Βασικά βήματα για την αναβολή ενός γάμου

Πώς κάνετε το καλύτερο δυνατό από μια κατάσταση που δεν περιμένατε ποτέ; Είναι δύσκολο να φανταστείτε ότι πρέπει να αναβάλλετε τον γάμο σας, μια μέρα που σχεδιάζατε για μήνες ή και χρόνια. Είτε πρόκειται για φυσική καταστροφή, είτε για οικογενειακή έκτακτη ανάγκη, είτε για παγκόσμια πανδημία, ο αντίκτυπος αυτών των γεγονότων στο γάμο σας μπορεί να είναι καταστροφικός.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό υπό το πρίσμα της πανδημίας του κοροναϊού (COVID-19) που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Λόγω των εντολών για κοινωνική αποστασιοποίηση και των περιορισμών στις ομαδικές συγκεντρώσεις, η αναβολή ή η ακύρωση ενός γάμου είναι πλέον μια πραγματικότητα για τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια.

Ακολουθεί ο οδηγός μας για τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε σε περίπτωση που χρειαστεί να αναβάλλετε τον γάμο σας.

1. Συζητήστε τις επιλογές του γάμου σας και επανεξετάστε τα συμβόλαιά σας

Καθίστε κάτω με τον αρραβωνιαστικό σας για να συζητήσετε αν είναι καλύτερο να προχωρήσετε με το γάμο σας όπως έχει προγραμματιστεί ή να τον αναβάλλετε. Ανάλογα με τις συνθήκες που αντιμετωπίζετε, πρόκειται για μια μεγάλη απόφαση που μπορεί να είναι ή να μην είναι υπό τον έλεγχό σας.

Αν δεν θέλετε να περιμένετε για να παντρευτείτε, μπορείτε πάντα να μεταδώσετε ζωντανά το γάμο σας ή να κάνετε ένα πολύ κλειστό γάμο με λίγα άτομα. Μπορείτε στη συνέχεια να γιορτάσετε με τους αγαπημένους σας αργότερα, όπως επιλέγουν να κάνουν πολλά ζευγάρια λόγω της επιδημίας του κοροναϊού.

Αν αποφασίσετε να αναβάλλετε τον γάμο, ελέγξτε τα συμβόλαιά σας πριν σηκώσετε το τηλέφωνο ή στείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε προμηθευτές.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη ρήτρα ανωτέρας βίας σε κάθε σύμβαση.  Εξοικειώνοντας τον εαυτό σας με αυτή τη ρήτρα, θα είστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να πλοηγηθείτε στις συζητήσεις με τους προμηθευτές.

Συμβουλή: Συνεργάζεστε με διοργανωτή γάμου ή σύμβουλο; Επικοινωνήστε μαζί τους για να καθορίσετε τα επόμενα βήματά σας. Εάν έχετε έναν διοργανωτή, η πρώτη σας κλήση θα πρέπει να είναι σε αυτόν για να χαράξετε τη στρατηγική του σχεδίου σας. Θα σας βοηθήσουν επίσης να χειριστείτε τις συζητήσεις με τους υπόλοιπους προμηθευτές σας.

2. Ελέγξτε με τον τόπο διεξαγωγής σας για να καθορίσετε αρκετές νέες ημερομηνίες γάμου

Μπορεί να είναι δύσκολο να καθορίσετε μια νέα ημερομηνία για τη μεγάλη σας μέρα, καθώς οι προτιμήσεις σας μπορεί να μην ευθυγραμμίζονται με τη διαθεσιμότητα του χώρου σας. Κατά συνέπεια, είναι προς το συμφέρον σας να είστε όσο το δυνατόν πιο ευέλικτοι με τις προσδοκίες σας.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει τον καθορισμό πολλών νέων ημερομηνιών γάμου, την επιλογή μιας καθημερινής ημέρας γάμου ή τη φιλοξενία του γάμου σας σε περίοδο εκτός εποχής. Επικοινωνήστε με τον χώρο σας σχετικά με τις διαθέσιμες ημερομηνίες και επιλέξτε τουλάχιστον μερικές που θα σας εξυπηρετήσουν.  Αν έχετε διοργανωτή γάμου, μπορεί επίσης να το συντονίσει αυτό για εσάς.

3. Επικοινωνήστε με τους προμηθευτές του γάμου σας σχετικά με τη διαθεσιμότητά τους

Μόλις περιορίσετε μερικές ημερομηνίες γάμου, ήρθε η ώρα να συγχρονιστείτε με τους προμηθευτές σας και τον παπά ή το δήμαρχο για να καθορίσετε τη διαθεσιμότητά τους. Φτιάξτε μια λίστα αναγράφοντας όλους τους προμηθευτές σας και τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Ενημερώστε τους σχετικά με τα σχέδιά σας και μπορείτε να προσπαθήσετε να συμβιβαστείτε σε μια ημερομηνία. Εκτός από τον χώρο δεξίωσης σας, αυτοί συνήθως περιλαμβάνουν τον τελετάρχη (παπά ή δήμαρχο), τον φωτογράφο, τον βιντεογράφο, τη μπάντα/DJ, τον ανθοπώλη, τις μπομπονιέρες και το catering.

Είτε πρόκειται για προμηθευτές που έχετε ήδη προσλάβει είτε απλώς για εκείνους που σκέφτεστε σοβαρά μέχρι τη στιγμή που αναβάλλετε το γάμο σας, πρέπει να κάνετε συζητήσεις με όλους αυτούς.

Συμβουλή: Να είστε ευέλικτοι με την ημερομηνία σας και υπομονετικοί με τον χώρο και τους προμηθευτές σας. Ανάλογα με το πλαίσιο ή τη σοβαρότητα της κατάστασης, είναι πιθανό όλοι να κινούνται σε αχαρτογράφητο έδαφος και άλλα ζευγάρια μπορεί να αναβάλλουν και να προσπαθούν να βρουν μια νέα ημερομηνία για το γάμο τους, επίσης.

4. Επιλέξτε μια νέα ημερομηνία και ζητήστε ενημερωμένες συμβάσεις προμηθευτών

Αφού συνδεθείτε με τους προμηθευτές σας, θα πρέπει να επιστρέψετε στον χώρο δεξίωσης σας και να κλείσετε τη νέα ημερομηνία γάμου. Μην περιμένετε πολύ, γιατί σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα ζευγάρια που επίσης θέλουν να αναβάλουν τον γάμο τους. Αφού κλείσετε τη νέα ημερομηνία στον χώρο, θα πρέπει επίσης να επικοινωνήσετε με τους προμηθευτές σας άλλη μια φορά για να επιβεβαιώσετε.

Μόλις λάβετε απάντηση από τους προμηθευτές, ζητήστε ένα νέο συμβόλαιο που να αντικατοπτρίζει την αλλαγή της ημερομηνίας και τυχόν άλλες αλλαγές από το αρχικό συμβόλαιο. Αυτό συμβαίνει επειδή τα συμβόλαια σας προστατεύουν και διασφαλίζουν ότι οι προσδοκίες σας θα εκπληρωθούν.

Συμβουλή: Υπάρχουν προμηθευτές που δεν είναι πλέον διαθέσιμοι τη νέα ημερομηνία; Ζητήσετε επιστροφή χρημάτων και αν μπορούν να σας προτείνουν εναλλακτικούς προμηθευτές για να πάρουν τη θέση τους.

5. Μοιραστείτε τη νέα ημερομηνία με τους καλεσμένους σας

Τώρα που έχετε επιβεβαιώσει τη νέα σας ημερομηνία, ήρθε η ώρα να τη μοιραστείτε με τους συγγενείς και τους κοντινούς φίλους σας, καθώς έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία της μεγάλης σας ημέρας. Αν έχετε έναν ιστότοπο γάμου, μπορείτε να στείλετε ένα γενικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω αυτού τους καλεσμένους και σε τυχόν άλλους VIP συγγενείς ή άλλους καλεσμένους που πρέπει να μάθουν πρώτοι για τα νέα σας σχέδια, ή μπορείτε να στείλετε ένα μαζικό μήνυμα. Βεβαιωθείτε ότι θα σημειώσουν τη νέα ημερομηνία στο ημερολόγιό τους και πείτε τους ότι μπορούν να σταματήσουν τις προετοιμασίες του γάμου που μπορεί να έχουν κάνει.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που αναβάλατε τον γάμο σας, θα πρέπει να φροντίσετε να επικοινωνήσετε με σαφήνεια για τη νέα ημερομηνία και να ανακουφίσετε τις όποιες ανησυχίες μπορεί να βιώνουν οι πολύ κοντινοί καλεσμένοι σας.

6. Ενημερώστε την ιστοσελίδα του γάμου σας

Έχετε χρησιμοποιήσει μια ιστοσελίδα γάμου στο σχεδιασμό σας; Είναι ζωτικής σημασίας να τον ενημερώσετε αναλόγως για να αντικατοπτρίζει τη νέα ημερομηνία του γάμου σας. Ενημερώστε την ιστοσελίδα του γάμου σας με τις αποφάσεις που λαμβάνετε για να κρατάτε τους καλεσμένους σας καλά ενημερωμένους και έγκαιρα.

Photo by Asad Photo Maldives from Pexels

7. Διαδώστε τη νέα ημερομηνία γάμου σας στους καλεσμένους του γάμου σας

Αφού ενημερώσετε την ιστοσελίδα του γάμου σας, μοιραστείτε τη νέα σας ημερομηνία με τους φίλους και την οικογένειά σας το συντομότερο δυνατό. Επικοινωνήστε με τους καλεσμένους σας. Αυτό θα πάρει λίγο χρόνο, αλλά θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε φτάσει σε όλους. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι πιθανότατα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στη συνέχεια κάποια τηλεφωνήματα σε όσους δεν έχετε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή σε καλεσμένους που δεν είναι καλοί με την τεχνολογία.

8. Επαναξιολογήστε τα σχέδια του μήνα του μέλιτος

Ανάλογα με το πού βρίσκεστε στη διαδικασία σχεδιασμού του γάμου σας, τα σχέδια για το μήνα του μέλιτος μπορεί επίσης να ανατραπούν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν η απόδρασή σας είχε προγραμματιστεί σύντομα μετά την αρχική ημερομηνία του γάμου σας. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, θα πρέπει να επανεκτιμήσετε τα σχέδια του μήνα του μέλιτος σε μια συζήτηση με τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα.

Ίσως μπορέσετε να κάνετε διαφορετικές ταξιδιωτικές ρυθμίσεις που έχουν νόημα για τη νέα ημερομηνία του γάμου σας.

9. Μείνετε αισιόδοξοι

Η αναβολή του γάμου σας εξαιτίας μιας απροσδόκητης κατάστασης είναι κατανοητά καταστροφική. Και έχετε κάθε δικαίωμα να αισθάνεστε θλιμμένοι, θυμωμένοι ή απογοητευμένοι. Έχετε διαθέσει την καρδιά, το χρόνο και τα χρήματά σας σε αυτή τη διαδικασία και ελπίζετε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Αλλά στο τέλος της ημέρας, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μια αναβολή δεν σημαίνει ποτέ. Σημαίνει απλώς ότι απαιτείται κάποια προσαρμογή για να γίνει πραγματικότητα η όμορφη ημέρα του γάμου σας.

Ευτυχώς, σας δώσαμε ένα προβάδισμα με τα παραπάνω βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων. Και εν τω μεταξύ προσπαθήστε να μην το αφήσετε να σας καταβάλει πάρα πολύ. Είναι 100% εντάξει να νιώθετε πολλά συναισθήματα. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, αλλά θα βελτιωθεί.

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.