7 Tips για υγιή, απαλά και λαμπερά μαλλιά

Τα απαλά και μεταξένια μαλλιά είναι το όνειρο της κάθε γυναίκα και πόσο μάλλον της κάθε νύφης. Ακολουθήσετε τα tips που ακολουθούν έτσι και προετοιμάστε τα μαλλιά σας για το απόλυτο νυφικό χτένισμα τη μεγάλη μέρα.

Αν θέλετε τα μαλλιά σας να δείχνουν υγιή, δυνατά και όμορφα τη μέρα του γάμου σας αλλά και κάθε ημέρα της ζωής σας θα πρέπει από σήμερα να αφιερωθείτε στην φροντίδα της τρίχας σας. Τα υγιή, λαμπερά μαλλιά αποτελούν πάντα αντικείμενο θαυμασμού λόγω της φυσικής τους ομορφιάς και του υπέροχου σχήματος τους, καθώς μόνο τα υγιή μαλλιά μπορούν να εύκολα να αποκτήσουν οποιοδήποτε στυλ ή χτένισμα επιθυμείτε.

Τα μαλλιά διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση μιας γυναίκας, καθορίζουν το στυλ της και μια αλλαγή πάντα αλλάζει δραματικά τη συνολική εικόνα της. Ένα όμορφο χτένισμα δίνει πάντα πόντους στην εμφάνιση, πόσο μάλλον σε μια νυφική εμφάνιση.  Αν θέλετε τα μαλλιά σας να είναι απαλά και μεταξένια ξεκινήστε με τα επόμενα βασικά βήματα για την περιποίησή τους.

  1. Προσπαθείστε να κόβετε τα μαλλιά σας σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να αποφύγετε την εμφάνιση ψαλίδας. Προγραμματίστε ένα ραντεβού με τον κομμωτή σας μια φορά το μήνα ή μια φορά κάθε ενάμιση μήνα για μια περιποίηση στις άκρες.
  2. Αποφύγετε το συχνό στέγνωμα των μαλλιών με πιστολάκι ή άλλα θερμαινόμενα εργαλεία styling, καθώς μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην τρίχα. Προσπαθείστε να περιορίσετε την χρήση τους σε μια-δυο φορές την εβδομάδα ώστε να έχετε υγιή και περιποιημένα μαλλιά χωρίς να τα ταλαιπωρείτε.
  3. Χρησιμοποιείτε ένα προϊόν θερμικής προστασίας στα μαλλιά σας πριν από κάθε χρήση θερμαινόμενων εργαλείων styling, ώστε να προσφέρετε στα μαλλιά μια ασπίδα προστασίας ενάντια στην βλαβερή θερμότητα.
  4. Επενδύστε σε ένα καλής ποιότητας σαμπουάν που ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών σας, καθώς ένα κακής ποιότητας σαμπουάν ή κάποιο που δεν είναι κατάλληλο για την τρίχα σας μπορεί να τους αφαιρέσει τη φυσική υγρασία τους αφήνοντας ένα αφυδατωμένο και θαμπό αποτέλεσμα.
  5. Αν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα επιλέξτε σαμπουάν με προστασία χρώματος ώστε να εξασφαλίσετε ότι το αρχικό χρώμα θα διατηρηθεί έντονο όσο περισσότερο γίνεται. Υπάρχει μια ποικιλία καλλυντικών συστατικών που περιέχουν τα σαμπουάν τα οποία είναι ιδιαίτερα σκληρά και επιθετικά προς την τρίχα. Συμβουλευτείτε τον ειδικό στο κομμωτήριο σας για να σας προτείνει κάποιο προϊόν φιλικό προς τα μαλλιά σας και κατάλληλο για τον τύπο τους.
  6. Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας μια εντατική ενυδατική μάσκα μαλλιών  μία φορά την εβδομάδα προκειμένου να αποκατασταθεί η υγρασία στις τρίχες. Υπάρχει μια ποικιλία  διαθέσιμων conditioner από διάφορες εταιρίες για να επιλέξετε άρα βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια αξιόπιστη μάρκα που θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των μαλλιών σας.
  7. Βουρτσίζετε τα μαλλιά σας απαλά χρησιμοποιώντας μια βούρτσα με σκληρές τρίχες  (αν δεν έχετε σγουρά μαλλιά), προκειμένου να μεταφερθεί το σμήγμα σε όλα τα μαλλιά και να τα κάνει να φαίνονται πιο λαμπερά. Προσπαθήστε να μην βουρτσίζετε υπερβολικά πολύ δεδομένου ότι μόνο θα σπάσει την τρίχα. Χρησιμοποιείτε τη βούρτσα όταν τα μαλλιά σας είναι εντελώς στεγνά, ξεκινώντας από τις άκρες προς τις ρίζες.

Η σωστή φροντίδα τρίχας είναι απαραίτητη εάν επιθυμείτε να έχετε ένα υπέροχο απαλό χτένισμα με λεία και λαμπερά μαλλιά κάθε μέρα αλλά ιδιαίτερα την ημέρα του γάμου σας. Εκτός απο τις προηγούμενες συμβουλές περιποίησης μαλλιών, η κατάλληλη υγιεινή διατροφή είναι επίσης σημαντική, αν θέλετε να φαίνεστε και να αισθάνεστε υπέροχα, καθώς τα μαλλιά σας έχουν ανάγκη ορισμένων βιταμινών για να είναι υγιή και λαμπερά.

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.