Υφάσματα για το νυφικό

Το νυφικό σας είναι ένα απο τα πιο ακριβά φορέματα που θα αγοράσετε. Το ύφασμα που θα επιλέξετε παίζει μεγάλο στην άψογη εφαρμογή του, που είναι το σημείο κλειδί για το τέλειο νυφικό φόρεμα. Θα πρέπει επίσης να αποφασίστε τι διακόσμηση θα επιλέξετε, αν επιλέξετε, να προσθέσετε στο ύφασμα.

Όταν θα αναζητάτε υφάσματα πρέπει να υπόψη σας τα εξής τρία στοιχεία που θα καθορίσουν την επιλογή σας.

  • Βάρος

    Το βάρος του υφάσματος καθορίζεται απο τον αριθμό των ινών που περιλαμβάνονται στο νήμα της κλωστής. Όσο πιο μεγάλος ο αριθμός των ινών ,τόσο πιο βαρύ το ύφασμα. Τα πιο ελαφριά υφάσματα πιο ρευστή και ευμετάβλητη αίσθηση και πέφτουν καλύτερα στο σώμα.

  • Υφή

    Δημιουργείται κατά την ύφανση και δίνει ομαλό ή πιο τραχύ τελείωμα. Κάποιες υφές έχουν ματ τελείωμα ενώ άλλες γυαλιστερό και μερικές διαδικασίες ύφανσης, όπως το damask, δίνουν υφάσματα που είναι ταυτόχρονα ματ και γυαλιστερά.

  • Ρευστότητα

    Εξαρτάται απο τον τύπο της ίνας και απο τη διαδικασία ύφανσης. Ορισμένα υφάσματα, όπως η ζορζέτα (μεταξωτό ύφασμα), έχουν χαλαρή ύφανση, η οποία δημιουργεί ένα πιο χαλαρό πέσιμο στο ύφασμα. Υφάσματα με πιο σφικτή ύφανση , όπως το σατέν, πέφτουν λιγότερο εύκολα και φαίνονται πιο κοφτά και κολλαριστά.

Επιλέγοντας ύφασμα

Ο πίνακας που ακολουθεί είναι ένας σύντομος οδηγός των τριών χαρακτηριστικών που αναφέραμε, βάρος, υφή και ρευστότητα, για διάφορα είδη υφασμάτων ώστε να σας βοηθήσει να κάνετε μια ενημερωμένη επιλογή. Μπορεί το νυφικό των ονείρων να αποτελείται απο καθαρό μετάξι, παρόλα αυτά μην αποκλείστε υφάσματα με προσμίξεις άλλων ινών καθώς είναι λιγότερο επιρρεπή στο τσαλάκωμα και μπορεί να είναι ευκολότερο να ενσωματώσετε διακοσμητικά στοιχεία σε αυτά.

Υφασμα

Βάρος

Υφή

Ρευστότητα

Μπροκάρ

Βαρύ

Τραχύ

Κολλαριστό

Σιφόν

Ελαφρύ

Ελάχιστη

Πολύ ρευστό

Damask

Βαρύ

Τραχύ

Κολλαριστό

Μετάξι duchess

Μεταβλητό

Ελάχιστη

Μεταβλητή

Dupion

Μεταβλητό

Ελαφριά

Μεταβλητή

Ζορζέτα

Ελαφρύ

Ελάχιστη

Ρευστό

Moire

Ελαφρύ

Ελάχιστη

Μεταβλητή

Οργάντζα

Ελαφρύ

Ελάχιστη

Κολλαριστό

Μετάξι Σαντούκ

Μεταβλητό

Ελαφριά

Μεταβλητή

Μετάξι κρεπ

Μεταβλητό

Κοκκοειδής

Μεταβλητή

Ταφτάς

Ελαφρύ

Ελάχιστη

Κολλαριστό

Βελούδο

Βαρύ

Βελούδινη

Ενδιάμεση

 

 

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.