Ταπετσαρία, να την προτιμήσω?

Το καινούριο σας σπίτι δεν μπορεί παρά να είναι μοντέρνο με μπόλικες πινελιές του σήμερα και μιας και η ιστορία όπως και οι μόδες επαναλαμβάνονται, οι ταπετσαρίες επανήλθαν και η εμφάνιση τους σε ένα σπίτι το κάνει κάτι παραπάνω από μοντέρνο. Αντέχει πολύ περισσότερο από τη μπογιά, έχει πολλά σχέδια και χρώματα που με τη βαφή δεν μπορείτε να τα πετύχετε και το σημαντικότερο καθαρίζεται πολύ εύκολα.


Οι ταπετσαρίες τοποθετούνται σε λείες επιφάνειες όπως ξύλο, γυαλί, γυψοσανίδα και όσο πιο καθαρή και λεία είναι η επιφάνεια τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα. Εάν υπάρχουν εξογκώματα στον τοίχο το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό μιας και θα φαίνονται από την ταπετσαρία. Τα είδη που υπάρχουν είναι τα εξής:

 

  • Χάρτινες, οι οποίες με την διαβροχοποίηση γίνονται κατάλληλες για υπνοδωμάτια και καθιστικά.
  • Βινυλιακές, είναι ανθεκτικές στην υγρασία και την ηλιακή ακτινοβολία και έτσι το χρώμα τους μένει αναλλοίωτο. Επίσης η σκόνη δεν κάθεται επάνω της και έτσι την καθιστά ιδανική για κάθε χώρο του σπιτιού.
  • Υαλοταπετσαρίες,είναι φτιαγμένες από υαλοβάμβακα και είναι ιδιαίτερα μονωτικές και ανθεκτικές ενώ βάφονται σε οποιοδήποτε χρώμα.


Σε περίπτωση που αγοράσετε εσείς την ταπετσαρία θα πρέπει ο τεχνίτης που θα επιλέξετε για να σας την περάσει να είναι γνώστης του αντικειμένου για όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.

Να θυμάστε πως δεν είναι επικίνδυνες σε περίπτωση φωτιάς μιας και δεν βοηθάνε στην εξάπλωση της, δεν μουχλιάζουν γιατί τα νέα υλικά που χρησιμοποιούνται πλέον δίνουν τη δυνατότητα η ταπετσαρία να αναπνέει  και δεν ξεκολλάνε σε περίπτωση που έχει γίνει σωστή τοποθέτηση εξ αρχής.


Αν η μπογιά και μόνο στην ιδέα σας κουράζει με την αναμονή που χρειάζεται η λύση είναι η ταπετσαρία. Μπορείτε να καλύψετε μόνο έναν τοίχο και να δημιουργήσετε ένα διαφορετικό στυλ από εκείνο που επικρατεί σε όλο το σπίτι. Απεριόριστα χρώματα, υλικά, υφές κάνουν την ταπετσαρία ιδανική επιλογή. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τις προδιαγραφές της ταπετσαρίας που θα επιλέξετε και να βεβαιωθείτε για τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένη.

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.