Ο νόμος του Μέρφι στο γάμο! Τι κάνω τώρα ?

Στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής μας, που τις περιμένουμε με λαχτάρα και πολύ αγωνία είναι δεδομένο ότι οι νόμου του Μέρφι είναι κάπου εκεί τριγύρω περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή να επιβεβαιωθούν! Τι κάνουμε όμως όταν πρόκειται να παντρευτούμε και την τελευταία εβδομάδα συμβαίνουν μύρια κακά? Νυφούλες μην στεναχωριέστε και μην αγχώνεστε, διαβάστε πως θα πολεμήσετε τα άσχημα γεγονότα.

Ατυχία νούμερο  1
Αν και τα κανόνισες όλα για τη σωστή ημερομηνία αρχίζεις και νιώθεις πόνους οι οποίοι σου είναι πολύ γνώριμοι…ίδιοι με αυτούς που νιώθεις κάθε μήνα(!!)Είναι γεγονός, οι δύσκολες μέρες είναι πρό των πυλών. Αν και με το άγχος λένε ότι καμιά φορά καθυστερεί και νύφη δίχως άγχος δεν υφίσταται, παρόλα αυτά είπαμε ο νόμος του Μέρφι θέλει να επιβεβαιωθεί! Όμως μην πανικοβάλλεσαι …η λύση? Πάρε άμεσα τηλέφωνο το γυναικολόγο σου και εξήγησέ του τι ακριβώς συμβαίνει, θα μπορέσει σίγουρα να σου βρει λύση. ΠΡΟΣΟΧΗ μην ακούσεις πρακτικά τύπου πιες λεμόνι, κάνε ζεστά μπάνια και άλλα τέτοια! Όχι ότι δεν είναι καλά και αθώα, αλλά ρισκάρεις εσύ την αποτελεσματικότητα τους όταν μπροστά σου υπάρχει ο γάμος σου?

Ατυχία νούμερο 2
Μάλωσαν οι συγγενείς …η γιαγιά με τη μαμά, η αδερφή με την ξαδέρφη,ο μπαμπάς με το θείο κάποιος τελοσπάντων δεν άντεξε και ξέσπασε! Και το έκανε λίγο πριν το γάμο μου??? ναι καλή μου τότε του ήρθε ! αν είναι δυνατόν! Σε καταλαβαίνω απόλυτα όμως μη σε νοιάζει υπάρχει λύση. Κάνε όσα τηλεφωνήματα χρειάζεται στους ίδιους ή στους γύρω τους και πες τους να βοηθήσουν την κατάσταση. Καλύτερο είναι να μιλήσεις εσύ και να τους χτυπήσεις στο ευαίσθητο σημείο «γιατί το κάνετε αυτό λίγο πριν τη σημαντικότερα μέρα της ζωής μου? καλά μαζί δε λέγαμε θα χορέψουμε στο γάμο μου?» το πιο πιθανό είναι να πιάσει αν φυσικά πρόκειται για μικρή παρεξήγηση. Εάν τα πράγματα είναι άκρως ζόρικα?μην επιχειρείς τίποτα, άστο έτσι όπως είναι γιατί μια φορά παντρεύεσαι αν είναι να αναλωθείς σε τέτοιες καταστάσεις θα χάσεις μπόλικη φαιά ουσία. Φρόντισε όμως μετά το γάμο να εκφράσεις στο έπακρον την δυσαρέσκεια σου!

Ατυχία νούμερο 3
Αρρώστησε η κομμώτρια? Δεν πειράζει, ανέβα στο κοντινότερο μηχανάκι και γκάζωσε για το σπίτι της! Θα σε χτενίσει και με 40 πυρετό δεν πειράζει, εξάλλου σπίτι της είναι ! Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την αισθητικό, αν και θα ξοδέψεις παραπάνω χρόνο, θα ταλαιπωρηθείς λίγο και θα  χάσεις τις φωτογραφίες που θα απεικονίζουν την προετοιμασία  στα παραπάνω αλλά τι προτιμάς να πας άβαφτη και αχτένιστη?

Ατυχία νούμερο 4
Οι επαγγελματίες δείξανε αντιεπαγγελματισμό! Ασχημο κι όμως μπορεί να συμβεί, για αυτό να απευθύνεσαι σε γραφεία πχ αν αρρωστήσει ο Dj ή μείνει από λάστιχο να αντικατασταθεί με άλλον από την εταιρεία. Ο στολισμός δεν ήταν αυτός που συμφώνησες (αφού το τσέκαρε η μικρή ξαδέρφη που έστειλες στην εκκλησία να επιβλέπει) ΑΜΕΣΩΣ τηλέφωνο στον υπεύθυνο. Θα ζητήσεις να γίνει πολύ γρήγορα, αυτό που αρχικά συμφώνησες, αν αρνηθεί και αρχίσει τις δικαιολογίες πολύ απλά ενημέρωσε τον ότι το τελικό ποσό εξόφλησης θα μειωθεί πάρα πολύ!

Γενικές συμβουλές : Για να μην ταραχτείς τις ημέρες εκείνες βάλε τα παραπάνω να τα κάνει ο φωνακλάς αλλά δίκαιος συγγενής! Ζήτα το κινητό του τσαγκάρη γιατί το τακούνι ή το πετράδι τότε θα χαλάσει! Κράτα τις επαγγελματίες κομμώτριες-αισθητικούς μέχρι να φύγεις από το σπίτι μήπως και κάτι χρειάζεται διόρθωση από λάθος κίνηση. Μετά την απομάκρυνση από το σπίτι με νυφικό ουδέν λάθος επιδιορθώνεται! Τσέκαρε μια μέρα πριν το catering, το χώρο δεξίωσης, τον ειδικό της μουσικής, είναι μερικά τηλεφωνήματα που θα σου πάρουν λίγο άγχος μακριά! Εάν παντρεύεσαι καλοκαίρι αγόρασε πάτους από τζέλ και βάλτους από το πρωί στο ψυγείο, τοποθέτησε τους πρίν φύγεις …θα με θυμηθείς αγαπητή νύφη όταν θα καίνε οι πατούσες από τον πολύ χορό οι πάτοι θα κάνουν δουλειά! Εξοπλίσου με τοπικά καθαριστικά για λευκά υφάσματα μήπως και λερωθείς. Και φυσικά λίγο πριν φύγεις από το σπίτι πες στη θεία Ευτέρπη να ρίξει ένα ξεμάτιασμα (αν πιστεύεις σε αυτά)!!

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.