Νυφικά με δαντέλα

Η δαντέλα στο νυφικό είναι το πιο ρομαντικό ύφασμα που υπάρχει, αριστοκρατικό και ρετρό είναι ιδανικό για ιδιαίτερες περιστάσεις. Ανά χρόνια έχει δοξαστεί από το γυναικείο πληθυσμό και έχει υποστηριχτεί από παγκοσμίου φήμης σχεδιαστές όπου μέχρι και σήμερα την συμπεριλαμβάνουν ή και την έχουν ως πρωταγωνίστρια σε κάποια collection τους. Ένα νυφικό με δαντέλα δεν θα πρέπει να είναι παραφορτωμένο με πολλές στρώσεις γιατί το αποτέλεσμα θα είναι δυσανάλογο. Η δαντέλα από μόνη της είναι φορτωμένη και σαν ύφασμα προκαλεί στο μάτι μια βαρύτητα. Έτσι ένα νυφικό μακρύ, εφαρμοστό όλο δαντέλα ενιαία είναι από τις πιο αριστοκρατικές επιλογές που μπορείτε να φορέσετε.
Η λέξη προέρχεται από τη γαλλική dentelle η οποία πάλι ξεκινάει από την λατινική ντένς-ντέντις που σημαίνει οδούς-οδόντος, αυτό άλλωστε που σημαίνει και η λέξη δαντέλα, κάτι οδοντωτό.
Κυκλοφορούν σε πολύ μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και σε ποιότητα. Βαμβακερή, μεταξωτή αλλά και συνθετική, όλες οι δαντέλες ανάλογα φυσικά με τις προτιμήσεις της κάθε γυναίκας μπορούν να γίνουν νυφικά πάντα με το κατάλληλο φορδάρισμα. Η δαντέλα γκιπούρ είναι πάντα βαμβακερή και το χαρακτηριστικό της είναι ότι τα σχέδια της είναι ανάγλυφα, χρησιμοποιείται για τουαλέτες βραδυνές, και σε νυφικά θα ήταν πιο καλαίσθητο μια μίξη ή μια πινελιά της γκιπούρ. Η δαντέλα είναι ένα πλέγμα από λεπτές κλωστές, πλεγμένες σε διάφορα σχέδια που επαναλαμβάνονται. Τα υλικά όπου κατασκευάζεται είναι από νήμα λινό, βαμβακερό ή μάλλινο, ανάλογα με το είδος και την ποιότητα της δαντέλας.

Αρχικά η δαντέλα κατασκευαζόταν με διάκενα, που σχηματίζονταν με τη αφαίρεση νημάτων. Αργότερα κατασκευάζονταν δαντέλες πιο σύνθετες με δύο κερκίδες και βελονάκι πλεγμένες με κόμπους συνδεδεμένους μεταξύ τους, που σχημάτιζαν διάφορα σχέδια. Έπειτα εμφανίστηκαν οι δαντέλες που πλέκονταν με απλή βελόνα
Και μετέπειτα άρχισαν να κατασκευάζονται με κοινή βελόνα ο οποίες αποδείχθηκαν πως είναι και οι καλύτερες.
Οι δαντέλες που κατασκευάζονται με το πλέξιμο μικρών κόμπων λέγονται δαντέλες βελονιού. Το νήμα που χρησιμοποιείται για αυτές είναι καλό στριμμένο και στιλπνό.

Τα νυφικά στις παρακάτω εικόνες είναι Pronovias και Maggie Sottero.

Anastasia PoiR

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.