Γαμήλια δεξίωση με θαλασσινό θέμα

Η θάλασσα είναι το κύριο στοιχείο της χώρας μας. Χαρακτηρίζει την Ελλάδα, τους κατοίκους της καθώς και την εποχή που γίνονται οι περισσότεροι γάμοι, δηλαδή το καλοκαίρι. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα γάμο με θέμα τη θάλασσα και τους θησαυρούς της. Ειδικά αν πρόκειται για γάμο σε νησί η ιδέα είναι ιδανική.

Ο στολισμός του χώρου της δεξίωσης μπορεί να προσαρμοστεί πλήρως ώστε ο χώρος να εναρμονίζεται με το θαλασσινό θέμα που επιθυμείτε. Ξεκινώντας από το χώρο της υποδοχής και το τραπέζι που θα υπάρχει εκεί, μπορείτε πάνω στο λευκό φυσικά τραπεζομάντιλο να απλώσετε μια φάσα από απαλό γαλάζιο ύφασμα όπως γάζα ή οργάντζα. Πάνω στην επιφάνεια του τραπεζιού μπορείτε να σκορπίσετε μεγάλα και μικρά θαλασσινά κοχύλια, γυάλινες βάσεις για κεράκια σε σχήμα αστερία,  άμμο και βότσαλα που έχετε μαζέψει από τις κοινές σας διακοπές. Επίσης στο λεύκωμα του γάμου σας επιλέξτε μια γαλάζια η σκούρα μπλε επένδυση και πάνω προσαρμόστε κοχύλια και βότσαλα που θα πλαισιώνουν μια φωτογραφία σας με θαλασσινό φόντο.

Τόσο στο τραπέζι της εισόδου όσο και στα τραπέζια του της νύφης και του γαμπρού και των καλεσμένων μπορείτε να ακολουθήσετε το ίδιο χρωματικό μοτίβο σε λευκό και γαλάζιο που πάντα παραπέμπει σε θαλασσινό θέμα. Ο στολισμός των τραπεζιών μπορεί να γίνει όμορφος και ιδιαίτερος χρησιμοποιώντας μεγάλες γυάλες μέσα στις οποίες θα τοποθετήσετε κοχύλια διαφόρων μεγεθών, αστερίες, πετρούλες, θα τις γεμίσετε με νερό ώστε να σκεπάζουν τα κοχύλια και θα τοποθετήσετε από πάνω ανθάκια γιασεμιού ή ορχιδέας καθώς και λευκά κεράκια που θα επιπλέουν στην επιφάνια. Εναλλακτικά μπορείτε να τοποθετήσετε λίγη λευκή άμμο για τη βάση της σύνθεσης και να τοποθετήσετε ένα μεγάλο λευκό κερί που θα πλαισιώνεται από κοχύλια, ώστε να αποφύγετε το νερό μεν αλλά να διατηρήσετε στοιχεία απο θαλασσινό ντεκόρ δε.

Μπορείτε να στολίσετε πολύ όμορφα τις καρέκλες της δεξίωσης δημιουργώντας μεγάλους γαλάζιους φιόγκους για την πλάτη της κάθε καρέκλας και στο κέντρο του φιόγκου να τοποθετήσετε ένα μεγάλο αστερία ή μια σύνθεση από μικρότερα κοχύλια για να το συνδέσετε με το θαλασσινό στυλ που θέλετε να έχει ο γάμος σας. Αν έχετε τη δυνατότητα επιλέξτε γαλάζιες πετσέτες για τα τραπέζια και τοποθετήστε ένα βότσαλο πάνω σε κάθε μια ή για πιο δραματικό αποτέλεσμα επιλέξτε όλα τα είδη λευκά αλλά γαλάζια τραπεζομάντιλα.

Τέλος αν επιθυμείτε μια ολοκληρωμένη θαλασσινή εικόνα στο γάμο σας μπορείτε να επιλέξετε μπομπονιέρες γάμου οι οποίες πάνω θα έχουν παντατίφ σε σχήμα αστερία ή μικρά κοχύλια περασμένα σε κλωστές σαν  δώρο για τους καλεσμένους σας. Μπορείτε επίσης να τυπώσετε θαλασσινές μπορντούρες τόσο πάνω στα προσκλητήρια γάμου που θα επιλέξετε όσο και στα μενού που θα υπάρχουν πάνω στα τραπέζια, τα ταμπελάκια με τα νούμερα των τραπεζιών και στον πίνακα στην υποδοχή, όπου βρίσκει ο κάθε καλεσμένος τη θέση του.

Οι δυνατότητες που σας δίνει ένα θαλασσινό θέμαγια το στολισμό της δεξίωσης του γάμου σας είναι αμέτρητες. Ειδικά αν η νύφη και ο γαμπρός είναι λάτρεις της θάλασσα ς και των θαλάσσιων σπορ αυτή είναι η ιδανική επιλογή για ένα γάμο που θα ξεχωρίσει με το στυλ και την αισθητική του ενώ παράλληλα θα εκφράζει την προσωπικότητά σας μέσω του στολισμού και της διακόσμησης της γαμήλιας δεξίωσης.

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.