Στολισμός γάμου Άνοιξη καλοκαίρι 2011

Πραγματικά δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από την Άνοιξη και το καλοκαίρι για την τέλεση του ιερότερου μυστηρίου. Κι αφού επιλέξατε αυτήν την εποχή για τον γάμο σας, απολαύστε το με λουλούδια! Διακοσμήστε πόρτες, καμάρες και τραπέζια με ανεμώνες ή ορχιδέες, ηλίανθους, κρίνα ή κισσό και λίλιουμ. Αν θέλετε πλέξτε τις ανθοδέσμες σας με φρούτα όπως το ρόδι και στολίστε τις αγαπημένες σας γωνιές.

Τα προσκλητήρια.
Τυπώστε ένα τρισδιάστατο σχήμα αστερία ή θαλασσινής πέτρας, στην κορυφή όλων των προσκλήσεων. Διαφορετικά επιλέξτε απλή εκτύπωση με το κλασικό τριαντάφυλλο, τα φύλλα μιας λεμονιάς ή ότι άλλο επιθυμείτε,. Τα καλοκαιρινά προσκλητήρια, ντύνονται με κορδέλες από οργάντζα στο χρωματικό θέμα του γάμου. Δεν χρειάζεται όμως να περιοριστείτε μόνο σε αυτό. Μπορείτε να στολίσετε τις προσκλήσεις με κομμάτια υφάσματος από δαντέλες, με περίτεχνους ανάλαφρους φιόγκους, ακόμη  και με το ύφασμα του νυφικού σας!

Το μενού.
Εμπνευστείτε από την ιταλική κουζίνα για ένα ρομαντικό μενού γαμήλιας δεξίωσης, που θυμίζει τρατορία! Φαντασμαγορία από ωμά όστρακα μέσα σε γυάλινες πιατέλες και πάνω σε ένα βουνό από θρυματισμένο πάγο. θα καταπλήξουν τα μάτια! Ενώ μια θεσπέσια αστακομακαρονάδα, θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο!

Τα ποτά.
Αν σερβίρετε ψάρι, θα το συνοδέψετε με λευκά παγωμένα ιταλικά κρασιά. Για απεριτίφ, θα σερβίρετε κρασιά αφρίζοντα, με φρουτώδη αρώματα ή γλυκά σαν το Σαμιώτικο. Το χοιρινό και το μοσχαρίσιο, συνδυάζονται με ελαφρώς δροσερά κόκκινα κρασιά. Ενώ οι κόκκινες σάλτσες στις μακαρονάδες. απαιτούν κόκκινα κρασιά και οι λευκές, λευκά αφρώδη.

Στολισμός τραπεζιού.
Τα λευκά και λινά ανάλαφρα τραπεζομάντηλα, δένουν με το καλοκαιρινό αεράκι. Πάνω ρίχνουμε διάσπαρτα κοχύλια ή πέρλες και τοποθετούμε αν θέλουμε, λευκά φαναράκια. Στο κέντρο του τραπεζιού, μια γυάλα με νερό και κοχύλια ή γυάλινοι σωλήνες με κεριά ή πέτρες, θα κάνουν τη διαφορά. Τέλος μπορείτε να εναποθέσετε βεντάλιες με τα αρχικά του ζεύγους. Οι καλεσμένοι θα τις αξιοποιήσουν αμέσως!

Γαμήλια τούρτα.
Η τούρτα του καλοκαιριού. πρέπει να είναι λευκή για να δίνει την αίσθηση της ολόφρεσκης και απαλής γεύσης. Μπορείτε να την στολίσετε με φρούτα του δάσους, κατακόκκινες ερωτικές φράουλες, κεράσια ή μούρα. Μια ακόμη εκδοχή, είναι η τούρτα λεμόνι με λαχταριστή,

Ολόδροση κόκκινη σος.
Τέλος κατά την έξοδο, μέσα σε μια γυάλα, πάνω σε δίσκο με παγάκια, μπορείτε να προσφέρεται ατομικά παγωτάκια, για μια δροσερή επίγευση, της πιο γλυκιάς μέρας της ζωή σας!

Ζωή Κυροπούλου

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.