Οργανώστε τη δεξίωση του γάμου σας στο εξοχικό σας

Ένα απο τα πιο σημαντικά έξοδα σε κάθε γάμο είναι το κόστος για την αίθουσα ή το κτήμα που θα φιλοξενήσει τη δεξίωση. Σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που διανύουμε οι οικονομικές εναλλακτικές προτάσεις είναι πάντα απαραίτητες και το provagamou.gr είναι εδώ για αν σας βοηθήσει να οργανώσετε τη δεξίωση του γάμου σας στο εξοχικό σας ή στην αυλή σας αν το σπίτι σας διαθέτει κήπο.

Να οργανώσετε τη δεξίωση του γάμου σας στο  εξοχικό σας σπίτι είναι ιδιαίτερα όμορφο, και εύκολο αρκεί να αναθέσετε ευθύνες σε σωστά άτομα και να φροντίσετε για όλα όσα ακολουθούν στην επόμενη λίστα.

  • Φαγητό (εταιρία catering)
  • Τραπέζια – καθίσματα (εταιρία catering)
  • Πιάτα – ποτήρια – μαχαιροπίρουνα – τραπεζομάντιλα (εταιρία catering)
  • Ποτά (κάβα ή εταιρία catering)
  • Μουσική κάλυψη – ηχεία  (Dj)
  • Φωτισμός (ηλεκτρολόγος)
  • Διαμόρφωση χώρου (ανθοπωλείο)
  • Τέντα (εταιρία catering)
  • Parking (2 φίλοι ή συγγενείς)
  • Οδηγίες προς το εξοχικό (τυπωμένος χάρτης στις προσκλήσεις ή στο site του γάμου)

Ξεκινώντας απο τα βασικά θα πρέπει να έχετε στη διάθεση σας εσείς ή ένα κοντινό μέλος της οικογένειας σας, ένα σπίτι με μεγάλους και άνετους εξωτερικούς χώρους, όπως αυλές ή κήπους, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενήσει τη δεξίωση. Δεύτερον θα πρέπει να φτιάξετε με μεγάλη προσοχή την λίστα με τους καλεσμένους σας καθώς είναι περιορισμένος ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να φιλοξενηθούν στον κήπο ενός εξοχικού.

Με αυτά τα δεδομένα και τη μέση ηλικία των καλεσμένων σας αποφασίστε αν η δεξίωση του γάμου σας θέλετε να είναι πάρτι με ποτά και χορό, αν θα προσφέρετε φαγητό σε μπουφέ ή αν προτιμάτε να δεξιωθείτε τους καλεσμένους σας με πλήρες σερβιρισμένο μενού. Ο προϋπολογισμός και οι προτιμήσεις σας θα καθορίσουν το είδος του μενού που θα επιλέξετε και αν θα απευθυνθείτε σε εταιρία catering ή θα βασιστείτε στη θεία Μαριώ για τα ορεκτικά και το θείο Κώστα για τα ψητά που θα προσφέρετε. Λάβετε υπόψη ότι οι ποσότητες του φαγητού είναι μεγάλες και οι πρώτες ύλες πρέπει να διατηρούνται σε κατάλληλες θερμοκρασίες, άρα ίσως είναι λίγο δύσκολο να αναλάβετε εσείς το φαγητό, ειδικά στη ζέστη του ελληνικού καλοκαιριού.

Στην περίπτωση που δεν επιλέξετε πάρτι στα όρθια θα πρέπει να φροντίσετε για τα τραπέζια και τις καρέκλες που θα τοποθετηθούν στο χώρο, ευθύνη που πολύ συχνά αναλαμβάνει η εταιρία catering, μαζί με τα απαραίτητα πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα και τραπεζομάντιλα, τα οποία θα αυξήσουν πολύ το κόστος της δεξίωσης αν επιλέξετε να τα νοικιάσετε ή αγοράσετε απο αλλού.

Ανάλογα με την ώρα που θα γίνει η τελετή του γάμου πρέπει να φροντίσετε για τέντες που θα προσφέρουν σκιά αν η δεξίωση είναι μεσημέρι ή επαρκή φωτισμό στο χώρο αν είναι βράδυ. Επίσης αν ο γάμος γίνει άνοιξη ή φθινόπωρο έχετε πάντα στο μυαλό σας το ενδεχόμενο της βροχής και μια γρήγορη εναλλακτική στην περίπτωση που χαλάσει ο καιρός.

Όσον αφορά στη διαμόρφωση του χώρου σκεφτείτε που θα θέλατε να τοποθετήσετε την πίστα (καλό είναι να νοικιάσετε ένα δάπεδο ή να ενημερώσετε τους καλεσμένους να μην φοράνε παπούτσια με τακούνια που θα βουλιάζουν στο γκαζόν) και μετά στοιχίστε τα τραπέζια περιμετρικά γύρω της. Τα τελευταία χρόνια οι ροτόντες κυριαρχούν στις δεξιώσεις γάμου, παρόλα αυτά η τάση φαίνεται να αλλάζει προς τα μακριά τραπέζια που θεωρούνται ότι δένουν πιο πολύ την παρέα.

Παρατηρείστε προσεκτικά το χώρο και βρείτε λεπτομέρειες που ίσως θέλετε να κρύψετε όπως σωλήνες που περισσεύουν ή ένα άσκημο τοίχο. Χρησιμοποιήστε τούλια, μια όμορφη καλαμωτή, υφάσματα ή λουλούδια σε γλάστρες για να καλύψετε τα σημεία αυτά. Τέλος υπολογίστε τον αριθμό των ατόμων και εξετάστε το ενδεχόμενο να νοικιάσετε χημικές τουαλέτες, τις οποίες θα τοποθετήσετε σε κάποια γωνία του εξοχικού σας για να εξυπηρετείται ο κόσμος, ειδικά αν το σπίτι σας διαθέτει μόνο μια.

Αν έχετε σκοπό να καλέσετε λίγα άτομα στο γάμο σας σκεφτείτε την εναλλακτική λύση της δεξίωσης στο εξοχικό σας καθώς θα κάνετε μια από τις πιο όμορφες γιορτές της ζωής σας, τον γάμο σας, σε ένα χώρο που πραγματικά αγαπάτε.

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.