντίστε να βοηθήσετε τον αγαπημένο σας καθώς οι άντρες δεν κατέχουν από αυτά ιδιαίτερα.

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.