Καλοσχηματισμένα φρύδια

Τα φρύδια μας είναι η κορνίζα των ματιών μας. Τα καλοσχηματισμενα φρύδια δίνουν  στο βλέμμα λάμψη και ομορφιά καθώς αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας.
Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε είναι να αφαιρούμε πολύ περισσότερες τρίχες από ότι πρέπει και κάνοντας τα φρύδια μας πολύ λεπτά. Η εποχή που ήταν πολύ στη μόδα τα λεπτά φρύδια έχει περάσει ανεπίστρεπτη. Τα λεπτά φρύδια κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται μεγαλύτερο σε ηλικία και δεν είναι καθόλου στη μόδα πλέον.
Η συμβουλή για εσάς που το έχετε παρακάνει με το τσιμπιδάκι και έχετε πολύ λεπτά φρύδια είναι να αφήσετε τις τρίχες να ξαναβγούν –κάνοντας υπομονή όσο καιρό και αν χρειαστούν- και μέχρι τότε, να αγοράσετε τα κατάλληλα μολύβια και σκιές στο ίδιο χρώμα με τα φρύδια σας ώστε να γεμίσετε τα κενά και να τους δώσετε το σχήμα που πρέπει. Προσέξτε τις υπερβολές γιατί το αποτέλεσμα πρέπει να είναι φυσικό. Αν οι τρίχες έχουν ατονήσει από το τσιμπιδάκι και δεν βγαίνουν πια, μπορείτε να κάνετε τατουάζ φρυδιών σε κάποιο εξειδικευμένο ινστιτούτο ( συνήθως όμως το αποτέλεσμα δεν δείχνει και πολύ φυσικό).

Το σωστό σχήμα και πώς να το πετύχετε

  1. Το φρύδι πρέπει να ξεκινάει ακριβώς στην ευθεία της εσωτερικής γωνίας του ματιού. Πάρτε ένα λεπτό μακρύ πινέλο και τοποθετήστε το κάθετα με το μάτι να εφάπτεται στην εσωτερική πλευρά της μύτης. Αυτό είναι το σωστό σημείο που πρέπει να ξεκινάει το φρύδι σας.
  2. Με το ίδιο πινέλο σχηματίζουμε μια διαγώνιο που θα ξεκινάει από την άκρη του ρουθουνιού περνώντας από την άκρη της κόρης και καταλήγοντας στο φρύδι. Εκεί που καταλήγει η διαγώνιος γραμμή καθορίζει το ψηλότερο σημείο της καμπύλης του φρυδιού
  3. Σχηματίστε άλλη μια διαγώνιο που θα ξεκινάει πάλι από το ρουθούνι και θα περνάει από την εξωτερική γωνία του ματιού. Αυτό είναι το σημείο που θα πρέπει να καταλήγει το φρύδι
  4. Το φρύδι θα πρέπει να είναι παχύτερο εκεί που ξεκινάει δηλαδή πάνω από την εσωτερική γωνία του ματιού και να λεπταίνει σταδιακά μέχρι το σημείο που καταλήγει.

Το σωστό βγάλσιμο των φρυδιών

  • Θα χρειαστείτε ένα τσιμπιδάκι με λεπτές στρογγυλεμένες άκρες Για να μειώσετε τον πόνο που δημιουργεί το τράβηγμα των τριχών μπορείτε να περάσετε ένα παγάκι για μερικά δευτερόλεπτα σε όλη την επιφάνεια που θέλετε να αποτριχώσετε.
  • Τραβάτε πάντα τις τρίχες η φορά που φυτρώνουν και ποτέ μα ποτέ αντίθετα.
  • Για να μην κόβονται οι τρίχες στη μέση και για να τις αφαιρείτε από την ρίζα τραβήξτε τις απότομα.
  • Μην αφαιρείτε ποτέ τις τρίχες πάνω από το φρύδι.
  • Δώστε το σωστό σχήμα και μην το παρακάνετε βγάζοντας περισσότερες τρίχες από ότι πρέπει.
  • Χτενίστε τα φρύδια προς τα πάνω και με ένα ειδικό ψαλιδάκι κόψτε τις τρίχες που περισσεύουν.
  • Αν δεν έχετε βγάλει ποτέ τα φρύδια σας καλό θα ήταν απευθυνθείτε σε έναν ειδικό για πιο σωστά και τέλεια αποτελέσματα.
broamroo:
Related Post

This website uses cookies.