Ο σωστός κουμπάρος

Κατεξοχήν αυτός που αλλάζει τα στέφανα σε ένα γάμο είναι άντρας, γενικότερα η επιλογή στους περισσότερους γάμους καταλήγει στο να στεφανώσει το ζευγάρι κάποιος φίλος του γαμπρού.  Η «δουλειά» του κουμπάρου δεν είναι τόσο εύκολη όσο νομίζεις, γιατί το να είσαι ο κουμπάρος είναι κάτι περισσότερο από το να φορέσεις κοστούμι και να εμφανιστείς στην εκκλησία για να αλλάξεις τα στέφανα. Το ζευγάρι σε έχει διαλέξει να σταθείς δίπλα του όχι μόνο στην εκκλησία αλλά και κατά τη διάρκεια όλης της οργάνωσης του γάμου του και φυσικά για να είσαι κοντά στο ζευγάρι και στον έγγαμο βίο.

Τι χρειάζεται όμως για να είσαι σωστός σε όλα? Θα πρέπει να αγοράσεις ένα καλό κοστούμι με τα ανάλογα αξεσουάρ, παπούτσια, πουκάμισο, ζώνη, μανικετόκουμπα. Καλό είναι να μιλήσεις με το γαμπρό, ή ακόμη καλύτερα με τη νύφη, για το στυλ και το ύφος του κοστουμιού σου πριν το αγοράσεις. Θα πρέπει να είσαι ευγενικός με τη νύφη ειδικά αν είσαι φίλος του γαμπρού και δεν σε γνωρίζει πολύ καλά, σκέψου πόσες ανύπαντρες και ελεύθερες φίλες έχει η νύφη! Τι πιο ωραίο να σε «παινέψει» μιας και θα της φερθείς όμορφα, σε μια από αυτές.

Θα πρέπει με χαρά και προθυμότητα να πάρεις μέρος σε όλες τις γιορτές και συγκεντρώσεις που θα γίνουν πριν το γάμο και θα σε καλέσουν, όπως αρραβώνες, συγκεντρώσεις με γονείς κτλ. Δες το και από την καλή πλευρά, πολύ φαΐ, ποτό και γνωριμίες με συγγενείς όπως ξαδέλφες, ανηψιές κλπ.

Θα πρέπει να οργανώσεις το bachelor party του γαμπρού, θα πρέπει να γνωρίζεις πληροφορίες για το χώρο που θα γίνει η δεξίωση του γάμου και άλλες λεπτομέρειες και να είσαι ευγενικός και εξυπηρετικός με τους καλεσμένους.

Θα πρέπει να αγοράσεις ένα πολύ καλό δώρο στο ζευγάρι. Καλό είναι να μιλήσεις μαζί τους πρώτα ώστε να τους αγοράσεις κάτι που πραγματικά το έχουν ανάγκη και θα σε θυμούνται για πάντα. Μην ξεχάσεις αφού τελειώσουν όλα αυτά να είσαι δίπλα τους στις τρικυμίες και στα δύσκολα, πάντα αντικειμενικός και πρόθυμος να βοηθήσεις το ζευγάρι!

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.