Πέπλο στο γάμο : παράδοση ή στύλ

Το πέπλο στο γάμο είναι ίσως μια από τις παλιότερες παραδόσεις που εξακολουθούν να εκτελούνται. Πολλοί πίστευαν ότι το πέπλο προστατεύει τη νύφη από τη ζήλια και τα κακά πνεύματα και συνήθως αναφερόταν σε εχθρούς του ζευγαριού που μπορεί να προσπαθούσαν να κλέψουν τη νύφη τη μέρα του γάμου. Τα πέπλα επίσης ήταν σημάδι ταπεινότητας καθώς δε θεωρούνταν σωστό οι γυναίκες να παρουσιάζουν την ομορφιά τους τόσο ανοιχτά. Ακόμα και τότε βέβαια οι νύφες θεωρούνταν οι πιο όμορφες γυναίκες της βραδιάς.

Το πέπλο σήμερα φοριέται για να συμπληρώσει το υπόλοιπη εμφάνιση της νύφης. Η επιλογή του πέπλουεξαρτάται από την προσωπική προτίμηση της νύφης αλλά και από το στυλ του νυφικού της.

Για νύφες με φανταχτερά και φορτωμένα νυφικά το καλύτερο είναι να επιλέξουν ένα πέπλο όσο πιο απλό γίνεται. Το πέπλο και το νυφικό δεν θα πρέπει να ανταγωνίζονται για την προσοχή. Επιπλέον μια τέτοια επιλογή θα μπορούσε να χαλάσει την κομψότητα του νυφικού σας και κάνει το σύνολο να φανεί υπερβολικό. Αν θέλετε να προσθέσετε κάτι στο πέπλο σας θα μπορούσατε να επιλέξετε μια απλή κορδέλα κατά μήκος των άκρων.

Αν το φόρεμα σας είναι απλό χωρίς ιδιαίτερα κοψίματα ή κεντήματα τότε θα πρέπει να επενδύσετε σε ένα πιο βαρύ πέπλο. Μπορείτε να παραγγείλετε ένα πέπλο που θα προσθέσει αίγλη και στυλ στο γάμο σας.

Είναι σημαντικό το πέπλο να μην κρύβει το νυφικό σας. Αν το κεντρικό σημείο του νυφικού σας είναι στο πίσω μέρος τότε δεν θα πρέπει να πάρετε μακρύ πέπλο που θα καλύπτει την πλάτη σας και θα το κρύβει. Όταν θα επιλέξετε το πέπλο σας να έχετε συνεχώς στο μυαλό σας το νυφικό σας και να φροντίσετε ώστε το πέπλο να κολακεύει το νυφικό σας και το αντίστροφο.

Τα πέπλα αντίκες έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή και αποτελούν την τελευταία λέξη της μόδας. Εκτός από το ότι ένα τέτοιο πέπλο είναι vintage, θεωρείται επίσης ότι φέρνει καλή τύχη. Δανειστείτε το πέπλο που φόρεσε η μαμά σας ή η γιαγιά σας στο γάμο τους και μπορεί να φέρουν καλοτυχία και στο δικό σας γάμο. Απλά βεβαιωθείτε ότι το άτομο από το οποίο θα δανειστείτε το πέπλο έχει ευτυχισμένο έγγαμο βίο. Αν όντως δανειστείτε πέπλο μην προσπαθήσετε να το αλλάξετε κατά οποιονδήποτε τρόπο και τελικά καταλήξετε να το καταστρέψετε. Ακόμα κι αν το χρώμα του δεν ταιριάζει απόλυτα με αυτό του νυφικού σας  οι περισσότεροι δεν θα το καταλάβουν λόγω της διαφορετικής ποιότητας του υφάσματος.

Επίσης φροντίστε το μήκος του πέπλου σας να είναι κατάλληλο για το χώρο της τελετής και το μήκος του διαδρόμου. Μακριά πέπλα είναι ιδανικά για πολύ μεγάλες εκκλησίες, όπως μητροπόλεις. Σε διαφορετική περίπτωση το πέπλο θα σας κουράσει και δεν θα μπορείτε να κινηθείτε με άνεση ή μπορεί να το πατήσει ο κουμπάρος στο χορό του Ησαΐα. Τέλος αναζητήστε πέπλα τα οποία μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα μετά την τελετή.

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.