Έρωτας στο Διαδίκτυο

Τα βέλη του online ρίχνει πλέον ο θεός του Έρωτα ο οποίος, ως άλλος χαμαιλέοντας, αλλάζει και προσαρμόζεται στις ανάγκες της εποχής που υπαγορεύουν διαδικτυακό φλερτ.
Οι Έλληνες παραμένουν ακόμη αρκετά παραδοσιακοί, καθώς το «προξενιό» μέσω φίλων παραμένει διαχρονικά η πιο δημοφιλής μέθοδος γνωριμίας με το άλλο φύλο, ωστόσο προσαρμόζονται με ταχύτητα στα νέα δεδομένα καθώς η διαδικτυακή αναζήτηση συντρόφου συνιστά την τρίτη δημοφιλέστερη μέθοδο γνωριμίας ακολουθώντας κατά πόδας την κοινωνική δικτύωση, (Facebook, Twitter, Linkedln, Youtube, Myspace).

Τα εξόχως ενδιαφέροντα στοιχεία προέκυψαν από έρευνα της Microsoft, από την οποία προκύπτει ότι το 27% όσων συμμετείχαν δήλωσε ότι θεωρεί πως το Διαδίκτυο είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις νέες γνωριμίες. Στο πλαίσιο της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 19.730 άτομα, μεταξύ των οποίων 1.324 Έλληνες, διερευνήθηκαν οι εμπειρίες και καταγράφηκαν κάποιες από τις διαδικτυακές συνήθειες της σύγχρονης ψηφιακής γενιάς, όταν έρχεται n ώρα των ραντεβού και του φλερτ.

Ειδικότερα, τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την online έρευνα του Windows Live Group της Microsoft σε 10 χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Στο πλαίσιο της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 19.730 άτομα, μεταξύ των οποίων 1.324 Έλληνες, διερευνήθηκαν οι εμπειρίες και καταγράφηκαν κάποιες από τις διαδικτυακές συνήθειες της σύγχρονης ψηφιακής γενιάς όταν έρχεται η ώρα των ραντεβού και του φλερτ.

 Ηλεκτρονικό φλερτ 
Με περισσότερο κόσμο να κινείται online σήμερα, φαίνεται πως ο έρωτας στο Διαδίκτυο έχει βρει εύφορο έδαφος. Ενδεικτικό είναι ότι οι περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες (51%) δηλώνουν ότι έχουν χρησιμοποιήσει το Windows Live Instant Messenger για να φλερτάρουν. Μάλιστα, ένα ποσοστό 54% δηλώνει ότι το φλερτ μέσω Διαδικτύου είναι ευκολότερο από την «πρόσωπο με πρόσωπο» επαφή, και όπως φαίνεται η ηλεκτρονική επικοινωνία «λύνει» τη γλώσσα ακόμη και των πλέον ντροπαλών.

Έρωτας και γάμος 
Δεδομένου ότι οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης βοηθούν τους χρήστες να συνδέονται, να επικοινωνούν και να έρχονται πιο κοντά ο ένας στον άλλο, δεν είναι παράξενο που ο έρωτας μέσω Διαδικτύου κερδίζει σε δημοτικότητα, με 1 στους 3 (33%) Έλληνες χρήστες να δηλώνει ότι αναπτύσσει ερωτικές σχέσεις μετά τη γνωριμία μέσω Διαδικτύου.

Τα sites κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) καθιστούν την επικοινωνία απλή, διασκεδαστική και ελεύθερη. Αυτή η ψηφιακή επανάσταση έχει βοηθήσει πολλούς χρήστες του Διαδικτύου να βρουν τον έρωτα, τους φίλους τους, ακόμα και το γάμο τους online. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν διαθέσιμα, μια διαδικτυακή γνωριμία και η σχέση που αναπτύσσεται ύστερα από αυτή, δεν υστερούν σε διάρκεια έναντι μιας σχέσης που έχει ως εκκίνηση της έναν από τους «παραδοσιακούς» τρόπους γνωριμίας.

Συνολικά, περίπου 1 στους 4 (25%) από τους συμμετέχοντες στην έρευνα δηλώνει ότι έχει ξεκινήσει μια μακροχρόνια σχέση με κάποιον η κάποια που γνώρισε στο Διαδίκτυο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το 9% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα να έχει παντρευτεί με άνθρωπο που γνώρισε στο Διαδίκτυο. Το 8% παντρεύτηκαν και παρέμειναν παντρεμένοι, ενώ το υπόλοιπο 1% χώρισε.

Ωστόσο, ακόμα και αν ο έρωτας δεν κράτησε, το 41% των ερωτηθέντων διατήρησε μία καλή φιλία – πρόκειται για μία εντυπωσιακή αύξηση, της τάξης του 27% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία που έχουν αποκτήσει τα online κοινωνικά μέσα.

ΠΗΓΗ : Η ΒΡΑΔΥΝΗ

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.