Τέλος το ρύζι,τέλος και το πάτημα!

Παντρεύεσαι? Θες να του πατήσεις το πόδι και να σας περιλούσουν με ρύζι? Με την επιθυμία θα μείνεις αγαπητή μου νυφούλα! Από τον Απρίλιο απαγορεύεται ρητά και αμετάκλητα η ρίψη ρυζιού μέσα στον Ιερό Ναό, ενώ απαγορεύεται οριστικά και το πάτημα του ποδιού κατά τη διάρκεια του μυστήριου του γάμου, σύμφωνα με απόφαση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιου!

Ο Σεβασμιότατος σε σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, δίνει προτροπές και οδηγίες για τη σωστή και ιεροπρεπή συμμετοχή στα Ιερά Μυστήρια, εστιάζοντας περισσότερο στο μυστήριο του Γάμου, όπου εκτός των παραπάνω αποφάσεων, παρακαλεί επίσης να μην…αργεί η νύφη, η ενδυμασία της καθώς και των προσκεκλημένων να είναι σεμνή και ο στολισμός του Ιερού Ναού να μην είναι υπερβολικός. Μάλιστα αν κατά τη διάρκεια του γάμου…πέσει ρύζι(κάτι που θα επιβαρύνει τον Ιερό Ναό με πρόσθετα έξοδα εργασίας για να καθαριστεί!), τότε οι μελλόνυμφοι θα πληρώνουν ένα χρηματικό ποσό, το οποίο θα το έχουν καταθέσει πριν το μυστήριο και αφού έχουν υπογράψει και υπεύθυνη δήλωση η οποία θα λέει ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη εφαρμογής του μέτρου!

Κατά τον μητροπολίτη, ρυζάκι θα σας πετάξουν μόνο στο προαύλιο, καθώς δεν υπάρχουν λεφτά για τις υπερωρίες των νεωκόρων που καθαρίζουν τις εκκλησίες μετά το μυστήριο. Ενώ στο προαύλιο μπορεί να το πάρει ο αέρας, μπορεί να το φάνε τα πουλάκια…

Η εγγύηση ότι δεν θα «ξεσαλώσουν»οι καλεσμένοι στο χορό του Ησαΐα ορίζεται στα 50 ευρώ, ποσό που θα πληρώσετε ως πρόστιμο σε περίπτωση που «βρέξει» ρύζι!

«Εφεξής, οι μελλόνυμφοι θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι λαμβάνουν την ευθύνη εφαρμογής του μέτρου, θα καταθέτουν εγγύηση εφαρμογής, το οποίο θα επιστρέφεται μετά το τέλος του μυστηρίου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της μητρόπολης, η οποία επισημαίνει πως ο καθαρισμός της εκκλησίας -ειδικά το βράδυ του Σαββάτου- παραείναι δαπανηρός. Άντε να δούμε τι άλλο θα κάνουν για τα χρήματα!

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.