Επιλέγοντας το μενού για γάμο

Δεν υπάρχει το “σωστό” μενού για μία γαμήλια δεξίωση. Μπορείτε να προσφέρετε τα πάντα. Από ένα ελαφρύ πρωινό μέχρι ένα πλούσιο δείπνο. Η ώρα και η εποχή του γάμου μπορούν να διαφοροποιήσουν το μενού που θα επιλέξετε. Η κάθε εποχή προσφέρει διαφορετικά φρέσκα λαχανικά, με τα οποία μπορούν να κατασκευαστούν υπέροχες σαλάτες και πρώτα πιάτα. Ζητήστε από τον υπεύθυνο του χώρου δεξίωσης, αν διαθέτει κουζίνα, ή τον υπεύθυνο του catering σε διαφορετική περίπτωση, να σας προτείνουν δείγματα μενού και θα σας βοηθήσουν να πάρετε μια απόφαση.

Στην περίπτωση που επιλέξετε ένα γάμο σε ανοιχτό χώρο όπως κτήμα ή παραλία μπορείτε να οργανώσετε ένα μπουφέ με καναπεδάκια, μικρά σάντουιτς, ντιπ και παστάκια ώστε οι καλεσμένοι να μην χρειάζονται μαχαιροπίρουνα και είναι ελεύθεροι να κάνουν βόλτες μέσα στον κόσμο και να τρώνε παράλληλα.

Σε ένα μπουφέ με μαχαιροπίρουνα οι δυνατότητες για ποικιλία στο φαγητό είναι απεριόριστες. Από σαλάτες μέχρι ζεστά και κρύα πιάτα όλων των ειδών. Σε αυτή την περίπτωση οι καλεσμένοι μπορούν να σερβιριστούν μόνοι τους και μετά να κάτσουν σε συγκεκριμένες θέσεις που τους έχουν παραχωρηθεί βάση του πλάνου που έχετε σχεδιάσει.

Ένα καθιστό γεύμα είναι ο παραδοσιακός τρόπος δεξίωσης. Συνήθως πρόκειται για τουλάχιστον 3 πιάτα, το πρώτο, το κυρίως και το γλυκό, συν την γαμήλια τούρτα, κρασί κατά την διάρκεια του γεύματος και σαμπάνια ή αφρώδες κρασί με την τούρτα. Σε αυτήν την περίπτωση το προσωπικού του χώρου της δεξίωσης αναλαμβάνει το σερβίρισμα του φαγητού στους καλεσμένους. Τα πιάτα του μενού μπορούν να είναι ατομικά για κάθε καλεσμένο ή σερβιρισμένα σε πιατέλες ανά τέσσερα άτομα. Έχετε φυσικά υπόψη σας πως μια τέτοια επιλογή απαιτεί περισσότερο προσωπικό για την εξυπηρέτηση των καλεσμένων άρα αυξάνεται το κόστος.

Σε κάθε περίπτωση προσπαθείτε να αποφύγετε τα φαγητά που λερώνουν. Όσο και αν σας αρέσουν τα σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα, σκεφτείτε πόσο θα χαλάσει την διάθεση όσων έχουν την ατυχία να στολίσουν με έναν τεράστιο κόκκινο λεκέ το καλό τους φόρεμα ή κουστούμι. Αντί για σπαγγέτι ίσως θα ήταν φρονιμότερο να χρησιμοποιήστε ριγγατόνι. Οργανώστε ένα νόστιμο δείπνο με φαγητά που είναι εύκολα στο να καταναλωθούν.

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.