Οι ενορίες στο διαδίκτυο On line… κρατήσεις ναών για γάμους και βαφτίσεις

Άδειες και πιστοποιητικά γάμων ή βαπτίσεων, διαζευκτήρια, αλλά και… online «κρατήσεις» για την τέλεση ενός μυστηρίου υπόσχεται η νέα ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών (www.archdiocese.gr). To πρόγραμμα παροχής εκκλησιαστικών υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου ξεκίνησε τη λειτουργία του σε πιλοτικό στάδιο και ήδη οι πρώτες 10 ενορίες της Αρχιεπισκοπής, σε σύνολο 144, έχουν συνδεθεί ηλεκτρονικά με την κεντρική υπηρεσία διοίκησης.

Φιλοδοξία των υπευθύνων είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί στο σύνολο των ενοριών της Αρχιεπισκοπής, αλλά και να υπάρξει ηλεκτρονική σύνδεση όλων των μητροπόλεων, προκειμένου να μειωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Έτσι πλέον οι πολίτες θα μπορούν μέσω της ενορίας τους να υποβάλλουν αιτήσεις για την έκδοση πιστοποιητικών για τον γάμο, τη βάφτιση η τα διαζευκτήρια, αλλά ακόμη και νά κάνουν… «κράτηση» για την τέλεση μυστηρίων, μέσω Διαδικτύου και δεν θα χρειάζεται να πηγαίνουν και στην Αρχιεπισκοπή, γλιτώνοντας κόπο και χρόνο.

Η παρουσίαση της πρωτοβουλίας έγινε χθες, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να υπογραμμίζει ότι η νέα ιστοσελίδα θα μπορούσε να αποτελέσει το εργαλείο για την προβολή και άλλων δραστηριοτήτων της Εκκλησίας που αφορούν στον πολιτισμό, τα μνημεία ή τις εκδόσεις.

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.