Το νυφικό της μαμάς

nifiko_mamas1

Αν στο άκουσμα ότι παντρεύεστε η μαμά σας συγκινηθεί από τη χαρά, τότε θα την στείλετε στα ουράνια με την απόφαση σας πως θέλετε να φορέσετε το νυφικό της. Κάθε γυναίκα, ιδιαίτερα στα παλαιότερα χρόνια, φύλαγε το νυφικό της με ελπίδα κάποια στιγμή να το παραδώσει με την κατάλληλη ατμόσφαιρα στην πολυαγαπημένη κορούλα της.

Η μαμά θεωρεί τιμή και φυσικά ένδειξη αγάπης προς το πρόσωπο της με την επιλογή του κοριτσιού της να φορέσει το νυφικό φόρεμά της. Ειδικά αν αγαπάς τα αυθεντικά vintage κομμάτια το νυφικό της μαμάς είναι η ιδανική επιλογή.

Θα πρέπει να το σκεφτείς πολύ καλά πριν την ξεσηκώσεις να ανοίγει μπαούλα, να ψάχνει σε ντουλάπες και σε πατάρια. Εξάλλου το νυφικό της το έχεις δει σε φωτογραφίες και ξέρεις ήδη περί τίνος πρόκειται. Ωστόσο, από την στιγμή που η μαμά το κατεβάσει εσύ θα πρέπει να ακολουθήσεις τα εξής βήματα:

  1. Θα το απλώσεις σε ένα τραπέζι με σκούρο χρώμα και θα φροντίσεις να υπάρχει πολύ καλός φωτισμός. Θα το ελέγξεις εξονυχιστικά για τυχόν τρυπούλες, κλωστές που έχουν ξεφτίσει και φυσικά για τυχόν λεκέδες. Θα σημειώσεις σε ένα χαρτί ότι μπορεί να εντόπισες από τα παραπάνω.
  2. Θα το φορέσεις για να δεις τι αλλαγές χρειάζονται, αν σου είναι φαρδύ ή μακρύ, μια καλή μοδίστρα θα το φέρει στα μέτρα σου, εάν είναι στενό τότε θα χρειαστεί να το δει η μοδίστρα για να σου πει εάν μπορεί να προσθέσει ύφασμα στα σημεία που χρειάζεται για να το διαμορφώσει στα δικό σου σωματότυπο. Σημείωσε στο χαρτάκι σου που είναι φαρδύ ή στενό.
  3. Έλεγξε τα αξεσουάρ που μπορεί να υπάρχουν στο νυφικό, λουλουδάκια, πέτρες αλλά και το φερμουάρ και τις τιράντες. Σε περίπτωση που είναι φορτωμένο, μπορείς να βγάλεις φιογκάκια ,περιττό τούλι ή βολάν. Σημείωσέ τα και αυτά.
  4. Ένα στο νυφικό θέλεις να κάνεις μετατροπές του στυλ να αφαιρέσεις τιράντες και να το κάνεις στράπλες ή να αφαιρέσεις στοιχεία από πάνω του, καλό θα ήταν να πάρεις τη συγκατάθεση της μαμάς σου, το πιο πιθανό είναι να σε αφήσει.

Μην ξεχάσεις να τα σημειώσεις όλα γραπτά, μην επαναπαυτείς στο σκεπτικό ότι τα θυμάσαι, καθώς πρόκειται για το νυφικό σου! Επέλεξε μια καλή μοδίστρα για να μπορέσει να πετύχει τις μετατροπές και να μην το καταστρέψει και μείνεις εσύ χωρίς νυφικό και η μαμά σου στεναχωρημένη. Η στιγμή που θα το φορέσεις θα είναι πολύ ιδιαίτερη και για τις δυο σας!

Της Anastasia PoiR

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.