Δεξιώση γάμου με catering : οι επιλογές στο μενού

Αν η δεξίωση του γάμου σας πρόκειται να γίνει σε ξενοδοχείο, αίθουσα εκδηλώσεων ή άλλη εγκατάσταση που διαθέτει κουζίνα, θα πρέπει να επιλέξετε ένα γεύμα για να προσφέρετε στους καλεσμένους σας. Οι περισσότερες από αυτές τις εγκαταστάσεις έχουν ένα προκαθορισμένο μενού από το οποίο μπορείτε να επιλέξετε το γεύμα σας. Υπάρχουν συνήθως πολλά διαφορετικά μενού για να διαλέξετε και ένα φάσμα τιμών. Αν η δεξίωση σας πρόκειται να γίνει σε εγκαταστάσεις που δεν διαθέτουν κουζίνα και τρόφιμα, θα πρέπει να προσανατολιστείτε προς τη λύση του εξωτερικού catering. Η εταιρία catering θα φροντίσει για την προετοιμασία, το μαγείρεμα, τη διακόσμηση και το σερβίρισμα του φαγητού. Και πάλι, θα υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές μενού σε διάφορες τιμές ανάλογα με το συνδυασμό.

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές ως προς το σερβίρισμα του φαγητού. Οι κύριες εναλλακτικές σας είναι ανάμεσα στο μπουφέ και το σερβίρισμα στα τραπέζια. Το στυλ που θα επιλέξετε εξαρτάται από την ώρα της ημέρας, τη χρόνια, και την επισημότητα του γάμου. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψιν είναι οι ηλικίες των καλεσμένων σας. Αν υπάρχουν πάρα πολλά ηλικιωμένα άτομα ή παιδιά, ένα καθιστικά δείπνο είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή.

Αν και υπάρχουν πολλά κύρια πιάτα για να διαλέξετε, το κοτόπουλο και το χοιρινό είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές για μια μεγάλη εκδήλωση, και ακολουθεί το αρνί. Μια εξαιρετική εναλλακτική είναι μπουφέ με θαλασσινά ειδικά αν ο γάμος είναι κοντά στη θάλασσα ή σε νησί. Θα πρέπει να ξέρετε βέβαια ότι τέτοιου είδους επιλογή με γαρίδες, σολομό και άλλα ψάρια ανεβάζει την τιμή ανά άτομο. Ρωτήστε τον υπεύθυνο του catering σε ποιου είδους γεύματα ειδικεύονται. Εάν έχετε φανταστεί κάποια ιδιαίτερη τροφή η τύπο κουζίνας που θα θέλατε να σερβίρετε στους καλεσμένους σας, επιλέξτε ένα χώρο ή κάποιο catering που ειδικεύεται στην προετοιμασία της. Μία από τις νέες τάσεις είναι να προσφέρετε έθνικ κουζίνα, εστιάζοντας στην κουζίνα από μια συγκεκριμένη περιοχή ή χώρα.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που θα πρέπει να εξετάσετε κατά την πρόσληψη μιας εταιρίας catering. Ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε εάν η χώρος δεξίωσης σας παρέχει ψύξη και τον εξοπλισμό μαγειρέματος. Αν δεν διαθέτει τέτοιες εγκαταστάσεις, βεβαιωθείτε ότι η εταιρία catering υποστηρίζεται πλήρως με φορητό εξοπλισμό ψύξης και θέρμανσης. Η εταιρία catering μπορεί να έχει να προετοιμάσει ένα μεγάλο μέρος του φαγητού στις δικές τους εγκαταστάσεις και μετά θα μεταφέρει τα φαγητά στο χώρο της δεξίωσης.  Βεβαιωθείτε ότι διαθέτει επαρκές προσωπικό από μάγειρους, σερβιτόρους, και bartenders ώστε να εξυπηρετήσουν με άνεση τον αριθμό των καλεσμένων σας.. Ρωτήστε για αναφορές άλλων πελατών και δείτε φωτογραφίες από τις προηγούμενες εκδηλώσεις  τους ώστε να γνωρίζετε πως θα παρουσιαστεί το φαγητό.

Μία συμβουλή: αποφύγετε τη μαγιονέζα, σάλτσες κρέμας, ή γέμιση κρέμα, εάν τα τρόφιμα δεν πρέπει να πάει ψύξης για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα. Να είστε βέβαιοι ότι οι σούπες και σάλτσες θα διατηρούνται σε σταθερή θερμοκρασία και δεν θα κρυώσουν στο κέντρο.

Για να διατηρήσετε το κόστος σας χαμηλό, επιλέξτε πιάτα που δεν είναι υπερβολικά χρονοβόρα για την προετοιμασία, ή φαγητά που δεν έχουν ακριβά συστατικά. Αν υπάρχει κάποια κάτι που θέλετε οπωσδήποτε να συμπεριλάβετε στο μενού σας και είναι πανάκριβο, ρωτήστε εάν υπάρχει ένα εξίσου νόστιμο, αλλά λιγότερο δαπανηρό υποκατάστατο. Επίσης, σκεφτείτε την επιλογή ενός πρωινού γάμου ή νωρίς το απόγευμα απόγευμα, ώστε η δεξίωση να πέσει μεταξύ των γευμάτων. Αυτός ο τρόπος θα σας επιτρέψει να σερβίρετε ορεκτικά αντί για πλήρες γεύμα. Μια άλλη επιλογή θα ήταν να περάσετε ένα δίσκο hors d ‘oeuvres κατά τη διάρκεια της ώρας κοκτέιλ, που θα ακολουθείται από ένα ελαφρύ γεύμα αργότερα.

Οργανώστε προσεκτικά και φροντίστε να ξεκαθαρίστε και να καλύψετε τις ανάγκες σας για τροφοδοσία / μενού τουλάχιστον έξι με οκτώ μήνες πριν από την ημερομηνία γάμου σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει τις επιλογές σας κατά το στάδιο του σχεδιασμού, ελέγχοντας τη διαθεσιμότητα των ειδικών συστατικών και τυχόν ειδικές διαιτητικές ανάγκες των καλεσμένων σας. Με προσεκτικό σχεδιασμό και ένα μεγάλο σεφ, θα οργανώσετε μια δεξίωση γάμου που θα θυμούνται όλοι.

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.