Κουφέτα από προξενιό

Δυο γάμους την ημέρα «κλείνουν» τα γραφεία συνοικεσίων, αριθμός -ρεκόρ για τα μέχρι στιγμής δεδομένα τους, καθώς η αναζήτηση του «alter ego» φαίνεται να απασχολεί τους απανταχού «ελεύθερους». Τον τελευταίο χρόνο η προσέλευση του κόσμου στα γραφεία διαπροσωπικών σχέσεων έχει παρουσιάσει αισθητή αύξηση, καθώς με 700 ευρώ μπορεί κανείς να εξασφαλίσει τον… έγγαμο βίο.

Για παρελκόμενα της οικονομικής κρίσης κάνουν λόγο οι υπεύθυνοι των γραφείων συνοικεσίων, περιγράφοντας το πόσο δύσκολες έχουν γίνει πλέον οι σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων. Η μοναξιά που προκαλεί η πολύωρη εργασία σε συνδυασμό με τη «στενή» οικονομική κατάσταση που χαρακτηρίζει τα περισσότερα σπίτια απομακρύνει τους ανθρώπους. Ο χρόνος και το χρήμα ολοένα και λιγοστεύουν, γεγονός που λειτουργεί ανασταλτικά τόσο στις νέες γνωριμίες και στην ανάπτυξη των διαπροσωπικών σχέσεων όσο και στον γάμο.

Οι οικονομικές δυσκολίες έχουν κλείσει τον κόσμο στο σπίτι. Δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για εξόδους αλλά ούτε και διάθεση πολλές φορές, καθώς η καθημερινή κούραση είναι καθηλωτική. Στο γραφείο μας με μια συνδρομή των 700 ευρώ αναλαμβάνουμε με απόλυτη επιτυχία την εύρεση συντρόφου και μάλιστα με στόχο τον γάμο. Αυτός είναι και ο λόγος που η προσέλευση των ενδιαφερομένων είναι σαφώς μεγαλύτερη», λέει στο «Έθνος της Κυριακής» ο κ. Γιώργος Παππάς, πρόεδρος του Συλλόγου Γραφείων Συνοικεσίων Ελλάδος και ιδιοκτήτης γραφείου διαπροσωπικών σχέσεων. «Προσπαθούμε να βρίσκουμε το ιδανικό ταίρι για τον καθένα, έτσι ώστε να υπάρχει χημεία στη σχέση. Έχουμε παντρέψει πολύ κόσμο και θα φάμε κουφέτα από πολλούς ακόμα».

Ωστόσο οι απαραίτητες προϋποθέσει για τον κατάλληλο γαμπρό ή νύφη φαίνεται να έχουν αλλάξει. «Πάντα έπαιζε τον σημαντικότερο ρόλο η εμφάνιση. Σήμερα όμως για τους ενδιαφερόμενους και πολύ περισσότερο για τους νέους αυτό που προέχει είναι η καλή οικονομική κατάσταση. Ψάχνουν να βρουν οικονομικά ευκατάστατους συντρόφους για να μην έχουν το άγχος της αυτοσυντήρησης».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το προφίλ όσων καταφεύγουν στα γραφεία γνωριμιών. Γυναίκες μορφωμένες και οικονομικά ανεξάρτητες, ισχυροί άνδρες και άνθρωποι δραστήριοι με ακαδημαϊκές γνώσεις απαρτίζουν μεγάλο μέρος του πελατολογίου, αφού ο τρόπος ζωής τους δεν τους επιτρέπει ελεύθερο χρόνο για… γνωριμίες. Σχεδόν το 62% των γυναικών που απευθύνονται στα συνοικέσια είναι οικονομικά ανεξάρτητες, το 32,96% έχει εισόδημα πάνω του μετρίου έως και πολύ πάνω του μετρίου, ενώ μόλις ένα 5,1% έχει εισόδημα κάτω του μετρίου.

Όσο για τους άντρες, πάνω από το 52% είναι οικονομικά ανεξάρτητοι το 43,89% είναι ευκατάστατοι έως και πολύ ευκατάστατοι, ενώ το 3.3% , έχει εισόδημα κάτω του μετρίου.

Πτυχιούχοι οι μισοί πελάτες.
Σύμφωνα με εμπεριστατωμένη έρευνα που διενήργησε το γραφείο συνοικεσίων Πάππας, σε δείγμα 2.468 γυναικών “μελών” το 46,67% έχουν γραμματικές γνώσεις ΑΕΙ, το 40,41% γνώσεις ΤΕΙ και Λυκείου και μόλις το 12,92% γνώσεις δημοτικού. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο ανδρικό φύλο, καθώς σε δείγμα 2.061 ανδρών “μελών” το 42,01% έχουν γραμματικές γνώσεις ΑΕΙ, το 38,33% γνώσεις ΤΕΙ και Λυκείου και το 19,66% γνώσεις Δημοτικού. Το 35,61% των γυναικών που συμμετέχουν στην έρευνα είναι διαζευγμένες, το 8,26% χήρες και το 56,13% ελεύθερες.

Όσο για τους άνδρες, 29,98% είναι διαζευγμένοι, 5,57% χήροι και 64,45% ελεύθεροι. Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα ποσοστά στις ηλικίες 34-45, που συνηθίζεται να έχουν ήδη αποκατασταθεί. Ενώ οι άνθρωποι μέσης ηλικίας φαίνεται από τα νούμερα ότι είναι “καλοί πελάτες” των γραφείων γνωριμιών.

ΠΗΓΗ : ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.