Τα σερβίτσια στο γαμήλιο τραπέζι

Τι θα ήταν μια δεξίωση χωρίς τραπέζια και καρέκλες; Μα φυσικά, συναυλία! Όμως εσείς, σαν έξυπνο κι ευφάνταστο κορίτσι που είστε, γνωρίζετε πολύ καλά τη σπουδαιότητα της δεξίωσης του γάμου και του στησίματος όλων των σερβίτσιων, που θα τονίσουν την αρχοντιά σας και θα δώσουν στυλ στη χαρά σας.

Ο διοργανωτής πρέπει οπωσδήποτε να υπολογίσει τον αριθμό των ατόμων που θα παραβρεθούν στη δεξίωση. Κι αυτό απαιτείται πρώτον για να βρουν οι καλεσμένοι σας τις θέσεις τους, και δεύτερον, για να υπολογισθεί ο αριθμός των σερβίτσιων που θα στρωθεί σε κάθε τραπέζι. Για το σερβίρισμα του φαγητού απαιτούνται  2 έως και έξι πιάτα ενώ δεν παραλείπουμε ποτέ, εκείνο που προορίζεται για το επιδόρπιο.

Τα μαχαιροπήρουνα πρέπει να είναι τόσα, όσα και τα πιάτα. Σε περίπτωση που έχετε επιλέξει εκτός από την τούρτα να σερβίρετε στο τέλος και φρούτο, τότε εκτός από το κουταλάκι του γλυκού που συνήθως βρίσκουμε τοποθετημένο στο κεφαλάρι του γαμήλιου τραπεζιού, τοποθετείται κι ένα πιρουνάκι.

Ακολουθούν τα  λαμπερά ποτήρια που εκτός από χρηστική αξία δίνουν και μια έντονη εορταστική νότα. Τα  ποτήρια στο γαμήλιο τραπέζι, αποτελούν ολόκληρη φιλοσοφία και απαιτούν την επιμελή φροντίδα σας. Συνήθως υπάρχουν τρία πάνω στο τραπέζι. Και είναι τα αυτονόητα. Ένα ποτήρι για το νερό, ένα για το κρασί και τέλος ένα ψηλό μακρόστενο για τη σαμπάνια που θα συνοδέψει την τούρτα.

Σε περίπτωση που το μενού στο γαμήλιο τραπέζι προσφέρει δύο επιλογές, ψάρι ή κρέας, τότε στα ποτήρια του κρασιού προστίθεται ακόμη ένα, που προορίζεται για το λευκό κρασί ώστε να συνοδέψει το ψάρι. Στους λάτρεις της γευσιγνωσίας αλλά και τους απαιτητικούς, προκειμένου να τους ευχαριστήσετε, μπορείτε να τοποθετήσετε ακόμη ένα ποτήρι αποκλειστικά και μόνο για γλυκό κρασί.

Τα υπόλοιπα, ή και όλα αν σας πονοκεφαλιάζουν, αφήστε τα στην εταιρεία τροφοδοσίας που σε συνεννόηση με τον διοργανωτή σας, θα σας προτείνουν λύσεις και ιδέες που ούτε καν γνωρίζατε ότι υπάρχουν. Στην υγειά σας!

Ζωή Κυροπούλου

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.