Στολισμός για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του εορτασμού των Χριστουγέννων είναι το χριστουγεννιάτικο δείπνο, ειδικά για όσους γιορτάζουν. Οι περισσότεροι άνθρωποι καλούν όλους τους κοντινούς και αγαπητούς τους ανθρώπους για ένα γεύμα Χριστουγέννων και ανταλλάσσουν δώρα.

Αν και τα συναισθήματα πίσω από το δείπνο είναι τα πιο σημαντικά, η ατμόσφαιρα αγάπης και θαλπωρής μπορεί να ενισχυθεί σημαντικά όχι μόνο με τη διακόσμηση του σπιτιού αλλά και από το στολισμό που θα επιλέξετε για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ακολουθούν μερικές ιδέες για εύκολη διακόσμηση του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Ακολουθήστε αυτές τις ιδέες που θα κάνουν το Χριστουγεννιάτικο δείπνο σας αξέχαστο.

Τα λουλούδια πάντα δίνουν μια ξεχωριστή νότα στη διακόσμηση που έχει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ειδικά τα φρέσκα λουλούδια. Αγοράστε μια ανθοδέσμη φρέσκα λουλούδια, βάλτε τα σε ένα ωραίο βάζο και τοποθετήστε το στο κέντρο του τραπεζιού ή επιλέξτε μια έτοιμη σύνθεση από το ανθοπωλείο. Ιδανικά λουλούδια για τα Χριστούγεννα είναι αυτά με πλούσιο χρώμα και φύλλα, όπως η ποϊνσέτια ή αλεξανδρινό, κόκκινα και λευκά τριαντάφυλλα, ο κάκτος των Χριστουγέννων, γκι, πρασινάδα και άλλα στοιχεία όπως κουκουνάρες.

Τα κεριά δώσουν πολύ ζεστή όψη σε ένα Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ωστόσο, τα κηροπήγια πρέπει να επιλέγονται με πολλή φροντίδα. Συνήθως, μπρούτζινα ή ξύλινα κηροπήγια είναι η καλύτερη επιλογή. Τελευταία κυκλοφορούν πολύ τα γυάλινα και τα επιχρυσωμένα κηροπήγια που δίνουν όμορφο στυλ στο γιορτινό τραπέζι. Μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφες συνθέσεις με κεριά και λουλούδια ή σε ανοιχτούς δίσκους με κουκουνάρες ή χριστουγεννιάτικα στολίδια ή να τοποθετήσετε μικρά κεράκια ή ρεσώ μέσα σε κολονάτα ποτήρια.

Μια άλλη επιλογή είναι να γεμίσετε ένα μεγάλο κρυστάλλινο μπολ με επιχρυσωμένα ή αποξηραμένα φρούτα, όπως πορτοκάλια, ρόδια ή κάστανα και κουκουνάρες. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το στο κέντρο του τραπεζιού και τυλίξτε το με μια γιρλάντα από πεύκο.

Το τραπεζομάντιλο, οι πετσέτες και τα runner θα πρέπει να επιλέγονται προσεκτικά. Προσθέτουν πολύ στη διακόσμηση που έχει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και καθορίζουν το χρώμα και το θέμα του στολισμού.

Μπορείτε να απλώσετε ένα runner με έντονο κόκκινο χρώμα κατά μήκος του τραπεζιού και πάνω του να τοποθετήσετε ασημένιες μπάλες. Πολύ όμορφη ιδέα είναι επίσης να τοποθετήσετε μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη μπάλα στη μέση του κάθε πιάτου, πάνω στη πετσέτα ή μέσα σε ένα μικρότερο μπολ.

Τα δαχτυλίδια για τις πετσέτες καθώς και πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως διακόσμηση στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ειδικά σε χρυσό, ασημένιο ή κόκκινο χρώμα.

Εκτός από την επιφάνεια του τραπεζιού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινη κορδέλα για να τυλίξετε γύρω από την πλάτη της κάθε καρέκλας με ένα εντυπωσιακό φιόγκο στην πλάτη, καθώς επίσης να κρεμάσετε ασημένια, χρυσά ή κόκκινα στολίδια από τα φωτιστικά στην τραπεζαρία.

 

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.