Ορχιδέες για κομψούς στολισμούς γάμων

Τα λουλούδια είναι ένα από τα απαραίτητα στοιχεία σε κάθε γάμο. Δημιουργούν όμορφο και κομψό περιβάλλον. Τα λουλούδια μπορούν να κάνουν ένα θαμπό και σκοτεινό χώρο φωτεινό και πλέον κανείς δε μπορεί να φανταστεί έναν γάμο χωρίς λουλούδια. Τελευταία οι ορχιδέες έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς μεταξύ των νυφών, λόγω της εξωτικών χρώματα τους και της κομψότητας που αποπνέουν.

Η ορχιδέα συμβολίζει τον “πλούτο” και  το “κοινωνικό status”. Παλιότερα ήταν πολύ ακριβή και δύσκολη η ανάπτυξη ορχιδέας στην Ευρώπη, αλλά σήμερα μπορείτε να αγοράσετε ορχιδέες από όλο τον κόσμο. Αν και ορχιδέες φαίνονται απαλές και ευαίσθητες, μπορούν να επιβιώσουν χωρίς νερό και αντέχουν τη σκληρή μεταχείριση περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο λουλούδι.

Οι ορχιδέες αποτελούν την ιδανική επιλογή για λουλούδια του μπουκέτου της νύφης καθώς και του στολισμού των λαμπάδων, ειδικά εάν σκοπεύετε να παντρευτείτε κάποια καυτή ηλιόλουστη ημέρα του καλοκαιριού, την περίοδο δηλαδή που γίνονται οι περισσότεροι γάμοι στην Ελλάδα. Επίσης είναι ιδανικό συμπλήρωμα του νυφικού χτενίσματος και από τις πιο όμορφες ναι ανθεκτικές επιλογές για την μπουτονιέρα του γαμπρού.

Υπάρχουν διάφορα είδη ορχιδέας που χρησιμοποιούνται για γάμο και στολισμούς, μεταξύ των οποίων μπορείτε να επιλέξετε.

Ορχιδέα Cymbidium: Η Cymbidium είναι η πιο δημοφιλής και η πιο ακριβή ποικιλία από την οικογένεια των λουλουδιών της ορχιδέας. Αυτά τα όμορφα λουλούδια έχουν μεγάλα κεφάλια και είναι διαθέσιμα σε λευκό, κρεμ, κίτρινο, κιτρινοπράσινο, πράσινο, καφέ, απαλό ροζ και κόκκινο χρώμα εξασφαλίζοντας ότι θα βρείτε την κατάλληλη απόχρωση όποιο κι αν είναι το θέμα του γάμου σας.. Αυτή η πανέμορφη ορχιδέα έχει ισχυρά πέταλα και μπορεί να ανεχθεί σκληρή μεταχείριση. Επιπλέον, η ορχιδέα Cymbidium έχει μεγάλη ανθεκτικότητα στην ξήρανση σε σύγκριση με άλλα λουλούδια. Μπορεί επίσης να κοπεί μια πανέμορφη ορχιδέα για να στολίσει περίτεχνα το τραπέζι υποδοχής. Υπέροχος στολισμός για τα τραπέζια των καλεσμένων είναι άνθη από ορχιδέα Cymbidium που επιπλέουν σε πλατιά βάζα γεμάτα νερό και κεράκια. Θα δημιουργήσουν μια θαυμάσια ατμόσφαιρα κομψότητας και ρομαντισμού στη γαμήλια δεξίωση σας.

Μια άλλη ποικιλία ορχιδέας ιδανική για τον γάμο είναι το Dendrobium Orchid ευρέως γνωστή ως το «παιδί της Σιγκαπούρης”. Η συγκεκριμένη ποικιλία λουλουδιού έχει πολύ απαλά, ευαίσθητα λουλούδια σε οβάλ σχήμα. Διατίθενται σε λευκό και μοβ χρώμα. Αυτή η ορχιδέα είναι κατάλληλη για την κατασκευή γιρλάντων για το στολισμό του χώρου της δεξίωσης καθώς και για συνθέσεις για τη διακόσμηση του κέντρου των τραπεζιών.

Οι ορχιδέες Phalaenopsis μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε νυφικές ανθοδέσμες. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε όμορφες συνθέσεις με άλλα λουλούδια όπως τριαντάφυλλα και λίλιουμ. Αυτά τα ακριβά λουλούδια δεν χρησιμοποιούνται συνήθως ως κομμένα άνθη και βγαίνουν σε πολλά χρώματα, από μονόχρωμα λευκά και ροζ μέχρι εξαιρετικής ιδιαιτερότητας και ομορφιάς πολύχρωμους συνδυασμούς. Σαν πολύ ιδιαίτερος στολισμός μπορούν να τοποθετηθούν στο κέντρο των τραπεζιών των καλεσμένων μέσα σε όμορφες γλάστρες ώστε οι καλεσμένοι να μπορέσουν να τις πάρουν σπίτι στο τέλος του γάμου. Στο σπίτι τους μπορούν να διατηρήσουν τα άνθη τους από μερικές εβδομάδες έως και μερικούς μήνες.

Επιλέξτε τις ορχιδέες σαν βασικό λουλούδι για το στολισμό του γάμου σας και τη νυφική σας ανθοδέσμη αν αναζητάτε μοντέρνο στυλ και εκλεπτυσμένη κομψότητα.

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.