Λίστα γάμου : Τα βασικά για την πορσελάνη

 

Ένα καλό σερβίτσιο από πορσελάνη είναι παραδοσιακά το κεντρικό στοιχείο κάθε λίστας γάμου. Ακόμα κι αν η επιλογή σας για το δείπνο με φίλους είναι πίτσα από το κοντινό κατάστημα με delivery, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να συμπεριλάβετε ένα καλό σερβίτσιο από πορσελάνη στη λίστα του γάμου σας. Είναι το κεντρικό στοιχείο όταν στρώνετε το τραπέζι σας, δίνει πολλούς πόντους στην αισθητική και τη διακόσμηση του σπιτιού σας και είναι καλή επένδυση. Η πορσελάνη είναι κάτι που θα κρατήσετε για πάντα και ενδεχομένως θα περάσετε και στις επόμενες γενιές της οικογένειάς σας.

Formal ή Casual πορσελάνη
Η πορσελάνη, όπως και τα περισσότερα υλικά, έρχεται σε διάφορες ποιότητες και φυσικά διάφορες τιμές. Το formal στυλ, ή καθαρή πορσελάνη (bone china) είναι συνήθως πιο ακριβή και καλύτερη ποιοτικώς. Το casual στυλ χρησιμοποιείται για κομμάτια καθημερινής χρήσης και είναι συνήθως πιο φτηνή αλλά και κατώτερης ποιότητας.

Ορισμένοι guru σε θέματα γάμου προτείνουν την αγορά δύο διαφορετικών σερβίτσιων, ενός πιο καλού και ακριβού και ενός πιο φτηνού για καθημερινή χρήση. Φυσικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνετε αν δεν θέλετε, άλλωστε τα τελευταία χρόνια η πορσελάνη επιστρέφει όλο και περισσότερο στο καθημερινό τραπέζι.

Μοτίβα στην πορσελάνη
Εκτός από την κλασική λευκή εκδοχή υπάρχουν και 4 διαφορετικά στυλ μοτίβων που μπορούν να έχουν τα σερβίτσια από πορσελάνη:
  • Floral πορσελάνη, που έχει σχέδια συνήθως από λουλούδια και σε κάποιες περιπτώσεις από πουλιά ή την πανίδα.
  • Σερβίτσια πορσελάνης με έντονα γεωμετρικά σχήματα και γραμμές.
  • Λευκή ή ιβουάρ πορσελάνη με μια γραμμή από χρυσό ή πλατίνα στο χείλος. Το συγκεκριμένο είδος απαιτεί πλύσιμο στο χέρι.
  • Oriental πορσελάνη με μοτίβα που έχουν ασιατικές και ανατολίτικες επιρροές.
Πλέον συνηθίζεται η μίξη διαφορετικών μοτίβων ή χρωμάτων. Τοποθετήστε διαφορετικά σερβίτσια μαζί για να καταλήξετε σε ένα όμορφο και ενδιαφέρων αποτέλεσμα.

Πρόσθετα στη λίστα γάμου
Μαζί με το βασικό πορσελάνινο σερβίτσιο σας αναζητήστε και συμπεριλάβετε στη λίστα γάμου σας και άλλα κομμάτια με το ίδιο στυλ και μοτίβο. Ρωτήστε αν το σετ που επιλέξατε περιλαμβάνει σετ καφέ, σετ τσαγιού, πιατέλες μικρές και μεγάλες, μπωλ παγωτού και πιατάκια για σερβίρισμα σε μικρά και μεγάλα μεγέθη και παραγγείλτε και αυτά τα κομμάτια. Από τη μια θα προσφέρετε στους καλεσμένους σας μεγάλη γκάμα για να επιλέξουν από διάφορες τιμές και από την άλλη με τη λίστα γάμου σας θα έχετε το σερβίτσιο σας πλήρες.

 

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.