Τι να φορέσεις σε ένα καλοκαιρινό γάμο ως καλεσμένη

Οι καλοκαιρινοί γάμοι είναι μια υπέροχη ευκαιρία να γιορτάσουμε την αγάπη και την ευτυχία με τους φίλους και την οικογένεια μας. Αλλά με τόσο πολλές επιλογές για το τι να φορέσετε, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε το τέλειο ντύσιμο για μια καλεσμένη σε έναν καλοκαιρινό γάμο. Αν αναρωτιέσαι τι να φορέσεις σε ένα καλοκαιρινό γάμο ως καλεσμένη, τότε αυτό το blog post είναι για εσάς! Θα σας παρουσιάσουμε μερικές συμβουλές για το πώς να επιλέξετε το κατάλληλο ντύσιμο για έναν καλοκαιρινό γάμο, που θα σας κάνει να αισθάνεστε άνετα και όμορφα ταυτόχρονα. Ανακαλύψτε τα πιο hot trends για το καλοκαίρι και πάρτε ιδέες για το πώς να συνδυάσετε τα ρούχα και τα αξεσουάρ σας για να δημιουργήσετε το τέλειο look για έναν καλοκαιρινό γάμο. Ας ξεκινήσουμε!

Σημασία του κατάλληλου ντυσίματος σε ένα γάμο

Όταν πρόκειται για ένα καλοκαιρινό γάμο, υπάρχουν διάφορα επίπεδα dress code που πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά την επιλογή του ντυσίματος σας. Η επιλογή ενός λαμπερού φορέματος με έντονα χρώματα και σχέδια μπορεί να είναι εντυπωσιακή, αλλά εάν δεν ταιριάζει στο κατάλληλο dress code, μπορεί να είναι ακατάλληλη.

Τι είναι το dress code

Καταρχάς, ας δούμε τον ορισμό του dress code. Απλά μιλώντας, το dress code αναφέρεται στο συγκεκριμένο τρόπο ντυσίματος που απαιτείται για μια συγκεκριμένη εκδήλωση ή κατάσταση. Στον κόσμο των γάμων, οι περισσότεροι διοργανωτές ζητούν από τους καλεσμένους να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο dress code για να διατηρηθεί ένα συγκεκριμένο επίπεδο κομψότητας και στυλ.

Τα διάφορα επίπεδα dress code σε έναν καλοκαιρινό γάμο

Τώρα, ας εξετάσουμε τα διάφορα επίπεδα dress code που μπορεί να συναντήσετε σε έναν καλοκαιρινό γάμο. Το πιο κοινό επίπεδο dress code για έναν καλοκαιρινό γάμο είναι το casual ή το semi-formal. Για έναν casual γάμο, μπορείτε να επιλέξετε ένα φόρεμα ή ένα σύνολο σε απαλούς τόνους και υφάσματα. 

Στους καλοκαιρινούς γάμους, υπάρχουν διάφορα επίπεδα dress code, τα οποία καθορίζουν πόσο επίσημο πρέπει να είναι το ντύσιμο σας. Ας δούμε μερικά από αυτά:

  1. Black tie: Αυτό είναι το πιο επίσημο επίπεδο dress code και απαιτεί από τους καλεσμένους να φορέσουν βραδινό ντύσιμο, όπως μακριά τουαλέτα ή κοστούμι. Για τις γυναίκες, αυτό συνήθως σημαίνει ένα μακρύ φόρεμα ή αέρινη ολόσωμη φόρμα και για τους άνδρες, κοστούμι με γραβάτα.
  2. Κοκτέιλ: Αυτό το επίπεδο dress code είναι λιγότερο επίσημο από το λευκό ή μαύρο ταγέρ, αλλά πιο επίσημο από το casual. Για τις γυναίκες, αυτό συνήθως σημαίνει ένα μακρύ ή μέχρι το γόνατο φόρεμα ή αέρινο ολόσωμο σύνολο, ενώ για τους άνδρες, στολή χωρίς κραβάτα.
  3. Casual: Αυτό το επίπεδο dress code είναι το πιο ανεπίσημο από όλα και σημαίνει ότι μπορείτε να φορέσετε κάτι πιο άνετο, όπως ένα καλοκαιρινό φόρεμα ή σύνολο σε απαλούς τόνους και ανάλαφρα υφάσματα.

Βρες τα ρούχα εδώ: Εμπριμέ φόρεμα με cutoutΦούστα ριγέ με σκίσιμο

 15 επιλογές ρούχων για έναν καλοκαιρινό γάμο για γυναίκες:

  1. Ένα λουλουδάτο μάξι φόρεμα με σανδάλια με λουράκια και ένα τσάντα φάκελο.
  2. Μια ολόσωμη φόρμα από ελαφρύ και ριχτό ύφασμα με strappy σανδάλια και statement σκουλαρίκια.
  3. Ένας συνδυασμός φούστας και μπλούζας σε ανάλαφρο ύφασμα με nude τακούνια και statement τσάντα.
  4. Ψηλόμεσο παντελόνι με ένα δαντελένιο ή μεταξωτό camisole και μεταλλικές γόβες.
  5. Μια φαρδιά ολόσωμη φόρμα με σταθερό ύφασμα σε culotte κόψιμο με block heels και λεπτεπίλεπτα κοσμήματα.
  6. Ένα κομψό βερμούδα-σορτσάκι με μια ριχτή μπλούζα και strappy τακούνια.
  7. Ένα wrap φόρεμα μέχρι το γόνατο σε μονόχρωμο παστέλ χρώμα με nude τακούνια και κολιέ.
  8. Μια ολόσωμη φόρμα σε ελαφρύ και ριχτό ύφασμα με statement σκουλαρίκια και μεταλλικά πέδιλα.
  9. Ένα μίντι φόρεμα σε έντονο σχέδιο με ψηλοτάκουνες γόβες και έναν απλό φάκελο.
  10. Ένα ανάλαφρο κοκτέιλ φόρεμα με strappy πέδιλα και ένα statement κολιέ.
  11. Ένα slip dress με δαντέλα στο τελείωμα με τακούνια με λουράκι στον αστράγαλο και ένα κομψό χτένισμα.
  12. Μια ριχτή φούστα με μια μπλούζα που μπαίνει μέσα και χαμηλά τακούνια.
  13. Ένα παντελόνι σε παστέλ χρώμα με λεπτεπίλεπτα κοσμήματα και nude πέδιλα.
  14. Ένα φόρεμα με high-low στρίφωμα με ένα statement clutch και strappy τακούνια.
  15. Ένα άνετο off-the-shoulder φόρεμα σε έντονο χρώμα με nude γόβες.

Όταν πρόκειται να επιλέξετε ένα ρούχο που δεν είναι φόρεμα για έναν καλοκαιρινό γάμο, είναι σημαντικό να επιλέξετε υφάσματα που είναι ελαφριά και αναπνέουν για να είστε άνετα στη ζέστη. Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με διαφορετικά κοψίματα και στυλ για να βρείτε την τέλεια εμφάνιση που ταιριάζει τόσο στην περίσταση όσο και στο προσωπικό σας στυλ.

Θυμηθείτε να λάβετε υπόψη σας τον ενδυματολογικό κώδικα και το θέμα του γάμου όταν επιλέγετε το ντύσιμό σας.

Βρες τα ρούχα εδώ: Ασύμμετρη τουνίκ με σατένPencil φουστα με κρόσια

Ποια στυλ φορέματος να φορέσεις σε ένα καλοκαιρινό γάμο

Όταν παρευρεθείτε σε έναν καλοκαιρινό γάμο ως καλεσμένη, η επιλογή του σωστού στυλ φορέματος είναι ζωτικής σημασίας για να δείχνετε και να αισθάνεστε καλύτερα. Ακολουθούν μερικά ιδανικά στυλ φορέματος που πρέπει να λάβετε υπόψη σας για έναν καλοκαιρινό γάμο:

Φόρεμα μάξι:

Ένα χαλαρό μάξι φόρεμα είναι ιδανικό για έναν καλοκαιρινό γάμο. Είναι άνετο και επιτρέπει την εύκολη κίνηση, ενώ παράλληλα είναι κομψό και κατάλληλο για την περίσταση. Αναζητήστε ελαφριά και αέρινα υφάσματα όπως βαμβάκι, μετάξι ή σιφόν για ένα φόρεμα που είναι ταυτόχρονα άνετο και κομψό.

Wrap φόρεμα:

Ένα φόρεμα με wrap είναι ένα κλασικό στυλ που κολακεύει καθολικά και είναι ευέλικτο. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για έναν καλοκαιρινό γάμο, επειδή μπορεί να ντυθεί πάνω ή κάτω, ανάλογα με την επισημότητα του γάμου. Επιλέξτε ένα floral print ή ένα έντονο χρώμα για καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.

Φόρεμα μίντι:

Ένα μίντι φόρεμα φτάνει ακριβώς κάτω από το γόνατο και είναι μια εξαιρετική επιλογή για έναν καλοκαιρινό γάμο. Είναι τόσο κομψό όσο και πρακτικό, επιτρέποντας την εύκολη κίνηση και διατηρώντας σας δροσερή στη ζέστη του καλοκαιριού. Αναζητήστε ένα φόρεμα με ένα χαρούμενο σχέδιο ή ένα έντονο χρώμα για να ξεχωρίσετε στο γάμο.

Φόρεμα χωρίς ώμους:

Ένα off-the-shoulder φόρεμα είναι μια φλερτ και θηλυκή επιλογή για έναν καλοκαιρινό γάμο. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε λίγο δέρμα χωρίς να είναι πολύ αποκαλυπτικό. Επιλέξτε ένα φόρεμα με άνετη φούστα για να εξισορροπήσετε τη σιλουέτα και να το διατηρήσετε κατάλληλο για γάμο.

Δαντελένιο φόρεμα:

Ένα δαντελένιο φόρεμα είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή για έναν γάμο και είναι ιδανικό για έναν καλοκαιρινό γάμο. Το λεπτεπίλεπτο ύφασμα προσθέτει μια ρομαντική και θηλυκή πινελιά στο ντύσιμό σας. Επιλέξτε ένα φόρεμα με δαντελένια επικάλυψη ή λεπτομέρειες από δαντέλα για μια διαχρονική εμφάνιση.

Όταν επιλέγετε ένα φόρεμα για έναν καλοκαιρινό γάμο, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου την επισημότητα του γάμου. Αν ο γάμος είναι black tie ή επίσημος, επιλέξτε ένα φόρεμα με πιο κομψή σιλουέτα και αποφύγετε οτιδήποτε πολύ κοντό ή αποκαλυπτικό. Για έναν πιο casual γάμο, μπορείτε να το παίξετε πιο διασκεδαστικά με το φόρεμά σας και να επιλέξετε κάτι πιο παιχνιδιάρικο και πολύχρωμο. Όποιο στιλ και αν επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε άνετα και με αυτοπεποίθηση με το ντύσιμό σας, και σίγουρα θα περάσετε υπέροχα γιορτάζοντας το ευτυχές ζεύγος!

Βρες τα ρούχα εδώ: Κοστούμι σε χρώμα ροζMidi μωβ φόρεμα

Ποια στυλ φορέματος να αποφύγεις

Όταν πρόκειται για να επιλέξεις το κατάλληλο φόρεμα για έναν καλοκαιρινό γάμο, είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζεις και τα στυλ που πρέπει να αποφύγεις. Προκειμένου να αποφύγεις τα λάθη και να εξασφαλίσεις ότι θα είσαι κατάλληλα ντυμένη, είναι σημαντικό να μάθεις ποια στυλ φορέματος πρέπει να αποφύγεις σε έναν καλοκαιρινό γάμο.

  • Πρώτον, πρέπει να αποφύγεις τα φορέματα με εκτυφλωτικά και έντονα χρώματα, καθώς αυτά μπορεί να είναι υπερβολικά για την περίσταση και να σε κάνουν να ξεχωρίζεις αρνητικά.
  • Δεύτερον, αποφύγεις τα πολύ κοντά φορέματα, καθώς αυτά μπορεί να μην είναι κατάλληλα για μια τόσο επίσημη περίσταση.
  • Τρίτον, πρέπει να αποφύγεις τα φορέματα με υπερβολικά ανοιχτή πλάτη ή ντεκολτέ, καθώς αυτό μπορεί να είναι ακατάλληλο για μια τόσο επίσημη περίσταση.
  • Τέλος, είναι σημαντικό να αποφύγεις τα φορέματα που είναι υπερβολικά κοντά και στενά, καθώς μπορεί να είναι αδύνατο να κινηθείς με άνεση.

Χρώματα και σχέδια που πρέπει να αποφύγεις και ποια πρέπει να επιλέξεις

Όταν πρόκειται να ντυθείτε για έναν καλοκαιρινό γάμο, το χρώμα και το σχέδιο του φορέματός σας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συνολική σας εμφάνιση. Υπάρχουν ορισμένα χρώματα και μοτίβα που θεωρούνται ακατάλληλα ή πολύ casual για έναν γάμο, ενώ άλλα θεωρούνται κλασικά και κομψά. Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες για την επιλογή των σωστών χρωμάτων και σχεδίων για έναν καλοκαιρινό γάμο:

Αποφύγετε να φοράτε λευκό:

Είναι γνωστός κανόνας ότι οι καλεσμένοι πρέπει να αποφεύγουν να φορούν λευκό σε έναν γάμο, καθώς είναι ένα χρώμα που προορίζεται για τη νύφη. Ομοίως, αποφύγετε τα υπόλευκα ή ιβουάρ χρώματα, καθώς μπορεί να είναι πολύ κοντά στο λευκό και μπορεί επίσης να θεωρηθούν ακατάλληλα.

Να είστε προσεκτικοί με το μαύρο:

Ενώ το μαύρο είναι ένα κλασικό χρώμα που μπορεί να είναι κατάλληλο για έναν γάμο, είναι σημαντικό να αποφύγετε να δείχνετε πολύ ζοφερή ή σαν κηδεία. Επιλέξτε ένα μαύρο φόρεμα με διασκεδαστικές και χαρούμενες λεπτομέρειες, όπως ένα πολύχρωμο αξεσουάρ ή ένα παιχνιδιάρικο μοτίβο.

Επιλέξτε φωτεινά και τολμηρά χρώματα:

Οι καλοκαιρινοί γάμοι είναι η τέλεια ευκαιρία για να φορέσετε φωτεινά και τολμηρά χρώματα που ταιριάζουν με την εποχή. Σκεφτείτε ζωηρές αποχρώσεις του ροζ, του μοβ, του μπλε, του πράσινου και του κίτρινου. Αυτά τα χρώματα όχι μόνο δείχνουν υπέροχα στον καλοκαιρινό ήλιο, αλλά προσθέτουν επίσης μια διασκεδαστική και εορταστική αίσθηση στο ντύσιμό σας.

Προτιμήστε τα παστέλ χρώματα:

Τα παστέλ χρώματα όπως το ρουζ, η λεβάντα, το πράσινο της μέντας και το απαλό μπλε είναι επίσης εξαιρετικές επιλογές για έναν καλοκαιρινό γάμο. Είναι απαλά και θηλυκά, αλλά όχι υπερβολικά έντονα ή τραβούν την προσοχή.

Αποφύγετε τα υπερβολικά φανταχτερά μοτίβα:

Ενώ τα μοτίβα μπορεί να είναι διασκεδαστικά και παιχνιδιάρικα, είναι σημαντικό να αποφύγετε οτιδήποτε είναι πολύ φανταχτερό ή αποσπά την προσοχή. Αυτό περιλαμβάνει τα animal prints, τις παγιέτες και τα υπερβολικά φωτεινά ή τολμηρά prints. Αντ’ αυτού, επιλέξτε κλασικά μοτίβα όπως τα φλοράλ, τα πουά ή τις ρίγες.

Να θυμάστε, ενώ αυτές είναι γενικές οδηγίες, ο ενδυματολογικός κώδικας και το θέμα του γάμου θα πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή του ντύματός σας. Σε περίπτωση αμφιβολίας, είναι πάντα προτιμότερο να κάνετε λάθος και να είστε πολύ καλοντυμένοι παρά πολύ χαλαροί.

Εν κατακλείδι, η συμμετοχή σε έναν καλοκαιρινό γάμο ως καλεσμένη μπορεί να είναι μια διασκεδαστική και συναρπαστική εμπειρία, αλλά μπορεί επίσης να είναι αγχωτική όταν πρόκειται για την επιλογή της σωστής ενδυμασίας. Λαμβάνοντας υπόψη το dress code, τον τόπο και την ώρα της ημέρας, μπορείτε να περιορίσετε τις επιλογές σας και να βρείς το τέλειο φόρεμα ή ρούχο για να φορέσεις σε ένα καλοκαιρινό γάμο. Θυμηθείτε να αποφεύγετε τα λευκά ή υπερβολικά αποκαλυπτικά ρούχα και αντ’ αυτού επιλέξτε φωτεινά και χαρούμενα χρώματα ή κομψά και εκλεπτυσμένα μοτίβα. Με αυτές τις συμβουλές στο μυαλό σας, θα μπορέσετε να ντυθείτε με αυτοπεποίθηση και να απολαύσετε τις γαμήλιες εκδηλώσεις, ενώ θα δείχνετε και θα αισθάνεστε καλύτερα.

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.