Στολισμός για το Πασχαλινό τραπέζι

Το Πάσχα αποτελεί από τις πιο σημαντικές και πιο όμορφες γιορτές της Ελλάδας. Ιδανική ευκαιρία για απόδραση στο χωριό, ενώνεται ολόκληρη η οικογένεια και η γιορτινή ατμόσφαιρα συμπληρώνεται από την υπέροχη ανοιξιάτικη φύση.

Φυσικά το πιο σημαντικό στοιχείο στο πασχαλινό τραπέζι είναι τα υπέροχα εδέσματα, από το αρνάκι του σιγοψήνεται στη σούβλα, το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι, ως τα κουλουράκια και τις πίτες. Όλα αυτά όμως θα αναδειχτούν εφόσον τοποθετηθούν σε ένα τραπέζι με όμορφη διακόσμηση.

Οι προτάσεις είναι πολλές και κινούνται από διακριτικές παστέλ χρωματικές παλέτες που ταιριάζουν ιδανικά με την άνοιξη, μέχρι έντονο κόκκινο, όπως το χρώμα των βαμμένων αυγών καθώς και αγροτικό στυλ με καρό και κεντήματα.

Καλωσορίστε του καλεσμένους στο πασχαλινό τραπέζι με ένα κόκκινο βαμμένο αυγό σε μια μικρή φωλίτσα στο πιάτο του καθενός. Θα μπορούσατε ακόμα να προσθέσετε το μονόγραμμα του κάθε καλεσμένου πάνω στο αυγό ώστε να καθορίστε τις θέσεις και να δώσετε μια πιο προσωπική νότα. Εναλλακτικά τοποθετήστε σοκολατένια αυγά ή λαγουδάκια.

Επιλέξτε φυσικά υλικά για το στολισμό στο πασχαλινό τραπέζι που θα ταιριάζουν στην άνοιξη αλλά και στη γενικότερη διακόσμηση του χώρου. Φτιάξτε μια κεντρική σύνθεση με ανθισμένα κλαδιά, φρέσκα λουλούδια, φρέσκα φρούτα ή βαμμένα αυγά σε παστέλ χρώματα.

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.