Οργανώστε τον προϋπολογισμό του γάμου σας

Συμβουλές σχετικά με το σχεδιασμό ενός προϋπολογισμού

Μπορεί να ακούγεται πολύ πρακτικό και πεζό σε μια τέτοια συναρπαστική στιγμή, αλλά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κάθε νύφη και γαμπρός στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το γάμο τους είναι να φτιάξουν τον προϋπολογισμό τους. Είτε μπορείτε να διαθέσετε περιορισμένο προϋπολογισμό ή σχεδιάζετε ένα πλούσιο και ακριβό γάμο θα πρέπει να συμφωνήσετε σε έναν ποσό για προϋπολογισμό και να μείνετε σε αυτό.

Κανονίστε μια συνάντηση με τους γονείς και των δύο οικογενειών ή και οποιονδήποτε άλλο που θα έχει οικονομική συμβολή στα έξοδα του γάμου και καθορίστε ποια θα είναι η συνεισφορά του κάθε ατόμου στα έξοδα και ποιος πληρώνει για κάθε τι. Προσπαθήστε να καθορίσετε, έστω και κατά προσέγγιση, τον αριθμό των καλεσμένων σας και να καταρτίσετε ένα ρεαλιστικό συνολικό προϋπολογισμό. Μόλις έχετε αποφασίσει για το ποσό που έχετε στη διάθεσή σας,  καθορίστε την προτεραιότητα των επιμέρους εξόδων και του πώς θα δαπανηθεί. Σχεδιάστε τον προϋπολογισμού γάμο σας με βάση τη σειρά σπουδαιότητας της ημέρας. Για παράδειγμα, για ορισμένα νύφες και γαμπρούς το πιο σημαντικό μέρος μπορεί να είναι το φαγητό και το κρασί και για άλλους μπορεί να είναι η μεταφορά και η ψυχαγωγία. Αν σχεδιάζετε τον προϋπολογισμό σας αυτό τον τρόπο και στην πορεία εξαντληθούν τα χρήματα σας, τότε θα πρέπει να στερηθείτε αυτό που θεωρείτε ως λιγότερο σημαντικό.

Κρατήστε ένα καλό ιστορικό του εκτιμώμενου κόστους σας και τα πραγματικά ποσά που δαπανήθηκαν. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε εξοικονομήσει χρήματα σε ορισμένες περιοχές τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλού. Εάν εξοικονομήστε χρήματα σε πολλούς τομείς ενδεχομένως μπορείτε να διαθέσετε το περίσσευμα για κάποιο άλλο τομέα που είχατε βγάλει εκτός σχεδίου ή για μια πολυτέλεια που θεωρούσατε οτι δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

Οι χρηματοοικονομικές συνέπειες ενός γάμου μπορούν να προκαλέσουν σημαντική πίεση για όλους τους ενδιαφερόμενους άρα ο προσεκτικός και ακριβής προγραμματισμός είναι καθοριστικής σημασίας για να εξασφαλιστεί την ολοκλήρωση του γάμου με ηρεμία τόσο για τη νύφη και το γαμπρό, όσο και για όλα τα μέλη που εμπλέκονται οικονομικά σε αυτόν.

Ο χρυσός κανόνας του σχεδιασμού του προϋπολογισμού σας είναι να καθοριστεί ένα ρεαλιστικό χρηματικό ποσό και να επιμείνουμε σε αυτό – ό,τι και να γίνει!

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.