Δεξίωση γάμου στο σπίτι

Οι εποχές γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες και υπάρχει η τάση να γυρνάμε στις παλιές συνήθειες. Μια δεξίωση στο σπίτι είναι φαινόμενο παλιών δεκαετιών όπου η μητέρα και συγγενείς μαγείρευαν και μπορούσαν να περιποιηθούν μέχρι και 150 άτομα. Σε περίπτωση που τα οικονομικά σας είναι στενά ή θέλετε κάτι πιο ζεστό για τη δεξίωση μετά το γάμο, το σπίτι με προυπόθεση να είναι μεγάλο φυσικά είναι ο κατάλληλος χώρος.
Αρχικά εάν είναι καλοκαίρι και διαθέτεται μεγάλο μπαλκόνι ή αυλή θα πρέπει να είναι το κεντρικό σημείο της βραδιάς, αν ο καιρός δεν είναι φιλικός τότε το εσωτερικό του σπιτιού θα διαμορφωθεί κατάλληλα.
Φαγητό: Εάν η μητέρα σας, οι συγγενείς και οι φίλες μπορούνε να βοηθήσουνε τότε θα πρέπει να φτιάξετε ένα μεγάλο μπουφέ στο σαλόνι ή την αυλή με σπιτικά φαγητά, ένα μπουφέ με γλυκά σπιτικά ή αγοραστά και ένα ακόμα μπουφέ με τα ποτά. Εάν μπορείτε να φιλοξενήσετε μέχρι 100-150 άτομα τότε θα πρέπει να ξεχάσετε το τραπέζι και το σερβιριστό. Πέραν του ότι κοστίζει παραπάνω η μητέρα σας θα κουραστεί πολύ το ίδιο και οι συγγενείς που θα πηγαινοέρχονται για να σερβίρουν, μην ξεχνάτε είναι και εκείνοι καλεσμένοι και θέλουν να καθήσουν να πιούνε και να φάνε. Τραπεζοκαθίσματα μπορείτε να ενοικιάσετε από εταιρίες με το ανάλογο κόστος. Φυσικά υπάρχει η εκδοχή του catering, όπου έρχεται η ομάδα του εκάστοτε catering με τραπεζοκαθίσματα, μπουφέ και ομπρέλες στήνουν, ετοιμάζουν τα φαγητά και τα ποτά και είτε αποχωρούν είτε κρατάτε όσους σερβιτόρους επιθυμείτε με το ανάλογο κόστος για να τα κάνουν όλα εκείνοι. Την επόμενη μέρα έρχονται και τα μαζεύουν όλα οι ίδιοι, ενώ εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα.
Διακόσμηση : Ότι χρώμα επικρατεί στο γάμο το ίδιο θα επικρατήσει και στη διακόσμηση του σπιτιού. Η πόρτα μπορεί να στολιστεί με μεγάλα άσπρα φτερά, άσπρα μπαλόνια ή με μπομπονιέρες. Στο εσωτερικό του σπιτιού εάν υπάρχει χωλ καλό θα ήταν να τοποθετήσετε ένα στρόγγυλο τραπέζι με σατέν άσπρο τραπεζομάντηλο και να τοποθετήσετε μεγάλα γυάλινα βάζα και μπολ με μπεζέδες, κουφέτα και μαλακές καραμέλες ενώ ανάμεσα τους θα υπάρχουν κεριά για ντεκόρ. Σατέν κορδέλες και τούλινοι φιόγκοι για το υπόλοιπο σπίτι και φωτογραφίες του ζευγαριού στους τοίχους σε ιδιόμορφα καδράκια για αντίθεση. Το τραπέζι του μπουφέ με άσπρο λινό τραπεζομάντηλο και γύρω γλυρω περασμένο με κορδέλα που θα καταλήγει σε φιόγκο ενώ βάζα με λουλούδια θα δώσουν άρωμα και στυλ.
Μουσική : Ένας κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος για τον DJ ο οποίος θα πρέπει να επισκεφθεί το σπίτι για να σας πεί τι μπορεί να χρειαστεί, ενώ εάν διαθέτεται χώρο για ορχήστρα θα πρέπει να γίνει το ίδιο και από κάποιον υπεύθυνο για να ελέγξει το χώρο.
Μην ξεχάσετε ένα χώρο για τα πανωφόρια των καλεσμένων και φυσικά να υπάρχει στο σπίτι πλυντήριο πιάτων και μεγάλο ψυγείο για να χωρέσει η τούρτα και τα ποτά. Αν τελικά αποφασίσετε η δεξίωση να γίνει στο σπίτι καλό είναι να καλέσετε λίγους και εκλεκτούς, έτσι και δε θα είναι πολλά τα έξοδα αλλά και η κούραση.

Anastasia PoiR

 

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.