Παρανυφάκια και παραγαμπράκια

Είναι εκείνα τα πιτσιρίκια πίσω από τη νύφη που κρατάνε την ουρά του νυφικού. Ως συνήθως είναι παιδιά συγγενών ή φίλων και στην Ελλάδα συνηθίζεται να είναι μικρά σε ηλικία. Αν λοιπόν επιθυμείτε να έχετε παρανυφάκια πρέπει να γνωρίζεται ότι εσείς θα χρεωθείτε τα φορεματάκια, τα παπουτσάκια και τα αξεσουάρ που θα φορέσουν.

Τα φορεματάκια τους θα πρέπει να είναι πανομοιότυπα με το νυφικό, ή να φορέσουν ένα απλό άσπρο φορεματάκι με κάποια σατέν κορδέλα για ζώνη στο χρώμα που θα έχετε εσείς στο νυφικό ή στη διακόσμηση. Φροντίστε αυτά που θα επιλέξετε να είναι άνετα για να μην δυσανασχετίσουν και δημιουργήσουν θέμα κατά τη διάρκεια της τελετής. Ιδιαίτερα τα παπουτσάκια τους καλό είναι να τα φορέσουν στο σπίτι για να τα συνηθίσουν και να μην έχουν ενόχληση εκείνη την ημέρα. Τα πολύ μικρά παιδάκια είναι ως συνήθως ζωηρά γιατί φυσικά δεν μπορούν να καταλάβουν την περίσταση και να δώσουν την ανάλογη προσοχή, τα πολύ μεγάλα φαίνονται δυσανάλογα και όχι τόσο χαριτωμένα. Κατάλληλες ηλικίες είναι από τα έξι εώς τα εννιά.

Εκτός από τα παρανυφάκια μπορείτε να έχετε και παραγαμπράκια τα οποία καλό θα ήταν να είναι στον αριθμό όσα και τα παρανυμφάκια. Τα κουστουμάκια των μικρών αγοριών μπορεί να είναι ίδια με του γαμπρού ή επίσημα κουστουμάκια σε χρώματα που θα επικρατούν στο γάμο ή σμόκιν με παπιγιόν κάτι που θα τα κάνει να δείχνουν ακόμα πιο χαριτωμένα.

Φυσικά και δεν μπορεί κανένας να σας πιέσει για να έχετε παρανυφάκια αν δεν το θέλετε, είναι η δική σας ημέρα και οφείλετε να την διαμορφώσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Η ενόχληση ενός μικρού να τραβάει την ουρά ή να κάνει φασαρία δεν είναι ότι καλύτερο για αυτό σκεφτείτε το καλά πριν το αποφασίσετε. Έαν συγγενείς ή φίλοι σας προτείνουν να κάνετε τα παιδιά τους παρανυφάκια, στην περίπτωση που δε θέλετε μη φοβηθείτε να εκφράσετε την απόφαση σας ότι δεν επιθυμείτε να έχετε παρανυφάκια. Στην περίπτωση που κάποιος παρεξηγηθεί μην δώσετε σημασία, είναι ο δικό σας γάμος που τον ονειρευόσασταν μια ζωή μην επιτρέψετε τίποτα να το χαλάσει! Απλά πείτε την γνώμη σας με ωραίο τρόπο έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να σας κακολογήσει.

Anastasia Poir

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.