Δεξίωση γάμου : προετοιμασία

Ο προγραμματισμός της δεξίωσης είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της προετοιμασίας του γάμου σας. Εκτός από τις βασικές λεπτομέρειες για την τελετή, τη μουσική, τις φωτογραφίες και τις διακοσμήσεις ο προγραμματισμός της γαμήλιας δεξίωσής σας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Όλα ξεκινούν με την απόφαση για την τοποθεσία της τελετής : πρόκειται να γίνει σε κλειστό ή σε ανοιχτό χώρο; Ένας σημαντικός παράγοντας που καθορίζει την απόφαση αυτή είναι η εποχή του γάμου σας και οι τρέχουσες καιρικές συνθήκες. Αν προτιμάτε δεξίωση σε υπαίθριο χώρο, πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο της βροχής, που φυσικά θα σας χαλάσει το γεγονός, γι αυτό καλύτερα να κρατάτε κάποιους άσσους κρυμμένους στο μανίκι σας.


Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε για την οργάνωση της δεξίωσης είναι να αποφασίσετε την ημερομηνία του γάμου σας πριν αρχίσετε να ψάχνετε για διαθέσιμους χώρους. Έχετε υπόψη σας ότι πολλοί χώροι δεξιώσεων είναι κλεισμένοι ένα ή και δυο χρόνια πριν. Η εποχή του γάμου μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο καθώς το χειμώνα τελούνται λιγότεροι γάμοι με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα σε αίθουσες. Επίσης βολεύει στην περίπτωση που θέλετε να γλιτώσετε χρήματα εφόσον μπορείτε να διαπραγματευτείτε μια καλύτερη τιμή λόγω μικρότερου ανταγωνισμού. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο σχεδιασμός απαιτεί να εξετάσετε το ενδεχόμενο ο γάμος σας να γίνει Σάββατο ή Κυριακή, που είναι οι πιο βολικές ημέρες της εβδομάδας. Μερικές φορές ένας γάμος την Κυριακή είναι λιγότερο δαπανηρός.

Το επόμενο βήμα είναι να καθορίσετε τον προϋπολογισμό σας. Η γαμήλια δεξίωση συνήθως αποτελεί το μεγαλύτερο έξοδο σε ένα γάμο. Όταν πάτε να κλείσετε την αίθουσα δεξιώσεων ή το κτήμα θα πρέπει να δώσετε ένα στρογγυλευμένο αριθμό για τους καλεσμένους. Άρα σημαντικό ρόλο στον προγραμματισμό της εκδήλωσης έχει ο αριθμός των ατόμων που περιμένουμε καθώς υπάρχουν αίθουσες διαφορετικής χωρητικότητας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να εκτιμήσετε το κόστος ανα άτομο ανάλογα με τον αριθμό των καλεσμένων, το μέγεθος της αίθουσας και τις προτιμήσεις σας.

Τι θα πρέπει να περιμένετε από την αίθουσα που θα φιλοξενήσει τη δεξίωση του γάμου σας; Το ερώτημα αυτό έχει διαφορετική απάντηση για κάθε ζευγάρι. Ωστόσο να είστε σίγουροι ότι οι συστάσεις και οι μαρτυρίες ατόμων που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει το χώρο είναι πολύ σημαντικά για τον προγραμματισμό που θα κάνετε. Η φήμη του χώρου θα πρέπει να είναι καλή και με άριστες συστάσεις, θα πρέπει να είναι καθαρός και οικονομικά προσιτός. Πριν αρχίσετε τον πραγματικό προγραμματισμό της γαμήλιας δεξίωσης καλό θα είναι να περιηγηθείτε σε αντίστοιχες κατηγορίες και καταλόγους για να βρείτε τις αίθουσες ή τα κτήματα που ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.