Vintage νυφικό του 50 και του 60

Συχνά λέγεται ότι η μόδα κύκλους κάνει πόσο μάλλον τα τελευταία χρόνια που αποθεώνεται το vintage από όλες τις ενημερωμένες fashionistas οι οποίες, γιατί όχι, ολοκληρώνουν την αγάπη τους για τα ρετρό ρούχα με ένα υπέροχο vintage νυφικό του ’50 ή του ’60.

Η δεκαετία του ’50 ήταν από τις σεμνές εποχές, αυτό φυσικά ίσχυε και για τα νυφικά, τα οποία βάδιζαν στους τότε «νόμους»της μόδας. Πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιζαν τα μανίκια, τα οποία ήταν είτε μακρυά φτάνοντας ως την άκρη του χεριού, είτε ως τον αγκώνα στα τρία τέταρτα μήκος. Η λαιμόκοψη δεν θα μπορούσε να είναι κάτι παραπάνω από ψηλή!


H Elizabeth Taylor νύφη τη δεκαετία του 50.

Τα νυφικά ’50 και του ’60 ήταν άκρως θηλυκά χάρη στον Dior που ανέδειξε μετά το πέρας του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου τη γυναικεία σιλουέτα με τις γραμμές και το στυλ των φορεμάτων. Έτσι τα νυφικά δεν μπορούσαν παρά να είναι μια αντανάκλαση της πρωτοποριακής ραφής του μεγάλου μόδιστρου Dior.

Στρογγυλεμένα νυφικά με όγκο, τονισμένη η περιοχή της μέσης, και φυσικά λόγω του ύψους του νυφικού που ως συνήθως ήταν midi δηλαδή στη μέση της γάμπας, οι ψηλές γόβες είχαν την τιμητική τους.


H Jackie Kennedy νύφη τη δεκαετία του 50.

Ένα άλλο εξαιρετικά θηλυκό χαρακτηριστικό των νυφικών ήταν η δαντέλα και κυρίως η γαλλική. Οι γυναίκες αγάπησαν τη δαντέλα τόσο πολύ και την τοποθέτησαν στην κορυφή των προτιμήσεων για το φόρεμα της ζωής τους, το νυφικό.


H Grace Kelly νύφη τη δεκαετία του 50.

Το αξεσουάρ που είχαν απαραιτήτως οι νύφες ήταν οι τιάρες, είτε μικρές είτε μεγάλες σε συνδυασμό με το νυφικό πέπλο. Τα μαλλιά τους αν και στην πλειοψηφία κοντά, έδεναν πολύ αρμονικά με το πέπλο.


Elvis και Priscilla Presley τη δεκαετία του 50.

Τα αξεσουάρ σε σύγκριση με το τι επιλέγει η νύφη του σήμερα ήταν σαφώς πιο πολλά! Η νύφη του ’50 ήθελε να φοράει σκουλαρίκια, κολιέ και γάντια.

Δέκα χρόνια μετά και η εκλογή του Kennedy ήταν γεγονός. Η εμφάνιση της πρώτης κυρίας Jackie Kennedy ήταν φυσικά έμπνευση για όλες τις γυναίκες και το ντύσιμο τους. Έτσι έγινε και η εμφάνιση των νυφικών, σε πιο κοντό ύψος ως το γόνατο ή και λίγο πιο πάνω, ενώ οι ψηλές γόβες έδωσαν την θέση τους σε πιο κοντά και χοντρά τακούνια. Αν και η δαντέλα παρέμεινε να αγκαλιάζει κάποιο σημείο του νυφικού,ωστόσο τα νυφικά πέπλα έφυγαν και τη θέση τους πήραν καπέλα και λουλούδια στα εξαιρετικά ογκώδη χτενίσματα των γυναικών.


Bianca και Mick Jagger τη δεκαετία του 50.

Φαίνεται οι δεκαετίες του ’50 και του ’60 να ήταν η αρχή της ελευθερίας στα φορέματα και κατεπέκτασην στα νυφικά, το μόνο σίγουρο ήταν πως οι γυναίκες έδειχναν τη θηλυκότητά τους με τον πιο κολακευτικό τρόπο.


H Audrey Hepburn νύφη τη δεκαετία του 50 και τη δεκαετία του 60.

Της Anastasia Poir

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.